De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 6 juli 2009

MEN BRACHT IEMAND BIJ JEZUS

Mt. 9, 32-38 Men bracht iemand bij Jezus die bezeten was en niet kon spreken.
Nadat de demon was uitgedreven, begon de stomme te spreken.
De mensenmassa stond versteld, men zei: ‘Zoiets hebben we in Israël nog nooit gezien!’
Maar de Farizeeën zeiden: ‘Het is dankzij de vorst der demonen dat Hij demonen kan uitdrijven.’
Jezus trok rond langs alle steden en dorpen, Hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws over het Koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal.
Toen Hij de mensenmenigte zag, voelde Hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.
Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of Hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’

Dit hebben ze nog nooit gezien in Israël. Israël, wat wij in wezen zijn, Zijn dienaar en eerstgeboren Zoon daar gebeurt in dit verhaal innerlijk iets mee, ik bedoel hier Israël als lichaam van de man. In feite is het lichaam van een ieder mens bezeten, want niet de ware bewoner heeft de heerschappij maar het lichaam is bezet door het ego en dat is wat hier uitgedreven wordt door Jezus. Nog nooit heeft iemand gezien dat een mens zo makkelijk en snel van het ego verlost werd, want zijn macht is groot in deze wereld, zonder hulp kunnen wij er absoluut niet van verlost worden. Nu kon de man weer spreken, spreken zoals een mens behoort te spreken, liefdevol en zonder oordeel. Ieder mens die niet spreekt vanuit de levende bron kan als het ware niet spreken. Jezus verkondigde het goede nieuws over het koninkrijk en genas iedere ziekte en kwaal. Het goede nieuws, de blijde boodschap dat wij allen een liefde volle en dezelfde Vader hebben als Jezus. Dat het koninkrijk zich in ons bevindt, met de tempel waarin Zijn Heilige Naam aanwezig is. Het goede nieuws dat wanneer wij vergeven dat deze wereld niet Gods wereld is en wij niet een lichaam zijn maar dat al het wezenlijke wat God geschapen heeft verborgen is in wat wij zien. Wij dienen in het onzichtbare te geloven en te vertrouwen en ons vol overgave aan Hem toe te wijden, dan zal dit koninkrijk zichtbaar worden voor een ieder die naar zijn innerlijke Stem luistert, dat leert Jezus de mensen en het is waarlijk een boodschap die de mensen verlost. Voor deze boodschap liet Jezus ons werkelijk zien waar het omgaat in deze wereld, het offeren van het ego en het lichaam, want wij zijn geest. Het lichaam van de gehele schepping dient te worden geofferd. Offeren betekent in het Hebreeuws : “nader tot God komen” Taalkundig heeft in het Hebreeuws lichaam de betekenis van “vlees” en dit heeft weer verband met “boodschap” de hele materie van het heelal is lichaam en boodschap. Het gehele universum is Israël, deze Zoon of Gods uitbreiding dient bevrijdt te worden (gekruisigd) uit het vlees of lichaam, want alles wat vergankelijk is, is niet door God geschapen, maar de mens heeft het voort gebracht, het is uit vlees geboren, niet uit God. Nogmaals het gaat om het wezenlijke wat er in verborgen is, wat in ballingschap wordt gehouden door het ego. Jezus deed het ons voor, Zijn ware gestalte werd zichtbaar voor Zijn apostelen. Er zijn nog steeds weinig arbeiders om de oogst binnen te halen, lieve God stuur ons vandaag vele arbeiders om de oogst van Uw Zoon binnen te halen.

Gal. 6,8 Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait oogst de dood, maar wie op de akker van de Geest zaait oogst het eeuwige leven.

Door ons leven te geven, en niet voor ons zelf te leven kunnen wij een arbeider zijn op Gods akker om de oogst van Zijn Zoon binnen te halen.

Jes. 27,6 De tijd zal komen dat Jacob zal wortelen, dat Israël zal uitbotten en bloeien. En de vruchten van zijn oogst zullen de hele aardbodem bedekken.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage