De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 30 maart 2009

ONUITSPREKLIJKE VERZUCHTINGEN

Rom. 8,26
Evenzo komt de Geest onze zwakheid te hulp. Want wij weten niet eens hoe wij behoren te bidden, maar de Geest zelf pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen. En Hij die de harten doorgrondt, weetKom terug, afvallige kinderen, Ik zal jullie genezen van je ontrouw. Dan zullen jullie zeggen:"Hier zijn we, wij komen bij U terug, want U bent de Heer, onze God." wat de Geest bedoelt, want Hij pleit voor de heiligen naar Gods bedoeling.


Onuitsprekelijke verzuchtingen, dit bracht ik in verband met waar ik al een paar avonden mee bezig was ook in de meditaties, de belangrijkheid van het ademen. Er zijn tal van ademtherapieën, een die best bekend is, is het Rhebirten, een onder leiding diepe ritmische ademhalingstherapie. Zoal bezig te zijn met het ademen kom ik willekeurig deze tekst van Paulus tegen, in toeval geloof ik niet, dus ik dacht dat het een aanvulling was op het ademen op zich en bracht het in verband met de genezende werking die de ademhaling kan hebben.
De ademhaling is belangrijk omdat het, een transport middel is van de Levenskracht, de adem is het omhulsel van deze Levenskracht, en de Levenskracht is de Heilige Geest. Wij ademen als het ware de Levens kracht van God, Zijn Heilige Geest in . Vandaar dat ik de onuitsprekelijke verzuchtingen van de Heilig Geest mee in verband bracht met de genezende kracht van het ademhalen. God doorgrond het hart, omdat daar Zijn Heilige Naam, Zijn Zelf in de Zoon verblijft . Zodra wij erkennen of ons bewust worden dat wij Zijn Zoon zijn en als zodanig ernaar gaan leven, zal de Heilige Geest die in onze adem aanwezig is de zaak naar Gods plan voor ons bemiddelen of bepleiten. God kent het doel van de Heilig Geest, de Heilige Geest is de bemiddelaar tussen God en de mens. De Heilige Geest als bemiddelaar bepleit daardoor onze zaken, met onuitsprekelijke verzuchtingen, zonder woorden, want dit genezende werk van de Heilige Geest kan tweeledig begrepen worden. Onuitsprekelijk omdat het niet in woorden is uit te drukken en onuitsprekelijk omdat het een ontzagwekkend gebeuren is, Hij geneest onze denkgeest want dat is wat geheeld moet worden (niet ons lichaam), zij is niet meer heel doordat een stukje van deze Geest zich van God heeft ‘afgescheiden’ en dat noemen wij het: ”ego” het is dat 'deeltje' van de Geest wat Gods Zoon niet wil erkennen en de veroorzaker van alle ellende en vernietiging is. Heel of heilig maken is genezen. De genezingen in de Bijbel hebben bijna altijd betrekking op de Geest, omdat wij niet denken zoals God, wij denken zelf en vergeten God, dat is wat de Bijbel afgoderij of overspel noemt, wij verkiezen de afgoden van de wereld in plaats van Hem om te overleven.

Jer. 3,22 "Kom terug, afvallige kinderen, Ik zal jullie genezen van je ontrouw. Dan zullen jullie zeggen: "Hier zijn we, wij komen bij U terug, want U bent de Heer, onze God."
De Heilige Geest kan dit voor ons genezen, door Zijn onuitsprekelijke verzuchtingen wanneer wij ademen als een ritmisch verzuchten.
Het Joodse gedachte goed kent de Naam van God ook als: “Ja- Ha” (zijn) het is de stam van de Naam van God: “JHWH”. Herhaal dit (innerlijk) in een ritmisch verzuchten (echt een verzuchting) en je voelt een algehele overgave en een liefde binnen in je stromen, in die zin doet de Heilige Geest met haar onuitsprekelijke verzuchtingen haar werk, zij geneest het denken, en maakt de Geest weer vrij en èèn met God want dat is wat genezen dient te worden, wij dienen met God te denken en niet op ons eigen houtje. Wij denken het meestal beter te weten dan God, maar God vergist zich nooit. Je zou het verzuchten ook het trachten van verzoening kunnen noemen. De Heilige Geest die zich in onze adem bevindt is de alwetende Levenskracht van God die zo voor ons uit gaat, bemiddeld en bepleit. (heel makend)
Heilig zijn is hèèl zijn, zij die heel zijn vergeven voortdurend, vergeven zou een automatisme moeten worden. Vergeven dat wij überhaupt iets verkeerds zouden kunnen zien in een persoon of een situatie, niets is toeval alles gebeurt op de juiste tijd op de juiste plaats en de juiste persoon staat altijd voor ons. Wij dienen te vergeven zoals de Heilige Geest het bedoeld en niet zoals wij denken wat vergeving inhoudt, op onze manier vergeven is een vorm van hoogmoed, ik vergeef de ander omdat ik mezelf beter vind dan de ander, maar vergeven dat je de ander niet als een zoon van God ziet, of de Christus niet in hem ziet ongeacht wat hij gedaan lijkt te hebben, dat is vergeven zoals de Heilige Geest het bedoeld, het is onvoorwaardelijke liefde tonen, meestal is het bij ons eigen liefde. Het ego denken of zelf denken is altijd tegen God gericht, het ego heeft ook een verlossingsplan voor ons bedacht waar wij vaak onbewust, (meestal) in geloven. Gods Schepping is volmaakt en heel, wij zijn gaan oordelen, wij hebben goed en slecht bedacht, God is èèn, niet een van de twee maar èèn, ondeelbaar, God is! Het deeltje van de Geest wat denkt afgescheiden te zijn is wat vergeeft op onze manier zoals we gewend zijn of zoals het ego het ons heeft geleerd, het is vergeven volgens zijn verlossingsplan. Maar wij zijn ons niet bewust dat wij altijd onze eigen innerlijke wereld naar buiten spiegelen, en dat de beelden die wij waarnemen de beelden zijn die wij voor Gods Wereld of Zijn Aangezicht hebben geplaatst. Zolang de beelden aanbeden worden en nog niet vernietigd zijn, wat ook de Heilige Geest doet met haar onuitsprekelijke verzuchtingen zal er geen vrede in ons hart zijn, want zij belemmeren de Komst of de opstanding van de Christus in ons. Door onze ademhaling bewust aan de Heilige Geest over te geven kan zij ons genezen. Het is een ademhaling die ons ruimte en kracht geeft. Ruimte maken geeft ook de Geest ruimte en maakt haar daardoor vrij. Het lijkt misschien of de adem niets met God te maken heeft, maar ik denk dat het tegendeel waar is, blies God ons niet de Levens adem in de neus? De ademhaling is het instrument van de Heilige Geest en heeft daarom alles met God te maken denk ik! Het moet wel een verzuchtend ademhalen zijn die steeds een gevoel van opluchting, overgave en loslaten geeft. Je kunt in dit verband, de adem en de Heilige Geest eindeloos verder filosoferen, uiteindelijk heeft alles te maken met de ademhaling, zij bevat de Levenskracht van God de Heilige Geest, het Eeuwige Leven!



.

Oorspronkelijke betekenis van vergeving in het Hebreeuws is; loslaten. Aant. Joh. 20, 23

Om volledig deel te nemen aan het leven, moet je het los laten.

Het beoefenen van vergeving is een kwestie van loslaten.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage