De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 17 juli 2009

BARMHARTIGHEID WIL IK GEEN OFFERS

Mt.12, 1 “Barmhartigheid wil Ik, geen offers”, dan zou u geen onschuldigen hebben veroordeeld.

Het is een uitspraak van de Profeet Hosea, in deze context zouden wij het dienen te lezen. Wat zou het fijn zijn als ieder mens de boodschap zou begrijpen van wat hier geschreven staat.
Barmhartigheid wil ik geen offers. Barmhartigheid is vergeving, oordeel nooit voordat je drie maanden in de schoenen van je naaste hebt gelopen. Ook niet over het geloof van een ander mens. Daar waar, en bij wie we geboren worden is door God zo bepaald, vandaar uit dienen wij te vertrekken en te werken aan de eenwording met de Vader. In de context van de Profeet Hosea, gaat het over onschuldig bloed, de ergste of eigenlijk de enige ‘zonde’ wat door God in de gehele Bijbel heen wordt uitgedrukt. Het is ook nu nog steeds de grootste ‘zonde’ die de mens begaat, maar door het ego op een grandioze manier voor ons verborgen gehouden. Wanneer men Gods Woord aandachtig leest ontkomt men niet aan deze verlossende boodschap. Gods volk is nog altijd hardnekkig, doof en blind. Het ego zorgt ervoor dat de kudde van de wereldbeelden gevolgd blijft (gehechtheid) in plaats van de eenheid van de Vader te zoeken. Het is zo, zolang wij onschuldige offers brengen de hemelpoort gesloten zal blijven.
De brandoffers die God bedoelt bij monde van Zijn Profeet Hosea, worden nog altijd op Zijn altaar gelegd. De eenwording, opstanding of wedergeboorte kan nooit plaats vinden, wanneer er geen vrede is tussen mens en dier. Het is het Joodse gedachtegoed dat het Christendom in deze wereld heeft gebracht, het is hier gekomen door Joodse Christenen. Maar zie hoe het verdraaid is geworden. We hebben de diepte verloren van Gods boodschap, doordat het op allerhande mogelijke manieren een aanpassing van het Westerse rationele denken heeft ondergaan. Bijna niets is nog over van haar oorspronkelijkheid. De waarheid dienen we dan ook niet in het Westerse gedachtegoed te zoeken maar bij de bron, haar oorsprong. In ieder geval heeft de boodschap van God te maken met dat wij geen onschuldig bloed mogen vergieten. Jezus was een Joodse Leraar die het O.T. kende, niet zoals wij het lezen en denken te begrijpen. Zoals ik al eerder gezegd heb, zolang de mens gehecht blijft aan deze wereld zal zij ‘zondig’ blijven, doordat ze onschuldig bloed blijft vergieten. Veel mensen zullen hier misschien niet in mee kunnen, zij blijven liever aan deze wereld gehecht en door te denken of te zeggen: “God is bij mij” wordt het een loze kreet. Hij is zeker bij ons maar blijft onbereikbaar door het voorhangsel in onze innerlijke tempel dat voor het allerheiligste blijft hangen, het moet scheuren of met andere woorden ons hart moet besneden worden. We hebben Gods wereld en we hebben deze wereld, in Gods wereld is vrede tussen mens en dier. Het gaat geenszins om de geloofssystemen van deze wereld, (buiten ons) het is het geloof in onze innerlijke wereld, daar is Gods wereld aanwezig. Vergeving, is geen onschuldig bloed vergieten, daar begint de verlossing, het geloofssysteem van deze wereld vindt dit natuurlijk onzin, kan ook niet anders hier heerst de macht van het ego geloofssysteem, zij heeft ook een verlossingsplan; "zoek maar vindt niet". Weinigen zijn zich bewust hoe zij nog gevangen zitten in zijn net. Sommige van ons mogen proeven van een ervaring die, een totale maar tijdelijke opheffing van twijfel en angstg en een afspiegeling van de oorspronkelijke vorm van de communiecatie tussen God en Zijn schepping is. Het vraagt rechtvaardigheid, barmhartigheid en het juiste offer om in Gods wereld, die in ons aanwezig is te blijven, die vrij is van twijfel en angst.

Hos. 6, 6 Want barmhartigheid wil ik, geen offer en meer dan brandoffers, wil ik kennis van God.

Ps.4, 6
Breng de juiste offers,
heb vertrouwen in de HEER.
Velen zeggen: ‘Wie maakt ons gelukkig?’
HEER, laat het licht van uw gelaat over ons schijnen.

Ps.51, 19
Het offer voor God is een gebroken geest;
een gebroken en verbrijzeld hart
zult u, God, niet verachten.

De ware betekenis van offer is genezen, een nader tot God komen, ook dit woord is door het denken van deze wereld verkeerd begrepen. Het juiste offer is het 'ik' opgeven.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage