De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 8 april 2009

U HEBT MIJ UIT DE PUT OMHOOG GEHAALD

Psalm 30-2 U hebt mij uit de put omhoog gehaald, U hebt mij genezen, U hebt mij opnieuw laten leven, en mij weerhouden van het graf.

Oplossen is van iets niets maken, (ego) in de Bijbel heeft het de betekenis van verlossen.
De tekst hier boven van de Psalm heeft alles te maken met Gods verlossingsplan. U hebt mij uit de put gehaald heeft dezelfde betekenis als van de vreemde volken de vijanden bevrijd te zijn. (ego) Uit de put gered zijn, is het genezen zijn van het zelf denken, het zonder God denken is hetzelfde als in het dodenrijk verblijven. De levende doden vertoeven er, het is ook de wereld waarvan wij denken dat het de werkelijke wereld is. Door zelf te denken in plaats van met God leven wij volgens de Bijbel in het dodenrijk. Gods wil is dat wij hier in ontwaken, daar wij denken dat het Zijn wereld is. Vreemde volken of vijanden moeten van God vernietigt worden, zij hebben de symbolische betekenis van de vreemde krachten in onze geest. Het zijn de krachten of energie van het ego denken waar wij verlost van moeten worden. Dat is de verlossing die God bedoeld, het verlost worden van het ego, het is de vreemde en vernietigende kracht van ons denken. Het is de energie van haat, jaloezie, hoogmoed, en niet te vergeten de eigenbelangen. Het is wat de Bijbel noemt, de misdaden (van het ego) die gepleegd worden, met dien verstande dat de daden die wij doen meestal niet in overeenstemming zijn met Gods denken, en zo doende hun doel missen. Het gered worden van het ego kunnen wij niet alleen, dat kan alleen met de hulp van de Heer, dat was Jezus boodschap. Geloof in Hem die Mij gezonden heeft. Geloof in je Zelf, de Zoon. God heeft Zijn Zelf gegeven, zo dienen ook wij ons Zelf te geven, het Zelf is de Liefde en het Leven.

2 Kor. 4-14 “Niemand leeft immers voor zich zelf en niemand sterft voor zichzelf alleen” Zijn Zelf, Zijn Geest of Zijn Naam (Zoon) is afgedaald naar de aarde om ons te redden van deze vernietigende kracht het ego. Het is het Zelf dat ons vooruit gaat in het Leven (strijd) en dat Zelf in ons is de Heer, DAT waar wij èèn mee moeten worden, dan zijn wij verlost van de vreemde krachten. Als het ware kun je ook zeggen dat onze Geest, Gods Geest bezeten is van de ego geest, en dat is dan weer de bezetenheid waarvan Jezus de mensen genas, Hij maakte die mensen weer rein, en gaf ze een nieuw hart, Hij genas hun denken. Jezus kon dit omdat Hij èèn was met de Vader. De Geest die Jezus mensen liet genezen en Hem uit dode liet opstaan is dezelfde Geest of kracht die in ons is en ons opnieuw laat Leven.

1 Kor. 6-14 “God heeft niet alleen de Heer opgewekt, Hij zal ook ons laten opstaan door Zijn kracht” Waar wij van verlost moeten worden zijn de gedachtes die wij zelf hebben, wij moeten met Gods Gedachten gaan denken, wetende dat alleen Gods Liefde bestaat en de aarde vervult is van Zijn pracht en glorie en het enkel Zijn liefde is wat we zien. Onze eigen gedachtes zijn de oorzaak van alle ellende en ziektes. De Bijbel symboliseert met het Woord het innerlijk proces van de mens, innerlijk omdat wij in werkelijkheid alleen maar Geest zijn en ons alles op symbolische wijze geopenbaard wordt, de verhalen Zijn het kleed van God, onder het kleed bevindt zich God. Zoals stromen levend water symbool zijn van Zijn Liefde en het voedsel voor de geest bedoelt is, is het dodenrijk de plaats waarin wij volgens de Bijbel leven, en zo kun je met alles verder gaan, niet een paar dingen zijn symbolisch overgedragen, maar het gehele Woord van God. Daar dood niet bestaat heeft het sterven de betekenis om ons te leren dat het leven wat we denken te leven niet het ware Leven is, het is om het Eeuwige Leven beter te leren begrijpen en waar het in werkelijkheid om gaat. Er staat zo veel geschreven over dat wij zullen sterven en niet zullen leven. Het eeuwige Leven is het enige Leven wat bestaat. Deze wereld die wij waarnemen is de wereld van de levende doden of het dodenrijk. Jezus als enige heeft deze wereld overwonnen, doordat Hij wist dat dit niet Gods wereld was en wij hier als verdwaalde schapen rond lopen, want dit is niet ons thuis. Indien het ego totaal overwonnen is, de eigen gedachtes dus helemaal zijn vernietigt , (de vijand in de Bijbel) zijn wij wedergeboren. En niet zoals veel Christenen denken, wanneer ik in Hem geloof ben ik verlost, zodra je met God denkt en niet meer zelf denkt ben je verlost dat heet totale overgave, alleen aan Hem toegewijd zijn. Als je ego is vernietigt kun je zeggen dat je verlost bent en dat kun je niet alleen daar heb je de Heer voor nodig of de Heilige Geest van de Heer, of het Zelf, wat in elke mens aanwezig is, maar zolang wij slaaf blijven van het ego, kan Hij niets voor ons doen, daar wij een vrije wil hebben. Ook als wij erkennen dat deze wereld niet Gods wereld is maar een maaksel is van mensen handen en zodoende wij het hele wereld gebeuren kunnen gaan vergeven, en vergeven is geen oordeel hebben, wat wij in de wereld waarnemen heeft niets met Gods Wereld van doen. De Heilige Geest gebruikt het wereldgebeuren voor de verzoening, of het onthechten van de wereld. Oordelen over deze wereld doet alleen ons denken of het ego.
Uit het denkende ego stappen, terug keren naar het hart.
Het ego denken komt uit het hoofd en dat is de rustplaats van God, daar waar Hij zetelt. Zijn Naam of Zijn Zoon (uitbreiding) woont in ons hart. Het “een tiende deel” afstaan aan God is dan ook de betekenis van het denken met het hoofd, wanneer het ego denkt, zit het op de plaats van God en dat is de zonde het ego denken, op de plaats van God willen tronen. Vandaar dat het zo belangrijk is om nederig te zijn, het heeft de betekenis van het afdalen naar het hart, het hoofd is aan God gewijd en moeten wij afstaan aan Hem, dus niet zelf denken. In ons hoofd zitten is ook hoogmoedig, ons gemoed zit te hoog, het is Gods plaats. In het Joodse gedachtegoed heeft het lichaam tien Heilige Plaatsen, de Plaats in het hoofd behoort dus aan God toe en moet aan Hem worden afgestaan, dat zijn zo de geheimen van de Bijbel. Wat wij alleen van onze kerken leren is erg kortzichtig, zij hebben zich nooit verdiept in het echte Joodse denken van het O.T. Als je het O.T. niet kent of begrijpt kun je het N.T. ook niet begrijpen. Jezus was een Joodse man, die vanuit het O.T. leefde en het ons ook zo leerde. Ook bij Jezus werd er weer een nieuw verbond gesloten zoals in het O.T. meerdere malen geschiedde.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage