De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 20 april 2009

ZIJ ZIJN NIET GENEZEN DOOR KRUIDEN EN ZWACHTELS,

Wijsheid 16, 11
Zo werden ze ertoe aangespoord om zich uw woorden te herinneren. Hun voorspoedige redding moest voorkomen dat ze door alles te vergeten ongevoelig zouden zijn voor de weldaden die u hun bewees. Ze zijn niet genezen met kruiden of zwachtels: uw woord is het, Heer, dat alles geneest. U hebt macht over leven en dood, u laat mensen afdalen naar de poorten van het dodenrijk en u laat hen terugkeren.

Het Woord kan alleen in het dodenrijk gehoord worden, alleen door af te dalen naar deze wereld kunnen wij genezen, zodat we kunnen terugkeren en niet meer hoeven te sterven. Alleen hier is redding, verlossing of genezing te vinden. Alleen hier kunnen wij het verbond met het eeuwige leven weer sluiten. Hier hebben wij de kans te ontwaken uit de machteloze donkere nacht, die ontstaan is vanuit de schuilhoek die duisternis is. Het woord duisternis kun je vanuit de Bijbel ook een andere betekenis geven, een nis waarin het duister is, een nis die God als dodenrijk benoemt, waarin wij allen dezelfde slaap slapen.

Wijsh. 17 14 "In die machteloze nacht, opgekomen uit de schuilhoek ( duistere-nis )en van het machteloze dodenrijk, sliepen zij allen eenzelfde slaap: nu eens opgejaagd door geestverschijningen, dan weer verlamd door diepe vertwijfeling, doordat een plotselinge, onverwachte angst hen overviel. Wie daaronder bezweek, waar dan ook, werd gevangen en belandde in een kerker zonder tralies. Of iemand nu boer of herder was, of arbeider die in verlatenheid moest zwoegen, wanneer hij gegrepen werd, moest hij dat onontkoombare lot ondergaan. Allen werden geboeid met die ene keten van duisternis"

Bijna al Gods woorden, woorden die iets aanduiden zijn als symbool aangegeven ook het dodenrijk is een symbolische naam voor deze wereld, aangezien we hier dood gaan om te herstellen. Het is het symbool of merkteken dat Kain mee kreeg om hem te beschermen. Is het Woord van God geen veilige haven of een schild?
Als wij zijn ontwaakt door Gods Woord, zijn we genezen! Het is niet het lichaam dat genezing nodig heeft maar het is de geest die moet ontwaken. Een lichaam kan niet ziek zijn het is onze denkgeest die ziek is en die ervoor zorgt dat het lichaam niet meer kan doen wat de denkgeest van haar verlangt, als we het zo bekijken is het helemaal niet erg om ziek te zijn, daar ziek zijn in werkelijkheid beter worden is. Wanneer de denkgeest genezen of ontwaakt is kan als geschenk wellicht de geest het lichaam herstellen. Wij zijn de dienaar van God. Het is de keten van het dodenrijk ( duisternis ) wat verbroken dient te worden en dat kan alleen door ons denken te veranderen, onze gedachtes zijn niet de gedachtes van God. Als wij door overgave, God de leiding geven over onze denkgeest, dan kunnen wij zeggen:

Jes. 38, 16 “u hebt mij nieuwe kracht gegeven, U laat mij herleven”

Dit vers vind ik wel toepasselijk wat het ontwaken betreft.

Ef.5,14 “Ontwaak slaper sta op uit de doden en Christus zal over u stralen.
Let dus nauwkeurig op, hoe u zich gedraagt niet als dwazen maar als verstandige wijze mensen.
Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de Heer wil. Drink niet te veel wijn, wat tot losbandigheid leidt maar laat u bezielen door de Geest. Spreek elkaar toe in psalmen, Hymnen en liederen ingegeven door de Heilige Geest
Zeg altijd voor alles dank aan God, die de Vader is, in de Naam van Christus”.
En laat de Heer het belangrijkste in u leven zijn, niets is belangrijker dan Hij.

Is er niet veel geschreven door profeten en onze dichters en mystici over deze donkere nacht, waar het verblijf in deze wereld mee bedoelt wordt?
God deed een diepe slaap komen over Adam, maar nergens is verder vermeld wanneer we wakker werden, steeds weer spreekt Gods Woord over dat we moeten ontwaken. We droomden dat we man en vrouw werden en dat we zondigde. Een mens is man en vrouw net zoals God.

Gen. 27 1 En God schiep de mens als Zijn beeld, als het beeld van God schiep Hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.
Het beeld van God is èèn, man en vrouw. Hij schiep ons naar Zijn beeld, man en vrouw in èèn, maar wij droomden dat we van God gescheiden werden, de bruid moet weer terug naar haar bruidegom, ons overgeven aan deze wereld noemt God overspel. Tot op heden slapen we nog, totdat het Woord van God ons doet ontwaken en wij uit deze donkere spelonken (duistere-nis) verlost zullen zijn. Dit ontwaken of genezen kan alleen door het Woord en niet door kruiden en zwachtels.

.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage