De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 11 mei 2009

WAT JULLIE ZULLEN VRAGEN IN MIJN NAAM

Joh 14,13
Maar wat jullie zullen vragen in mijn naam, zal Ik doen, zodat de Vader verheerlijkt wordt in de Zoon. Als jullie Mij iets zullen vragen in mijn naam, dan zal Ik het doen.

Ik citeer hier een stukje uit een boekje van Meester Eckhart over het bidden, las dit gisteravond, na jaren niets meer van hem gelezen te hebben;
"Met volmacht bidden - met volmacht werken".
Het krachtigste, machtigste gebed om alles, ja, bovenal het waardigste werk, te bereiken is het gebed dat voortkomt uit een leeg gemoed. Hoe leger het gemoed, des te krachtiger, waardiger inniger, prijzenswaardiger en volkomen het gebed en het werk. Een leeg gemoed vermag alles.
Een leeg gemoed is een gemoed dat nergens door belast of op een dwaalspoor gebracht wordt, dat nergens aan gebonden is, dat op geen enkele manier op eigen belang uit is, maar dat verzonken is in Gods liefste wil Zich juist van eigen belang heeft bevrijd. De mens kan nooit het minste geringste doen dat niet hieruit- een leeg gemoed- zijn kracht en kunnen put. Je moet zo krachtig bidden dat alle ledematen, alle krachten, ogen, oren, hart, mond, alle zintuigen – daarop gericht zijn. En je moet niet ophouden voordat je merkt dat je, je wilt verenigen met degen die je voor ogen staat en aanbidt, namelijk God.
Zo zou het moeten zijn ja, het minste wat we kunnen doen is ons hier in oefenen. In stil zijn en meditatie kunnen we dit bereiken.
Het bidden om materiële dingen is op zich geen bidden. Het gebed om een welzijn van geheel Gods volk is ook een gebed voor je eigen welzijn en van je naaste, doordat we allen èèn zijn. We kunnen wel hulp vragen voor personen en toestanden, maar ik heb ervaren dat een gebed om vrede in je hart een gebed is voor de vrede in de hele wereld. Er kan n.l. alleen maar vrede in de wereld zijn, als er vrede is in je eigen hart. Een hart vol haat en woede kan geen vrede zien, een hart vol liefde en vrede straalt dit uit en ziet alleen vrede en liefde. Wanneer wij bidden in Jezus Christus Naam om vrede in ons hart, is dit ook Gods wil doen en tevens een bevrijding van de eigenbelangen.



Het is onwetendheid, verborgen gehouden door het ego, als je onthecht bent, je juist alles toevalt. Je kunt rijk zijn door jezelf helemaal weg te geven. Het koninkrijk van God is niets anders dan een totaal weg geven van je zelf, het kan niet anders gevonden worden dan door eerst je zelf (ego) op te offeren, jezelf vergeten, Je eigenbelanges, het dierlijke in je of je lagere zelf. Je zelf weggeven om te ontvangen, het is een omgekeerde manier van denken. Ons denken moet ook omgekeerd worden, het is niet het denken van God. Hier in deze wereld is alles in tegenstelling tegenover Gods wereld.


Joh. 15-13
Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.


Het boekje van Meester Eckhart; In STILTE geboren

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage