De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 25 maart 2009

AANKONDIGING VAN DE GEBOORTE VAN JEZUS

Lucas 1-26
In de zesde maand werd de engel Gabriël door God gezonden naar een stad in Galilea, met de naam Nazaret, naar een maagd die verloofd* was met een man genaamd Jozef, die uit het huis van David stamde; haar naam was Maria. De engel trad bij haar binnen en zei: ‘Verheug u, begenadigde, de Heer is met u.’


Een heerlijke tijd van wederopstanding is aangebroken, in de natuur maar ook in ons. De Bijbel verteld het ons in haar prachtige, beeld verhalen. Hoe moet ons de boodschap anders worden overgedragen als door de symboliek van het Woord.
Alles in de natuur is nu in verwachting of aan het baren. Het proces van het Nieuwe leven is volop aan de gang, ook bij Maria.
Maria is zwanger van de Heilige Geest en daar gaat het om ook bij ons , een zwangerschap die verwekt is door de Heilige Geest, de Zoon van God gaat geboren worden en niet een zoon van uit het vlees of een man. Het is de Zoon van God die staat voor het nieuwe leven in ons, en de nieuwe aarde. De betekenis van zwanger zijn van de Heilige Geest is ook voor ons de boodschap, ook wij dienen in verwachting te zijn van de Heilige Geest, die Gods Zoon in ons openbaart, ( Jezus wederkomst) dat wat wij in werkelijkheid zijn moet opstaan en dat wat uit vlees of uit een man geboren is dient nu plaats te maken. (ego) Wie aan Hem is toegewijd wacht op Zijn Komst. Dit is de tijd van het nieuwe leven, de Zoon, waarvan de Liefde over ons komt. Ook wij dienen waakzaam te zijn voor de engel die tot ons zal spreken: “Verheug u begenadigde, de Heer is met u” Het paasfeest is een feest wat altijd in ons gevierd dient te worden, altijd dienen wij in blijde verwachting te zijn van de Heilige Geest die ons de Komst van de Heer aankondigt, altijd dienen wij alert te zijn op de Stem van de Engel.
Het op Hem wachten, is wat ons hart verheugd , dat is de vreugde en het genieten wat God bedoelt, het genieten van het in verwachting zijn van Zijn Komst. De betekenis van het in verwachting zijn van de Heilige Geest is dat de Zoon uit God geboren op gaat staan, nadat de zoon uit het vlees geboren, eerst gekruisigd moet worden, of heel eenvoudig gezegd het ego moet gedood worden. Het was Jezus boodschap dat Zijn lichaam, dat wat uit het vlees geboren was eerst gekruisigd diende te worden, het lichaam is niet van God het is vergankelijk, het is gemaakt om ons bij God vandaan te houden en afgoden te vereren, wij dienen ons te richten op het onzichtbare, op de Zoon uit God geboren, verwekt door de Heilige Geest. Allen die zich aan God hebben toegewijd, zijn in verwachting van de Heilige Geest, die de Komst van de Messias de Zoon van God verwekt heeft en wacht om nu op te staan.
“Mens” heeft in het Hebreeuws de betekenis van wezen, een geestelijk wezen of een geestelijke mens is wat wij zijn.

Psalm 33-20
Vol vertouwen zien wij uit naar de HEER, Hij is ons schild, Hij is onze helper , Ja om Hem is ons hart verheugd, op Zijn Heilige Naam stellen wij ons vertrouwen.
Uw liefde, HEER zal over ons komen:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage