De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 17 juni 2009

DE VREUGDE BODE

De vreugde bode Jes. 52,7
Hoe welkom zijn, op de bergen, de voeten van de vreugdebode die vrede meldt, van de vreugdebode met goed nieuws, die een boodschap van heil laat horen
en tegen Sion zegt: ‘Uw God is koning*!’

Hoe welkom is onze vreugde bode. Wie is deze bode die vreugde komt melden. Zoals ik vaak vermeld is het Woord van God voor ons innerlijk bestemd, het Woord is een innerlijk proces. De berg in ons is het hoogste of diepste in ons zelf waar wij God kunnen ontmoeten. Daar is Zijn Heilige Naam aanwezig, die is afgedaald om ons met Hem te verzoenen, de bruid met haar bruidegom, of de Zoon uit vlees geboren met de Zoon uit God geboren. Het is de zoon uit vlees geboren die gekruisigd moet worden om de Zoon uit God geboren te kunnen laten opstaan. Het lichaam moet overwonnen worden, (het ego) Jezus deed dit tot in het extreme ons voor. Hij vervulde de Heilige Schrift zoals wij die ook moeten vervullen. Uw God is koning, waar is die Koning?. Het is ons Zelf, het zelfde Zelf als het Zelf wat God gaf aan Zijn Zoon, Zijn uitbreiding, het land Israël, ons lichaam , de hele schepping. Een deeltje is hetzelfde als het geheel. Wij zijn de schepping. God is Koning, Hij die in ons midden is, in het midden van ons lichaam in ons hart. De Vader als Koning die in Zijn Zoon verblijft. Daarom zegt Jezus, die mij ziet, ziet de Vader, dat is voor ons allemaal van toepassing, dat was Jezus blijde boodschap, de vreugdebode in ons die op de bergen in ons verblijft, hoe welkom zijn, Zijn voeten, het is onze innerlijke Stem. Jezus als onze innerlijke Stem in ons is deze vreugde bode, Hij die zegt: God is Uw Koning, niet de afgoden van de wereld, Hij die u Zelf is, de Zoon met de Vader. Waarom is het volk als èèn dienaar, als èèn Zoon.
Het volk waar wij de herder of koning van zijn. Wij zijn nl. de wereld, het hele Zoonschap bevindt zich in ons. Al de mensen die wij ontmoeten, waarnemen, ook in gedachten zij horen bij ons innerlijke Zelf. Ze zijn allen door God op hun plaats gezet, Wij zijn èèn geest, alle mensen die op ons pad komen zijn in onze wereld het is het volk Gods. Ieder heeft zijn eigen wereld of Natie zo zegt de Bijbel . Het volk wat wij ontmoeten in ons leven dragen wij verantwoordelijkheid voor. Net zoals Mozes Zijn volk naar huis moet brengen moeten wij ook ons volk naar huis brengen, dat kunnen wij doen door allen die wij ontmoeten (ook in gedachten) te vergeven, hen zien als Zoon van God een deel van ons zelf. Heb u naaste lief als u zelf, want zij zijn u Zelf. Het volk wat ook als kudde wordt gesymboliseerd moet èèn zijn er mag er niet èèn ontbreken, voor het ène verdwaalde schaap zouden wij ons leven dienen te geven. ( om het te behouden) Daarom moeten wij allen de gehele mensheid, de hele wereld vergeven, anders zijn wij als Zoon niet heel, en we moeten èèn geheel zijn willen wij het Koninkrijk binnen gaan, niet èèn mag ontbreken. Nogmaals, Eèn Zoon, èèn volk, het volk zijn de mensen die God ons laat ontmoeten, het is Zijn volk als èèn Zoon, alle mensen zijn ons Zelf waar wij dan symbolisch de herder of koning van zijn.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage