De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 10 april 2009

OPSTANDING - NIEUW VERBOND

Nieuw Verbond
Het zou heel mooi zijn juist deze dagen even stil te staan bij de boodschap van de opstanding en een nieuw verbond met de Vader wat daardoor gesloten wordt. In het O.T. sluit God met de mens meerdere malen een nieuw verbond. De mens verzoent zich weer met zijn Schepper door te breken met het verbond wat zij sloot met deze wereld en haar afgoderij door haar los te laten.

Kol. 3,5 "Maak de aardse praktijken dood: ontucht, onzedelijkheid, hartstocht, kwade begeerte en de hebzucht, die gelijk staat met afgoderij".

Kol.9, 9 “Trek de oude mens zijn gedragingen uit, bekleed hem met de nieuwe mens, die wordt vernieuwd tot het ware inzicht, naar het beeld van zijn Schepper“.
Het dodenrijk is een essentieel onderwerp in de Bijbel, het staat centraal in het verlossing plan van God. God kent geen dood, wij hebben aan de dood en het dodenrijk met onze eigen (ego) denkwijze er een hele andere betekenis aan gegeven dan wat God ermee bedoelt. Bij God is het een symbolische uitdrukking. Het is ontstaan door het denken zonder God, het ego heeft het bedacht. Het ego heeft er een afschuwelijk en bizar scenario van gemaakt, dood is het einde en na de dood is alles afgelopen, doch, hij geeft ons nog een sprankje hoop, want ooit zal het lichaam een keer opgewekt worden, door de Heer die nog moet komen, dat is waar maar niet buiten ons maar binnen onze muren, wij zijn immers als eeuwig geschapen ‘
Sef.3.,17 “De Heer Uw God is binnen u muren , een Reddende Held”
Sef. 3,30 “De Heer herstelt ons in vroegere staat“.

Zoals alle uitdrukkingen symbolische waarden hebben zo ook dus het dodenrijk, het is niet Gods wereld het is niet ons thuis het is de misleiding van de duisternis of het ego. (satan) Wij hebben gekozen een lichaam aan te nemen en naar deze wereld af te dalen om vervolgens dood te gaan, vandaar de uitdrukking van God dat deze wereld het dodenrijk wordt genoemd, maar dus niet met dien verstande zoals wij er betekenis aan hebben gegeven, het dood gaan hoort bij het herstellen van onze vroegere staat.
God vraagt, smeekt ons, Hem niet te vergetenen, Hem alleen boven alles lief te hebben, want Hij weet als wij Hem vergeten de dood als het ware onze straf is die ondergaan moet worden, maar dan enkel als correctie om weer te herstellen. Hoe vaak wordt in de Bijbel niet gezegd, als wij Zijn geboden niet onder houden of als wij Hem mishagen zullen wij sterven. Waarom hebben wij als geest dan toch voor een lichaam gekozen om vervolgens weer te sterven? Omdat onze boeien nog niet verbroken zijn, onze banden nog niet zijn los gesneden, wij nog gehecht zijn aan deze wereld en zo kunnen we nog meer aanwijzingen vinden in de Bijbel. Ons verbond met God is nog steeds geschonden, daar wij een verbond hebben met deze wereld het dodenrijk. Dit proces zal doorgaan totdat wij ontwaken en Zelf weer op gaan staan, wat ook de betekenis is van het opstaan uit de dode. Door te ontwaken kan God met ons weer een nieuw verbond aangaan, wij kunnen het verbond met het dodenrijk verbreken, en dat zal Hij doen als wij ons niet meer verbergen in de leugens van het ego, en eindelijk zullen ontwaken uit het bedrog zodat wij niet meer kiezen voor deze wereld van het dodenrijk maar voor het Leven, het Eeuwige Leven.

Jes. 28, 15 “Jullie zeiden: Wij hebben een verbond gesloten met de dood, met het dodenrijk zijn wij een verdrag aangegaan. Wanneer de striemende gesel voorbij komt zal hij ons niet raken. Wij houden ons schuil in bedrog en verbergen ons in leugens“
.
Het hele O.T. staat boordevol van het land van de Levenden en het dodenrijk, het dodenrijk is deze wereld waar al onze ellende en verdriet als een striemende gesel voorbij komt, en hoe God ons dan weer redt van het graf. Met deze kennis is het niet moeilijk meer het zelf te ontdekken in de Bijbel dat deze wereld waarin we menen te leven het dodenrijk is, maar nogmaals niet met de betekenis van de dood die wij eraan gegeven hebben, dood zoals wij menen dat het is bestaat niet, het is het bedrog en de leugen waarin wij ons schuil inhouden. Wij zijn bang om dood te gaan, kijk toch wat een macht het ego over ons heeft, als wij het niet meer voeden, sterft het!!!! Wij moeten ontwaken door het oude verbond met deze wereld te verbreken, en het verbond met Hem weer te vernieuwen, dat is het herstellen van wat wij vroeger waren, toen wij nog alleen aan Hem waren toegewijd en Hem boven alles lief hadden.

Jes.26 9 “Jullie doden zullen herleven, de lijken opstaan. Ontwaak, jullie daar in het stof, en jubel“!

Vergeven is verlossen, vergeven is loslaten, het heeft dezelfde betekenis, daarom is vergeven de sleutel van de Hemelpoort. Maar ook hier mogen we ons niet in vergissen, vergeven doet de heilige Geest, als wij bereid zijn te vergeven, deze wereld los te laten, het verbond met haar te verbreken of de band met haar los te snijden zal de Heilige Geest ons verlossen van de duisternis van deze wereld die werkelijk een illusie is, en als dit voorhangel dan is opgetrokken kunnen wij Gods wereld aanschouwen de nieuwe aarde waar vrede heerst tussen mens en dier. Deze dagen, deze tijd kunnen wij meedoen met het grote ontwaken in de natuur, het is die kracht of geest die ook Jezus deed ontwaken en liet opstaan, en deze kracht kan ons ook laten opstaan uit de dood.

1 Kor. God heeft niet alleen de Heer opgewekt, Hij zal ook ons op laten staan door Zijn kracht“
.
Jes. 59,19 “Want Hij zal komen. Voort gestuwd door de Adem van de Heer“.
Het is een nieuw verbond wat wij net als Jezus met God moeten sluiten, deze boodschap ligt in de gehele Bijbel besloten. Telkens wanneer het volk of de Koning God mishaagde werd het verbond met Hem geschonden en gaven zij zich weer over aan de ontucht van deze wereld.
Door vergeving of verzoening sluit God een nieuw verbond, althans zo denk ik dat dit de betekenis is van een verbond aangaan, om weer met Hem verbonden te zijn door deze wereld met haar afgoden los te laten en zo verlost te zijn uit het dodenrijk.

Jes.28, 18 “Jullie verbond met de dood wordt verbroken, verdrag met het dodenrijk houdt geen stand”

Het was een verdrag met het ego, waar de satan de symbolische betekenis van is. Deze wereld is vergankelijk, daardoor houdt zij geen stand het is de wereld of dodenrijk van het ego, het is de misleiding van de duisternis, die ook het Woord niet begrepen heeft. Al wat God geschapen heeft is onvergankelijk en houdt stand. De tijd is nu aangebroken een nieuw verbond aan te gaan zoals Jezus en ook Koning Hizkia, Jeremia, Noach en nog meerdere in het O.T. Eigenlijk is het geen Nieuw Verbond maar een Vernieuwd Verbond, doordat het verbond met de wereld van afgoderij werd verbroken en het verbond met God wat geschonden was weer hersteld of vernieuwd werd.
Jezus liet zich vrijwillig kruisigen voor deze boodschap, Hij kon dit doen omdat Hij de wereld overwonnen had.
Ook wij leven, lijden en sterven voor elkaar.

Rom. 14, 7 “Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf ".

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage