De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 8 mei 2009

GEDENK DE HEER- REACTIE EN ANTWOORD

Reactie lezer
ja ik heb het helemaal gelezen ,heel mooi ,maar daar zeg je toch zelf dat je in Zijn voetsporen moet wandelen ,dat is toch aannemen van de waarheid doen zoals Hij deed en Hij is toch de eerste opgestane ,van mozes mochten er maar 2 het beloofde land in Jozua en kaleb de rest durfde niet ze zagen reuzen en durfde het beloofde land niet in te nemen zelfs mozes mocht er niet in .daar is nu Jezus voor gekomen ,Hij is ons voorbeeld ,Hij is de enige die het oude testament heeft volbracht tot in de dood en is opgestaan ,wie in Hem geloofd gaat niet verloren ,maar die in Mij niet geloofd maakt God tot een leugenaar want Jezus sprak de woorden van God .Hij is het levende Woord dat uit de hemel is neer gedaald .Hij Is DE WEG DE WAARHEID EN HET LEVEN.en daarom heeft God Hem verhoogd Hij is Heer want Hij was God de Christus Jezus die het voor ons heeft volbracht zodat iedereen het beloofde land in kan groetjes wie Hem erkent erkent de Vader dag zus ik hou van je .

Antwoord.
In zijn voetsporen treden is Hem volgen in hoe hij leefde. Er staat nog veel meer als dit alleen en dat moet je met elkaar in verband brengen. Zijn voetsporen volgen is;
b.v Luc. 12,13 Leven is meer dan voedsel, lichaam en kleding.
Mt.6,28 Wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld, ze werken niet en weven niet.
Dat doen wij toch niet echt? Jezus zegt je moet je leven geven om het te behouden, dat wil zeggen je totaal jezelf weggeven, als het ware jezelf vergeten. We leven voor de ander en we sterven voor de ander zoals Jezus. Totaal zonder eigen belang of ego. In zijn voetsporen leven, is Christus in ons op laten staan zoals Jezus het voordeed in Zijn opstanding, ook dat moet in ons geschieden. De Christus in ons wil zeggen dat Hij leeft en niet het ego of de zoon uit de man geboren, het lichaam. Het ego gaat weg bij de dood is een grote misleiding van de satan,(ego) zo kan hij lekker verder door werken terwijl wij nog aan het slapen zijn. Jezus was totaal egoloos en dat is in Zijn voetsporen treden, jezelf weggeven, jezelf vergeten, er zijn alleen voor Hem. Lees de regeltjes niet apart het is een geheel, elke regel heeft betrekking op het geheel. Jezus leefde als een egoloos persoon, vol liefde voor zijn naaste, genas zieken en blinden maar op een manier zo als ik het beschreven heb, zo moeten wij leven althans dat is in Zijn voetsporen treden, geheel belangeloos. Jezus maakte zich niet druk om kleding en eten Hij was er totaal voor God en de mens. Leven zoals Hij is als het ware belangrijkerdan geloven in Hem, alleen geloven in Hem is weer een kreet van het ego, nee, leef zoals Hij, dat is navolging! Prijs de Heer, dank de Heer, Loof de Heer samen met Hem. Hij deed alles voor, de opstanding, het totaal belangeloos leven, de kruisiging van het lichaam, dit moet ook bij ons allemaal geschieden. Niet zo letterlijk maar het moet gebeuren willen wij verlost worden. En dat is niet moeilijk, indien wij ons Zelf kunnen geven, (belangeloos leven) geven wij in waarheid God weg of wij breiden Zijn liefde uit wat onze taak hier op aarde is. Ook jezus zei het "mijn voedsel is het licht van de Vader openbaren" licht is liefde. Wij zouden ons meer moeten verdiepen in hoe Hij leefde, dat is de navolging die bedoelt wordt. Hij stierf voor ons, volkomen waar, maar als we zeggen Hij stierf voor ons als straf omdat wij zondaars zijn is dat een leugen van de religies. Wij zijn zoals God ons geschapen heeft naar Zijn gelijkenis, het is de leugen van de satan dat wij zondaars zijn. Wij dienen uit belangeloze liefde voor elkaar te leven en te sterven, in navolging van Jezus. Dan komt de ware vreugde van de hemel in ons hart, het genieten van de wereld is niet het genieten wat God bedoelt. Het aardse genieten heeft totaal geen overeenkomst met het genieten wat God bedoelt.
Lees eens wat boeken die wat dieper gaan, b.v. van; Thomas a Kempis "Over de navolging van Christus" je blijft anders zo steken, het inzicht blijft te beperkt. Geloof in hoe Hij leefde en in Zijn relatie met de Vader daar gaat het om. Wat je nu allemaal leert is echt niet allemaal de waarheid maar praatjes van veel bang gemaakte mensen bij elkaar. Als Jezus zegt geloof in mij, dan geloof je in je Zelf de Christus die in jou is, deze Christus de verlossende kracht, Zijn rechter arm, die er altijd geweest is. Jezus kwam om ons dat leren en Hij deed het helemaal voor, maar wij leren alleen maar de praatjes van de religies, Jezus heeft niets met religies. De waarheid de weg en het leven zit in jou, dat kwam hij je leren. Maak je hoofd leeg denk met je hart althans daar denkt en leeft Zijn Heilige Naam ( De Heer ) voor jou, leef zoals Hij, dat voorbeeld dienen wij te volgen.
Groetjes en Gods zegen.

Thomas a Kempis kopieerde de Bijbel zeker vier keer, waarvan één exemplaar in vijf delen bewaard is gebleven in Darmstadt Zelf schreef hij talrijke werken, bijna alle in het Latijn. Hij kende de Bijbel door en door, en zijn werken staan vol met Bijbelcitaten,vooral uit het Nieuwe Testament. Zijn werken zijn alle devotioneel van karakter en omvatten traktaten, meditaties, brieven en preken.
Zijn bekendste en nog altijd beroemde werk is echter Over de navolging van Christus, (De Imitatione Christi), de verzamelnaam voor vier traktaten, waarvan het oudste dateert uit 1424. Het werk werd in 1471-1472te Augsburg gedrukt en honderden keren herdrukt; het was na de Bijbel het meest verbreide boek van de late Middeleeuwen.
Vergelijkbare werken, en doortrokken van dezelfde geest, zijn zijn uitgebreide meditatie over het leven en de zegeningen van de Verlosser, en een andere over de Incarnatie. Beide werken handelen over de verering van Christus.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage