De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 20 maart 2009

LEVEN VOLGENS DE GEEST

Leven volgens de Geest
Rom. 8,1

Voor hen dus die in Christus Jezus zijn, bestaat er nu geen vonnis meer. [De wet van de Geest die in Christus Jezus het leven schenkt, heeft u vrijgemaakt van de wet van de zonde en de dood. Wat de wet niet vermocht, machteloos als ze was door ons zondige bestaan, dat heeft God bewerkt: wegens de zonde heeft Hij zijn Zoon gezonden in datzelfde zondige bestaan en heeft Hij in dat bestaan zelf de zonde gevonnist.

KWB Aant. Rom. 8 1 De Geest die in Christus Jezus verbleef is in het O.T de Scheppende, bezielende, heilige kracht van God Zelf. Het is deze Geest waarop Paulus zich hoofdzakelijk beroept. Deze Geest die alles bezielt leeft in ons, wanneer wij vanuit deze Geest of Gods gedachten leven is er geen vonnis meer. Deze Geest is het die ons vrijmaakt en verlost. Het is de Geest van onze Ware Zelf, de Geest die de kracht van God is.
Ik wil benadrukken dat volgens mij en ook volgens Paulus het dezelfde Geest van het O.T is, de kracht van God die vanaf den beginne geweest is en niet na Jezus's dood pas is gekomen.
Het is deze Geest (het Zelf) die ook de wet bevat die vanaf het begin in onze harten is geschreven. Het was juist dat wat Jezus ons wilde leren, dat wij allen zonen zijn van de aller Hoogste, God gaf Zijn Zelf of Zich Zelve in Zijn Schepping, Hij gaf Zijn Kracht en Zijn eigenschappen, Hij breidde zich uit om ons terug naar huis te leiden, of ons te verlossen uit de ilussie van de duisternis of de grip van de satan. (ego)
Joh 10-34 Jezus hernam: Staat er niet in uw wet geschreven, Ik heb gezegd jullie zijn goden?
Ps. 82-6 Ik heb wel gezegd dat jullie goden zijn van de Hoogste.

St. Vert. 1637 “Alle dingen zijn door het selve gemaeckt, ende sonder het selve en is geen dinck gemaekt, dat gemaeckt is.
In het selve was het leven, ende het leven was het licht der menschen. “ Het zelf wat hier genoemd wordt is Gods Geest en Zijn Kracht(Zoon) wat alles bezielt, het licht van de wereld, wat Jezus ons ook leerde.

Mat. 5, 14 “Jullie zijn het licht van de wereld”.
Dit Zelf is Gods Geest, of de Christus Geest die Paulus bedoelt. Jammer genoeg is het zelf van het ego meestal aanbod en dat is nu juist wat bedoelt wordt met het in zonde leven. Vanuit Christus Geest leven is een leven in waarheid en die waarheid maakt ons vrij. Vrij van de dood, niet meer geboren hoeven worden om te sterven maar eeuwig leven, wij zijn Geest en horen niet thuis in een lichaam, het lichaam is een last voor de ziel.

Wijsheid 9-15 “Het vergankelijke lichaam bezwaart de ziel en de aardse tent is een last voor de geest met vele gedachten”. Deze wereld is niet ons thuis.

Rom. 7 11 `” De zonde heeft van het gebod gebruik gemaakt om mij te verleiden en ter dood te brengen”. Het zelf van het ego brengt ons in de verleiding of misleidt ons om te zondigen, wat betekent dat we niet vanuit de juiste bron leven, maar uit onze kapotte zelf gemaakte regenbakken ons water moeten halen om te overleven (eeuwig leven) maar van dit water drinken heeft de 'dood' tot gevolg.

Jer. 2 13 “Want mijn volk heeft dubbele misdaden begaan. Ze hebben Mij verlaten de bron van levend water, en ze hebben regenbakken gemaakt, die gebarsten zijn en die geen water kunnen houden”. Door vanuit deze kapotte regenbakken ons noodzakelijke levende water te drinken kan niet anders dan dat het onze dood tot gevolg heeft. Dat wil Paulus wil volgens mij ons leren, dat de wet in Christus Geest aanwezig is, en dat zij de juiste bron is waaruit wij moeten drinken en het deze Geest in ons is waarmee wij ons moeten verbinden en niet met de geest van het ego of het kleine zelf het ik, die uit de zelf gemaakte kapotte regenbakken drinkt. Water is symbool voor licht, liefde en genade.
De daden die wij verrichten zijn meestal mis, (eigenbelang) vandaar het woord misdaad maar het woord is niet zo zwaar beladen als de betekenis die de mens er aan heeft gegeven. Bij God is het alleen een vergissing, in ons geval een dubbele, we hebben God verlaten, door Hem te vergeten en we hebben onze eigen regenbakken gemaakt. De wet is heilig, zij is ook het levende water, licht en liefde waarmee wij vervult moeten worden vandaar wij ons dienen te vervullen met die wet. Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn om volgens de wet te gaan leven of te wel een leven wat in een voortdurende verzoenende staat is, vrede.

Ps. 119,18 Neem mij de sluier van de ogen, dan zal ik zien hoe wonderlijk mooi Uw wet is.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage