De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 17 mei 2009

HEER ONZE HEER HOE HEILIG IS UW NAAM

Psalm 8
HEER, onze Heer,
hoe machtig is uw Naam
overal op aarde.
Uw hemelhoge pracht wordt zelfs bezongen
door de mond van kind en van zuigeling.
Een hoge burcht trok U op
tegen uw tegenstanders,
de wraakzuchtige vijand sloeg U terug.
Als ik de hemelkoepel zie, door uw vingers gevormd,
als ik maan en sterren zie, door U daar aangebracht:
wat is de mens, dat U aan hem denkt,
en het mensenkind, dat U voor hem zorgt?
U hebt van de mens bijna een God gemaakt,
omkranst met glorie en pracht.
U laat hem heersen over het werk van uw handen,
alles hebt U aan zijn voeten gelegd,
kleinvee en grootvee, allemaal,
en ook de dieren in het wild,
vogels van de hemel en vissen van de zee,
alles wat de oceaan doorkruist.
HEER, onze Heer,
hoe machtig is uw naam
overal op aarde.

Het doet pijn wanneer je ziet wat de mens gedaan heeft met de macht die hij van God gekregen heeft, om over de wereld te mogen heersen. En dan nog denken mensen: als God bestond liet Hij dit niet toe. Het is onwetendheid en dat is de grootste 'zonde'. De mens kan er iets aan doen aan deze onwetendheid, maar heeft er blijkbaar geen zin in, zij leven in hun eigenbelangen, in duisternis. Wat U aan onze voeten gelegd hebt zien we niet meer, zo duister is het geworden. U hebt hem bijna tot een God gemaakt, hoe is het mogelijk, zou je denken. U hebt hem omkranst..... oh, wat zouden wij ons moeten schamen, we lopen rond met een krans van licht, waar blijft dit licht? We hoeven het alleen maar uit te breiden, door te geven, maar we houden het voor ons zelf in plaats om het weg te geven. Het licht is het Leven, en dit Leven zegt Jezus wil God dat we weggeven. Doch Uw machtige Naam is er altijd en eeuwig, nooit is het te laat Hem aan te roepen. Hoe heilig is deze Heilige Naam die alles herstelt en geneest.
Maak mij een goede dienaar Heer opdat ik Uw wil kan volbrengen, en deze wereld mede kan herstellen, zodat ik ook een hersteller van bressen kan zijn.

Jes. 58,12 Een hersteller van bressen zal men u noemen, herbouwer van straten.

Heer mijn God over het werk van Uw handen durf ik nauwelijks te heersen, maar met U voor mij uit is alles mogelijk. Kom Heer, kom mij snel tegemoet, want niets anders verlang ik dan deze wereld samen met Christus in mij weer tot èèn geheel te maken, wij allen zijn èèn lichaam en èèn geest..

Ef.4,3 Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft, èèn lichaam en èèn Geest.

Door de macht die U ons gegeven hebt zijn wij verantwoordelijk voor deze wereld, achter deze wereld ligt Uw wereld, daarom dienen wij ons te concentreren op het onzichtbare en de beelden van deze wereld moeten vernietigt worden, hun altaren moeten omver geworpen worden. Ook dit deed Jezus ons voor, het dieren offeren moest afgelopen zijn, het gedoe met deze afgoderij moest ophouden, op deze manier maken we een rovershol van onze tempel. Wij mogen heersen over al het vee, nou, kijk maar eens wat wij met zijn vee doen, eigenbelangen! Gelukkig is deze zonde een vergissing van ons, het zijn enkel onze gedachten die zondigen, en deze moeten voortdurend worden vernieuwd, het is de oude mens. De nieuwe mens die het beeld van God is, komt te voorschijn als we onze altaren afbreken, en alleen dankbaarheid offeren in plaats van dieren, of andere zgn. geschenken.


Ef. 4,21
Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid.

Het is noodzakelijk dat voordurend onze geest en vooral ons DENKEN vernieuwt wordt. Het zijn onze gedachten die deze wereld hebben 'opgebouwd', het is niet Gods wereld het is een wereld vol met altaren van afgoden. Kijk erachter, trek de sluier die er voor hangt weg en je ziet Gods heerlijkheid, alles wat verborgen is zal geopenbaard worden, als je maar KIJKT! of ontwaakt! Heer maak mij ziende, genees deze blinde ogen! In gedachten raak ik de zoom van Uw kleed aan.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage