De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

dinsdag 5 mei 2009

TROOST VOOR JERUZALEM

Jes. 40, 3 Troost voor Jeruzalem.

Luister, iemand roept, bereid de Heer een weg in de woestijn, in het dorre land, een rechte baan voor onze God. Elk dal moet worden opgehoogd, en elke heuvel en berg moet worden afgegraven, oneffen plekken moeten vlak gemaakt worden en ruige gronden worden een vlakte. De heerlijkheid van de Heer zal zich openbaren, en alle mensen zullen haar zien want de mond van de Heer heeft gesproken.

Baan voor de Heer een weg door de woestijn, wat wil het anders zeggen dan dat je hart zuiver dient te zijn en je alles en iedereen vergeven zult, er is geen schuld. Een ieder is een kind van God, onschuldig geschapen naar het beeld van zijn Schepper. Schuld is ons aan gepraat door de religies en door elkaar te beschuldigen van onze eigen schuld gevoelens. Dat is wat wij doen, de vinger altijd naar de ander wijzen niet ik maar hij is de zondaar, aangezien hij niet gelooft, of al wat gebeurt is niet mijn schuld maar de ander. Dààr dienen wij de weg te effenen, in deze wildernis moet een rechte weg gebaand worden voor onze God. Het betrachten om een rein hart te bezitten kunnen we niet alleen, maar hiervoor is het bidden we mogen erom vragen.

Psalm 51,13 God schep in mij een rein hart, vernieuw mijn geest, maak hem standvastig.

De stem die roept, die aangerend komt van de berg wil ons wakker schudden, ze wil ons zeggen dat het te belangrijk is om nog langer te wachten. Er is haast geboden om wille van Zijn Heilige Naam. Het is Zijn Heilige Naam die de heerlijkheid van de Heer ons zal openbaren.

Ps. 33, 21 Ja om Hem is ons hart verheugd, op Zijn Heilige Naam stellen wij vertrouwen.

Ps.103, 1 Prijs de Heer, O mijn ziel Zijn Heilige Naam uit het diepst van je hart.

Zijn Naam prijzen zuivert je hart, het ego maakt plaats voor het Christus hart, waar omwille van Zijn Heilige Naam haast bij is geboden. Al onze naasten en heel de wereld hebben er baat bij, wij nemen ze mee naar de verlossing. Dat is de troost voor Jeruzalem, Nu kan Zijn Heilige Naam zijn als een herder die Zijn kudde bijeen brengt en koestert, zich openbaren. Jeruzalem is het geestelijke hart van ieder mens, zijn ware thuis waar de tempel gebouwd is voor Zijn Heilige Naam.

Jes. 40,11 Als een herder weidt de Heer zijn kudde; zijn arm brengt de lammeren bijeen, Hij koestert ze, en zorgzaam leidt Hij de ooien.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage