De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zaterdag 25 april 2009

IK STUUR EEN ENGEL VOOR JULLIE UIT

Ex. 23,20 Ik stuur een engel voor jullie uit om je op je tocht te beschermen en je naar je plaats te brengen die Ik voor jullie bestemd heb. Neem je voor Hem in acht, gehoorzaam zonder tegenspreken, want Hij zou jullie je opstandigheid niet vergeven. Als je Hem gehoorzaamt en alles doet wat Ik zeg, zal Ik de vijand van jullie vijanden zijn en jullie onderdrukkers, onderdrukken. Mijn engel zal voor jullie uitgaan naar het gebied van de Amorieten, Hethieten, Perizieten, Kanaànieten, Chiwwieten, Jebusieten, en Ik zal die volken uitroeien. Neem hun gebruiken niet over, kniel niet neer voor hun goden en vereer ze niet, haal hun godenbeelden omver en verbrijzel hun gewijde stenen. Vereer jullie God, dan zal Hij je voedsel en je water zegenen en jullie vrijwaren van ziekten. Geen enkele vrouw in jullie land zal dan een miskraam krijgen of onvruchtbaar zijn, en Ik zal je een lang leven schenken.

Hoe wonderlijk mooi is Gods Woord. Zijn Woord bestaat uit diverse essentiële boodschappen in verhalen uitgedrukt. Ze lijken verschillend qua vorm maar de inhoud is het zelfde. Uiteindelijk gaat het over het goede dat het kwaad moet overwinnen door vergeving of loslaten. De dingen zien zoals ze werkelijk zijn zonder voorkeur of afkeur is loslaten of vergeven. Twee tegengestelde krachten die aan het werk zijn. God maakt het ons duidelijk met Zijn Woord dat Hij als eerste geschapen heeft.
De twee tegengestelde krachten zijn de goede zoon en de slechte zoon, de verrader of het ego (satan) . Het vergankelijke en het onvergankelijke. Al wat van God is, is onvergankelijk, en het vergankelijke hoort bij het ego, het heeft geen enkele betekenis, alleen dat je het mag leren los laten of vergeven. Het verhaal hierboven is een schitterende compositie zoals alle verhalen die uitbeelden hoe je dient te leven om het eeuwige geluk op de voorbestemde plaats te bereiken en verlost te worden uit de duistere illusie van deze wereld of door God het dodenrijk genoemd. Het verhaal hierboven gaat over hoe we moeten luisteren naar onze innerlijke stem, hier de engel verder de Bijbel door wordt het een profeet. Nu hebben wij Christenen geleerd dat het Jezus is, het is dus ons innerlijke Zelf, het Zelf van God dat is afgedaald in Zijn Zoon, of Zijn Zonen als èèn Zoon, de Christus die de verzoening Zelf is. Het is deze engel of het Zelf van God die ons hele leven voor ons uit gaat. ( in een wolk )
Naar deze engel zoals de andere engelen verder in het O.T. moeten wij luisteren, God kent anders geen vergeving, wat zeggen wil, dat we deze vergankelijke wereld nog niet hebben leren loslaten en we nog geen lang (eeuwig ) leven beschoren zijn, en moeten sterven. Het hele sterven houdt in dat we niet alleen naar de Heer of Zijn Stem geluisterd hebben, maar ook de stem van het ego hebben laten doorklinken, daar naar luisteren is gevaarlijk, aangezien je er mee verbonden wordt of aan gehecht raakt, en zonder je ervan bewust te zijn ben je weer in ballingschap en een gevangene.
Deze engel die voor ons uit gaat God is het Zelf van God of onze innerlijke stem, die ons altijd beschermt en ons leidt naar de plaats die God voor ons bestemd heeft. Neem hem in acht zegt God en spreek Hem niet tegen, Hij handelt in Mijn Naam. De Heilige Naam van God wordt zo belangrijk in de Bijbel het is Zijn Aanwezigheid, alles wordt gestuurd door Zijn Heilige Naam. Het niet tegenspreken is de acceptatie in ons leven, neem alles zoals het komt, wat wanhoop lijkt wordt dan blijdschap, dat is het geheim van het aanvaarden, of het onvoorwaardelijke vertrouwen dat wij in God onze Heer dienen te hebben voor het grote geluk waar iedereen hartstochtelijk naar op zoek is.

Ps. 38,4 “De engel van de Heer waakt”.

Het is ook de engel die Maria de boodschap brengt dat zij een zoon zal baren, zij zal in verwachting zijn van de Heer, zoals wij allen in verwachting horen te zijn, maar het lijkt heel moeilijk te zijn voor ons mensen de stem van de engel te horen, er is te veel afleiding van wat de wereld zegt: “we moeten ervan genieten”
Al de vreemde volken die God vernoemt zijn verschillende negatieve krachten, jaloezie, haat, hebzucht, hoogmoed, etc. Hij zal ze voor ons uitroeien. Neem hun gebruik niet over zegt God, Hij bedoelt natuurlijk dat we deze gewoontes van het negatieve gedrag niet mogen overnemen, we zullen niet buigen voor deze afgoden, waardoor ze bezit van ons gaan nemen het is het gedrag van het ego, en die heeft maar een doel, ziekte en dood. Verder zegt God: geen enkele vrouw zal nog onvruchtbaar zijn. Al eerder heb ik eens gezegd dat het in verwachting zijn bij God een andere betekenis heeft als bij ons. Het vruchtbaar zijn is Gods liefde willen uitbreiden, de vruchten van Zijn liefde zijn, vreugde, vrede, blijdschap, overvloed en een lang(eeuwig) leven.

Ps. 33,20 “Wij verwachten vol verlangen de Heer, Hij is onze hulp en onze schild”.
Dit is het in verwachting zijn wat de Bijbel bedoelt, in verwachting zijn van Zijn liefde en dit openbaren.

Als je onvruchtbaar bent leef je alleen voor je eigenbelangen vanuit het ego, je breid Zijn liefde niet uit, je bent niet in verwachting van Hem, maar van het ego, en dat geeft alleen miskramen.

Psalm 7,15 Hij draagt verderf onder het hart en zwanger van onheil baart hij bedrog.

Bij God heeft alles een geestelijke betekenis omdat de stof voor Hem niets betekent, wel het geestelijke wat in de stof aanwezig is, het onvergankelijke alleen is belangrijk. Daarom is het belangrijk dat wij Zijn Woord niet met het verstand lezen maar met de Geest, dat is het enige wat Zijn Levenskracht bevat. De stof is een nietszeggende substantie die aangekleefd zit doordat wij hechten aan het vergankelijke. Zo zie je dat in elk Bijbel verhaal steeds dezelfde boodschap naar voren komt, steeds in een ander vorm.
Het in verwachting zijn van de, Heer is de levenshouding die wij dienen aan te nemen. In totale overgave op Hem vertouwen, dan wordt wanhoop blijdschap. Acceptatie van het Leven zoals het komt en ons verder niet mee bemoeien, wacht in stilte na overgave zonder voorkeur of afkeur dan komt de opening die deze engel nodig heeft om alle ‘problemen‘ op te lossen en ons verder te leiden op de rechte weg. Wanneer wij denken het te moeten oplossen wordt het een oplossing van het ego, die de werkelijke oplossing steelt en haar voor ons verborgen houdt.








0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage