De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 15 juli 2009

HEER GOD ALS UW WOORDEN OPEN GAAN

Heer God,
Als uw woorden opengaan,
is er licht en inzicht voor de eenvoudigen.

Als je deze woorden leest, pas dan op dat je er niet overheen leest. Het is letterlijk de waarheid. Je kunt op vele manieren de Bijbel lezen, maar lees hem met je hart. Wanneer het een wordt met het hart is het begrepen. Deze eenheid of eenvoud laat het Woord open gaan. Je kunt er ook overheen lezen maar dan gaat het Woord niet open, het Woord wil het Hart bereiken. Licht en inzicht geeft het ons, veel zal ons duidelijk gaan worden. Waar we eerst niet in mee konden zal nu begrepen worden. We moeten afdalen naar het hart, nederig zijn wat wil zeggen, dat we uit het hoofd dienen te gaan, waar we bijna altijd verblijven. God noemt het hoogmoed, ons gemoed zit te hoog. Dit is niet alleen voor het Bijbel lezen maar voor ons hele leven.

Mt. 11,25
In die tijd zei Jezus:
'Ik loof U, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat U deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt gehouden, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt U het gewild.
Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren.'

Bij Mattehus staat precies zoals God het bedoelt heeft. Voor de eenvoudigen, voor hen die een van Geest zijn worden verborgen dingen geopnenbaard. Niet voor de verstandigen en de wijzen van deze wereld. Het woord zegt het al, de verstandigen, het verstand houdt geen verblijf in het hart het hoort bij de wereld, bij het lichaam. In deze eenheid mogen wij zeggen: "alles is mij toevertouwd" want wie de Vader is weet alleen de Zoon.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage