De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 8 mei 2009

GOD HEEFT ONS EEUWIG LEVEN GESCHONKEN

Eerste brief Johannes 5,11 God heeft ons eeuwig leven geschonken en dat leven is in zijn Zoon.

Wat een heerlijke belofte, het is de waarheid maar helaas verkeerd begrepen. De religies hebben er een verhaal van gemaakt naar eigen goeddunken, de duisternis het verstand heeft het niet verstaan. Grotendeels uit angst, hebzucht en macht zijn deze ideeën ontstaan. De Zoon wordt bedoelt als de uitbreiding van Gods Liefde, God heeft zich Zelf gegeven en dat zit in ieder van ons, het is een geestelijk wezen wat God schiep als Zijn Zoon, Zijn Zelf of Zijn uitbreiding. Het is de Zoon die uit God geboren is die in ieder van ons aanwezig is, verborgen of gevangen wordt gehouden door de zoon uit het vlees geboren. We zijn allen èèn Geestelijk lichaam, ieder is een deeltje van dit Christus lichaam zegt ook Paulus. Allen tezamen als èèn Zoon. Ook Paulus wist het.

Rom. 12,5 Zo vormen wij allen tezamen een lichaam in Christus.

1Kol.3,15 Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar.


Dat wij allen èèn geest zijn kun je ook in het O.T. lezen.

Recht. 20,1 `Als èèn man kwam de gehele gemeenschap samen bij de Heer`

Nu. 14,15 Wanneer u nu dit volk als èèn man doodt.

Dit begrip, èèn man heeft degelijk de betekenis van èèn geheel. De zoon uit het vlees, het is de tegenstelling van de Zoon uit God geboren, symbolische de vijand. Ook bij Jes. 49 Als aanhef staat er; "De dienaar van de Heer" en Jes 49,3 U bent mijn dienstkenecht, Israel, door u toon ik mijn heerlijkheid. Het verstand die dit niet begrijpen kan heeft er vast een andere interpretatie voor. Zoals met het hele Woord is gebeurt, maar het is de mens niet kwalijk te nemen, omdat het Woord van een andere orde is, het is niet van hier het is vanuit God. En zoals ik al heb proberen uit te leggen, het ego zit in deze wereld nou eenmaal op de troon van God. Kortom de Zoon van God is de Christus in ons, en de andere zoon is het lichaam of het ego. Het lichaam kan nooit van God zijn, want het is vergankelijk. Al wat vergankelijk is heeft Hij niet geschapen. Het gaat om de Geest, de Zoon uit God geboren, maar op Zijn plaats, in het hoofd zit het ego, de zoon uit het zaad van de man geschapen. De plaats van Zijn Heilige Naam is in ons hart, het is Zijn uitbreiding, Zijn Heilige Naam, Zijn Rechter arm of Zijn Zoon, allemaal Bijbelse termen met dezelfde betekenis.

Spr.4,23 Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.

Jezus deed het ons allemaal voor tot in het extreme toe. Zijn lichaam of tempel werd afgebroken, om in Hem de Christus te laten opstaan daar voor is hij gestorven, dit deed Hij ons voor. Deze navolging is het die wij dienen te ondergaan om vrij te zijn. Je leven geven is niets anders dan niet voor jezelf te leven maar voor Christus die in ieder van ons aanwezig is. Deze Zoon erkennen die in ons woont, Hem Zijn plaats terug geven, dus niet denken dat de zoon uit het vlees geboren of het lichaam van God afkomstig is. Het lichaam betekent niets, het gaat om Gods Zoon die wij in werkelijkheid zijn, een geestelijk wezen en geen lichaam, het lichaam is de tempel die afgebroken moet worden, het is een tempel van de wereld zoals al onze kerken. Het zijn hulp middelen totdat wij zijn ontwaakt. Gods "Zelf" is de Levensgeest die de Christus Geest genoemd wordt of Zoon, zonder Levensgeest zou er geen schepping zijn. Als Jezus zelf zegt: Er staat geschreven zijt gij niet allen zonen van de allerhoogste, blijven de meeste mensen toch hardnekkig geloven dat zij zondaars zijn, het ene geloven ze wel en het andere niet, in de Bijbel zelf wordt al verdeling en verstrooiing gezaaid. Het ene vertikken ze om aan te nemen daar anders het andere niet meer klopt, en het ego laat kiezen wat het beste is voor zijn belangen, het eigenbelang, de leugen. Hoe komt dat toch, dat is niet zo moeilijk, het is een bewijs hoe geraffineerd het ego of satan te werk gaat om zijn positie te behouden. Wij hebben totaal niet het minste in de gaten hoe hij te werk gaat, maar dat is ook de kracht van de wereld waarin wij leven, door ons te concentreren op het zichtbare in plaats van op het onzichtbare. Het is de sluier die de waarheid verduistert, daarom kan hij haast onzichtbaar en onopgemerkt zijn gang gaan, het enige wat zichtbaar wordt van zijn werk is de ellende, ziekte en de dood. Dood vooral omdat alleen het Eeuwige Leven bestaat, hij heeft de macht ons te laten denken dat we ´sterven`. Het grootste geheim is dat alles per slot van rekening weer zo door God is geregeld dat alles ten goede keert, door acceptatie! Door de acceptatie beleven wij dan dat de z.g. wanhoop ons geluk wordt. Wij zijn een hardnekkig volk zegt God, dat is ook zo, hoeveel mensen kunnen hun tegenslag, hun verdriet of leven accepteren? Zijn er niet erg veel mensen ontevreden over hun leven? Door het beter te weten dan God en te zeggen, dit heeft God zo niet gewild, geen acceptatie dus, sterven ze zonder het doel bereikt te hebben. Ons doel is Jezus in Zijn levenshouding te volgen niet alleen geloven wat Hij zei maar doen wat Hij deed, instaat zijn je leven te verliezen voor de ander, of de liefde van de Vader te openbaren, dat is het zelfde.

Joh. 15,13 De grootste liefde die iemand zijn vrienden kan betonen bestaat hierin dat hij zijn leven voor hen wil geven.

1 Joh.3,16Wat liefde is hebben wij geleerd van Christus: Hij heeft zijn leven voor ons gegeven. Dus zijn ook wij verplicht ons leven te geven aan onze broeders.




Ook dit is navolging. De Vader gaf zichzelf in Zijn Zoon dus wij als Zijn Zoon geschapen naar Zijn gelijkenis kunnen niet anders dan ons Zelf geven, maar het ego steekt hier een stokje voor want die zorgt dat wij niet ons Zelf geven maar dat wij geven om te krijgen.(eigenbelang) Velen zullen nu protesteren aangezien zij echt niet geven om te krijgen, maar het gaat verder, hier in deze wereld is het bijna altijd om iets terug te krijgen, onvoorwaardeklijke liefde is moeilijk op te brengen, van het ene kind houd je meer als van de ander, van je man houd je meer als van een vreemde man, ja allicht hoor ik zeggen. Maar dat betekent wel onvoorwaardelijke liefde maar met Hem lukt dat wel. Wij kennen in deze wereld alleen de liefde die in ons belang is. Dus hier moeten we de Zoon uit God geboren voor aanspreken, met het ego waarmee wij meestal leven, (niets mis mee zou Paulus zeggen, want anders wisten wij niet wat de 'zonde' was), lukt het niet.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage