De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 3 mei 2009

ZIJN WIJ SOMS OOK BLIND?

Joh 9,39
Daarop zei Jezus: ‘Een duidelijke scheiding ben Ik in deze wereld komen brengen: de niet zienden zullen zien, en de zienden zullen blind worden.’ Enkele farizeeën in de buurt hadden dit gehoord en vroegen: ‘Zijn wij soms ook blind?’ Jezus antwoordde: ‘Was u maar blind! Dan zou u zonder zonde zijn. Maar u beweert dat u ziet. En daarom zit u vast in uw zonde.



Heel interessant is het begrip blind zijn in de Bijbel, evenzo het begrip horen.
Horen is verstaan, begrijpen. Wie oren heeft die horen zei Jezus. Die hoort heeft het begrepen. Je kunt ook horen en het niet verstaan, of begrijpen. Zo is het ook met het zien. De niet zienden zullen zien. Wanneer wij van deze blindheid zijn genezen zullen wij het Koninkrijk kunnen zien, het onzichtbare achter onze waarnemingen. Wij denken dat we zien, maar in werkelijkheid zijn we dus blind, het Koninkrijk aanschouwen doe je met geestelijke ogen, dat is wat wij moeten leren en dat is ook wat Paulus bedoeld als hij zegt: “concentreer u op het onzichtbare” dan zullen de ogen de werkelijkheid gaan zien. Was u maar blind zegt Jezus tegen de Farizeeërs, dan zou u zonder zonden zijn. Zij zeggen dat ze zien, maar Jezus bedoeld het zien met de niet aardse ogen. Het is zeker zo, als je denkt dat je hier met je aardse ogen ziet, je nog vast zit in de zonde. Allemaal zitten wij nog vast aan het ego, of zijn nog verbonden met de wereld. Wie durft te zeggen dat deze wereld een illusie is? Degene die hier van overtuigd zijn, zijn verlost. De wereld die wij waarnemen is een duistere illusie. Ook Jezus wist het anders had Hij niet deze opmerking gemaakt, Hij wist als enige dat Hij een Zoon van God was, wij zijn het ook maar wij weten het niet en dat is de zonde, het wordt streng en angstvallig geheim gehouden door het ego of de satan. De religies hebben het Woord niet begrepen.

Psalm 82,6 Ooit heb Ik gezegd “u bent goden, zonen van de allerhoogste”
Psalm 8, 6 "U hebt van de mens bijna een God gemaakt, ons omkranst met pracht en Glorie"

Dat is wat wij in werkelijkheid zijn, een Zoon van God omkranst met pracht en glorie, maar wij zien het niet omdat we nog blind zijn. Door ons zelf te vergeven dat God deze wereld schiep die wij waarnemen, zullen onze ogen open gaan. De wereld die God schiep is achter deze wereld, nog onzichtbaar. Jezus zegt dat vergeving de sleutel is van de hemelpoort, niet het vergeven wat wij er gewoonlijk onder verstaan. Het is het vergeven dat een illusie de schepping van God is. Daarom zitten wij nog vast in de zonde.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage