De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 15 juni 2009

HET NIEUWE JERUZALEM

Jes.60,1
Het nieuwe Jeruzalem.
Sta op en schitter, want u licht is gekomen, de glorie van de Heer komt over u. En zie, de duisternis bedekt de aarde, en donkerte van volken,maar over u gaat de Heer lichtend op Zijn Heerlijkheid verschijnt over u. En volken komen naar uw licht, koningen naar de glans van Uw dageraad.

Hoe treffend en waar is het wat Jesaja schrijft. Het is onze erfenis als Zijn Zoon, want een Zoon erft toch Zijn Vaders eigendom. Jezus heeft het ons voorgedaan, Zijn licht straalt al over een ieder die het wenst te ontvangen, dat is waar wij Hem in moeten navolgen.

Sta op en schitter, want u licht is gekomen. Is dit niet Gods boodschap voor de mens? Is dit niet wat wij verwachten? Het is de betekenis van het in verwachting zijn van de Heer. Ons gehele leven dienen wij in verwachting te zijn van Hem. Zijn licht bezwangerd ons maar ook de gehele aarde, kijk naar het voorjaar. Onze toewijding aan Hem, zorgt ervoor dat wij zijn vrucht kunnen dragen, wat liefde is en kunnen openbaren en uitbreiden. De Zoon uit God geboren of Zijn grote liefde die wij zijn als Zijn bruid zal met dit licht al de duisternis van de aarde bedekken en dit is geen beeldspraak. Jezus zei het al: “Jullie zijn het licht van de wereld” Maar helaas houdt het ego het licht nog met man en macht gevangen, dit kunnen we in het O.T. lezen waar de vijand,(ego) Gods volk steeds opnieuw in ballingschap neemt als het volk niet naar Gods geboden heeft geluisterd, en het de wereld achterna loopt om haar afgoden te vereren. Maar als wij Zijn geboden onderhouden, het verbond met Hem niet schenden door de wereld lief te hebben, dan zal waarlijk Zijn heerlijkheid over ons doen schijnen. Het schijnt altoos over ons maar het is de sluier van de duisternis die het ego er voor houdt.
Het ego zegt: zoek maar afleiding. En dat klinkt in deze wereld heel positief, maar hier moeten we oppassen. Afleiding, het woord zegt het al, waar van afleiden, van God natuurlijk?
Het is deze wereld die wij dienen om ons God te laten vergeten. Deze wereld is gemaakt door het ego ( of vreemde krachten) om ons bij God weg te houden, gelukkig heeft God ons de Heilige Geest of te wel Jezus Christus gegeven om deze wereld als instrument voor onze verlossing te gebruiken.
Hoe heerlijk klinkt deze belofte, die er in werkelijkheid al lang is, maar we zijn nog steeds blind. Velen zijn aan het ontwaken, de bereidheid daartoe laat ons het nieuwe Jeruzalem al in het schemerlicht zien, al lijkt het omgekeerde waar te zijn. Zij die weten dat het koninkrijk zeer nabij is, letterlijk in hun midden (lichaam) en ook weten dat hen ware identiteit; “Gods Zoon” is, hun licht is al voor de volken ( je naasten ) te zien.
Daarom luister naar je innerlijke stem, die jou Profeet, de Heilige Geest of Jezus Christus is die zegt: Sta op en schitter, want u licht is nu gekomen. Het is de glorie van de Heer.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage