De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 28 juni 2009

GOD SCHIEP ONS EEUWIG

Wijsheid 2,23
God heeft de mens geschapen voor de eeuwigheid,
als afspiegeling van zijn eigen wezen.

Dit is toch het mooiste en vooral het belangrijkste wat een mens kan en moet horen. Juist omdat zo velen van ons menen dat het na de dood is afgelopen, of minstens als dood moeten wachten tot een wederkomst van Christus. Het is wel waarheid maar de betekenis die ons eraan is gegeven is de grootste waanzin aller tijden, dit is een waarheid gegeven door het ego of de satan. Dit ego hebben wij bijna de almacht gegeven. Wanneer wij het niet meer voeden sterft het, het zijn de eigenbelangen van de mens waar mee wij allen nog behept zijn. Zolang wij van het ene meer houden dan van het andere, hebben we beelden lief en is er sprake van eigenbelang. De waarheid is dat wij mensen hier in deze wereld als lege beelden of als levende doden rondlopen en ze nalopen, zegt het Woord van God. Het is een gruwel in Gods ogen. Wij zijn in de verkeerde wereld, we dienen om te keren, terug in Gods wereld weer te vertoeven, dit is geenszins ons thuis.

Ps. 4, 3 Mensen, hoe lang duurt het nog dat jullie God, mijn glorie bespotten en jullie lege beelden koesteren en jullie leugengod nalopen?

Jes. 42, 17 Wie op afgodsbeelden vertrouwt tegen een godenbeeld zegt: Bent u onze god; zal terugdeinzen en zich diep schamen. Doven, luister! Blinden open je ziel. Is er iemand zo blind als mijn dienaar, zo doof als de bode die ik zend? Is er iemand zo iemand zo blind als dit gestrafte volk, blind als de dienaar van de Heer? Het ziet veel, maar onthoudt niets, het heeft zijn oren open maar hoort niets.

Dit is niet alleen voor het volk van toen, maar het is voor alle tijden en volken geschreven, het is voor ons ieder persoonlijk geschreven. In deze wereld zijn wij blind en doof, in waarheid lopen wij nog altijd de afgoden van de wereld na, de eigenbelangen, hier dienen wij van verlost te worden.
Als we dit zouden kunnen geloven , zijn we aan het ontwaken. Het ego dat in het verstand huist kan hier absoluut niet in mee, het verstand heeft niet het vermogen om dit te begrijpen daarom is het geloof zo belangrijk. Geloof is vertrouwen.

Ps. 125,1 Wie op de Heer vertrouwt staat als Sion als onwankelbaar vast als die berg, hij staat daar altijd.

Ex 45,4 Om zijn vertrouwen en bescheidenheid heeft Hij hem geheiligd.

Ook wij worden door God geheiligd net zoals Mozes indien wij volkomen op Hem vertrouwen en bescheiden zijn.

Wanneer de Levensgeest ons doet ontwaken, de bron van alle leven, zullen wij uit het dode leven opstaan, want dat is de waarheid. Deze waarheid de opstanding was Jezus grote voorbeeld wat wij dienen na te volgen. De Bijbel staat er waarlijk vol van, het is dè boodschap. Het eigenbelang waaruit wij leven houdt ons afgescheiden van de bron van Leven. Bij vele in het O.T. is de Levensgeest of de Heilige Geest over hen gekomen. Ook bij ons kan het in een oogwenk gebeuren, dit is de betekenis van “die dag”. Denken wij niet dat we de wereld nodig hebben voor onze overleving? Niets in minder waar, wij zijn alleen afhankelijk van God, het verstand zegt dat het onmogelijk is, maar Jezus zegt het geloof redt en verlost u. Door het geloof in Hem zal het ons aan niets doen ontbreken. Eeuwig zijn wij, hoe heerlijk klinkt dit, juist omdat de mens zo bang is van de dood. Tijd bestaat niet het is een goochel truc, in het leven geroepen door het ego, de zoon uit het vlees geboren. Deze zoon zal zich dienen te verzoenen met Gods Zoon. Hij heeft zich vergist, er is alleen maar God. Deze vergissing is de ‘zonde’ . Wij allen sterven en leven voor de ander omdat wij elkanders verlossers zijn. Wij hebben de plicht elkaar, wat de Bijbel Gods volk noemt bij Hem te brengen, eenieder die wij in gedachten hebben en ontmoeten.
Ga nooit bij iemand weg zonder hem te zegenen.

Telkens wanneer wij iemand ontmoeten bedenk dan dat dit een Heilige ontmoeting is. Zoals je hem ziet, zie jij jezelf. Zoals je hem behandelt, behandel jij jezelf. Zoals je over hem denkt, denk je over jezelf. VERGEET DIT NOOIT!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage