De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

donderdag 11 juni 2009

KEER TERUG JACOB

Baruch 4 1,2
Keer terug Jacob, houd vast aan haar, kies de weg die naar haar glans en licht voert.
Verlies je eer niet aan een ander, sta je voorrecht niet af aan een vreemd volk. Laten wij ons gelukkig prijzen, Israel, dat ons geopenbaard is wat God behaagt.

Keer terug Jacob, keer terug Israël, Israël als èèn volk, als èèn zoon of dienaar van God.

Ex 4,22 Dit zegt de Heer Israël is mijn zoon, mijn eerstgeboren zoon.

Kies de weg die naar haar glans en licht toe voert. De weg van de Zoon van God, niet de weg van de zoon uit het vlees geboren (het ego) wil gaan. Juist de zoon uit het vlees geboren moet zich onderwerpen aan God zodat God hem weer kan verzoenen met zijn ware identiteit. Dit is een heel belangrijk gegeven in de Bijbel, maar dan dien je het verhaal niet als zodanig te lezen maar de boodschap achter of in het verhaal, als het ware zijn jasje uittrekken. God heeft Zijn boodschappen allemaal een jasje gegeven zodat wij zelf moeten ontdekken wat Zijn boodschap is. Ook kunnen wij als een belangrijk gegeven in de Bijbel lezen dat God onze grootste minnaar is, en dat Hij het niet goed vindt dat wij naast Hem nog iets of iemand anders lief hebben, we moeten Hem alleen lief hebben, dit vraagt misschien enige uitleg. Iets van deze wereld liefhebben is dat wij het waarde hebben gegeven, zodat het voor ons belangrijk is geworden en God wil juist dat wij niets van deze wereld belangrijk vinden alleen Hem. Deze wereld kan ons nl. niets bieden, alles komt van HEM.

Verlies je eer niet aan de ander of aan een vreemd volk. Wat we niet weten is dat we de eer bijna altijd aan de ander geven, het ego, dat is wat de Bijbel bedoelt, maar juist deze aanklager het ego, vind zich zelf niet de ander, en ook hoort hij niet bij het vreemde volk, want die heeft hij juist nodig om aan te klagen of onze tekortkomingen de schuld te kunnen geven.
Dit is nu juist waarom wij ons gelukkig kunnen prijzen dat we dit ontdekt hebben of een ontmaskering van het ego. Niemand weet dat hij of zij bijna altijd nog vanuit het ego leeft. Waarom? Omdat hier het ego systeem heerst, in deze wereld die niet van God is heeft het ego de heerschappij. En juist in deze wereld kunnen wij dit niet zien, (blinde ogen) maar als je goed kijkt zie je het natuurlijk wel. Gelukkig hebben wij de Heilige Geest, wat Jezus ons kwam vertellen en wat ook Zijn grote boodschap was. Deze Heilige Geest is het Levende voedsel, de bron van alle Leven, het is de Levensgeest. De Heilige Geest kan alle wanhopige toestanden veranderen in geluk, als wij het ego doorzien, en het ervaren als “het zij zo, Amen” en dan proberen het los te laten door het aan de Heilig Geest of Jezus Christus te geven. Nu kunnen wij God behagen, want God zegt dat wij toch een hardnekkig volk zijn, ja omdat we niet in de gaten hebben (hadden?)dat we nog steeds slaaf in Egypte zijn, slaaf van het ego, we zijn nog altijd kudde dieren die de massa achterna lopen, het wereldBEELD is nog steeds bepalend voor ons.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage