De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 1 mei 2009

WANT OP ALLES ZAL DE HEERLIJKHEID RUSTEN

Jesaja 4
Op die dag zal datgenen wat de Heer laat ontluiken een luisterrijk sierraad zijn en de vrucht van het land een trotse tooi voor de overlevenden van Israël. Wanneer de Heer het vuil van Sions dochter heeft weggewassen en het bloed van Jeruzalem heeft weggespoeld in een storm van oordeel en een storm van verwoesting, dan schept de Heer boven heel het domein van de berg Sion en boven degenen die er verzameld zijn in een wolk bij dag en rook met de glans van vlammend vuur 's nachts.
Want op alles zal de heerlijkheid rusten als een baldakijn, als een tent die schaduw biedt tegen de hitte overdag en beschutting tegen stortbuien en regen.

‘Op die dag’, een alom verkeerd begrepen begrip, door de meeste Christenen. Het woord van de Heer is van een andere orde zoals wij het Woord lezen. Die dag is het moment waarin wij het ego, of de wereld overwonnen hebben. Zodra het ego plaats heeft gemaakt voor Christus die ook in ons aanwezig is maar verdrukt wordt door het ego, zal ons lichaam(land) gaan ontluiken als een luisterrijk sierraad en het menselijk wezen haar werkelijke vruchten kan gaan dragen, de liefde of het licht van de Vader wat uitgebreid of geopenbaard dient te worden. Sion is de heilige berg waarop Jeruzalem gebouwd is het is in ons geestelijk hart. Zoals ik vaak zeg, alles is een boodschap voor ons innerlijke geestelijke wezen. Paulus zegt dat wij ons moeten concentreren op het onzichtbare, dat is op dat wat achter de dingen aanwezig is, het Koninkrijk Gods.
Th. 5 “Kijk naar wat voor je is en het zal zich openbaren zegt Jezus” maar niet met aardse ogen. Zo ook bij Mozes die zei, kijk naar de slang je zult genezen en leven. Genezen van het; “zelf denken”, daardoor zul je eeuwig leven. Wij dienen plaats te maken voor Chritus om samen met Hem te kunnen denken of beter nog alles aan Hem over te laten, Hij leidt ons naar de verlossing. Ook het begrip verlossing is verkeerd begrepen.
Wanneer de Heer het bloed heeft weggespoeld in Sion, met zijn licht (water)en gereinigd heeft met zijn glanzend vuur, wat betekent dat het lichaam overwonnen is, zijn betekenis heeft verloren, er ook geen bloed meer aanwezig is. Het lichaam is een zware last voor de ziel, we moeten er van worden verlost. Het lichaam hoort bij de wereld en is verbonden met de wereld. In deze betekenis spoelt God het bloed weg, dat alleen het Goddelijke wezen in het lichaam overblijft wat wij in waarheid zijn; Zijn Zoon, geschapen naar Zijn beeld, God is niet van vlees en bloed. De bliksem en storm hoort bij de "komst" van een innerlijk gebeuren. De wolk die de Heer boven de berg Sion schept is de wolk die ook boven de ark aanwezig was bij Mozes.
De ark in ons aanwezig, in de tempel van Jeruzalem de verblijfplaats voor Zijn heilige Naam. Door eenwording wat gebeurd op ‘die dag’ door verzoening of het loslaten van deze wereld of het ‘ik’ is er een ontmoeting met God. Door deze eenwording zal God zelf in een wolk boven de ark naar ons toekomen. Het is zo mooi beschreven het innerlijke gebeuren, het proces dat ons naar de verlossing brengt.

Ex 25, 22 Daar zal ik je ontmoeten op die plaats.

Wat ik hier nu schrijf is een armzalige poging om het onder woorden te brengen wat God bedoeld heeft met Zijn Woord. In de gnostiek en de mystiek kun je veel Goddelijke wijsheid en kennis opnemen. Wanneer de wereld overwonnen is laat Jezus ons zien in de Heerlijkheid van Zijn opstanding, Hij had de wereld overwonnen. Hij was totaal vervuld van het licht, de letter of het Woord wat licht is, vandaar dat men zegt: hij heeft de schrift vervuld. Dat Jezus de Schrift moest vervullen is daarom ook niet begrepen. De Schrift is het Woord, het is de wet, en dit alles is het licht waarvan een ieder van ons vervuld moet worden, wij allen moeten de schrift vervullen, daar zijn we voor hier om ons als een vat te laten vervullen van de wet (licht) Vervuld van dit licht mogen wij dan ook zeggen net zoals Jezus : “het is volbracht”
Dan zijn mens en dier een, het dier wordt symbolisch bedoeld met het dier in ons, of de zoon uit het vlees. Deze twee moeten verenigd worden. Het is de boodschap voor de mens op aarde dat hij eerst hier vrede moet sluiten met de dieren, dat is het nut van de dieren voor ons.
God zei "de dieren zullen u tot nut zijn", nuttig om ons te brengen naar de verlossing door vrede met hen te sluiten. Moet je kijken hoe het woord eigenlijk verkracht is door het ego, het ego wat zich in het verstand schuil houdt, daarom moeten wij niet zelf denken.(ego, satan) Door Gods Woord te begrijpen en zo trachten te leven zal het Koninkrijk spoedig voor ons zichtbaar zijn, want het is hier en nu aanwezig.
Gods Woord zegt dan: Op alles zal Zijn heerlijkheid rusten, als een baldakijn of tent die een schaduw biedt tegen hitte overdag en beschutting tegen stortbuien en regen. Het Woord is een geschenk en een communicatiemiddel van God met de mens en van mens tot mens. Het spreken en het woord is het enige wat van God afkomstig is, (hoe het gebruikt wordt is een ieder zijn verantwoordelijkheid) de rest van het lichaam is niet van God afkomstig.

Joh 1. En het Woord was bij God en het woord is God.


0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage