De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 2 maart 2009

KOM TOT INKEER EN HECHT GELOOF AAN DIT GOEDE NIEUWS

Marcus 1- 12, 15
Dit was wat Hij zei: De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.’

Jezus, de brenger van de goede en blijde boodschap, hoe waar en ontzagwekkend belangrijk was Zijn boodschap. Niet Zijn kruisiging was het belangrijkste maar Zijn opstanding uit de dood en Zijn verkondiging dat het Koninkrijk in ons is en niet zoals de meeste mensen ook nu nog denken dat het ver weg is, buiten ons en nog moet komen, nee het is er door om te keren, van buiten naar een leven van binnen, daar kunnen wij het Koninkrijk ervaren. 2000 jaar later hebben wij mensen nog altijd moeite Zijn blijde boodschap naar waarheid te verstaan. Jezus zei dat weinig mensen Zijn boodschap zouden kunnen bevatten, zelfs Zijn apostelen waren er nog niet klaar voor. Hoe verkeerd is het bovenstaande citaat ons dan ook uitgelegd en geleerd, doordat zij die het ons moesten leren het niet begrepen hadden. Als je begrepen en aanvaardt hebt dat het Koninkrijk in je, is voor jou de tijd aangebroken dat het einde van het begrip “tijd” opgehouden heeft te bestaan, want ook tijd is een illusie er is alleen maar eeuwigheid. Het Koninkrijk is in ons, nergens anders buiten ons kunnen wij het vinden, binnen in ons dienen wij het te zoeken en daar alleen zullen wij het ervaren. In het O.T. zijn de verhalen en voorschriften veelal in beeldspraak en symbolen hoe wij het beloofde land in ons kunnen vinden. Ja, het beloofde land is in ons en de pelgrimstocht door de woestijn is ons leven. Onophoudelijk verzoekt God ons om Hem niet te vergeten en Hem alleen lief te hebben zodat we geen twee heren zouden dienen, wat de God afgoderij noemt of overspel, door de wereld te aanbidden zijn we Hem niet meer alleen trouw. Steeds opnieuw bouwden de Aartsvaders een altaar, om te offeren of tot inkeer te komen, putten werden gegraven voor het levende water, en manna het brood, water en manna zijn ons geestelijk voedsel voor onderweg. Al deze verhalen zijn een innerlijk proces wat zich in ons allemaal voltrekt zodat ook wij de wet kunnen vervullen door ons totaal met licht of liefde te laten vollopen. De Voorschriften en Jezus boodschappen helpen ons het koninkrijk te bereiken, Jezus boodschap is dat alles een innerlijk proces van de Geest is. Dit goede nieuws bracht Jezus ons, Hij sprak het Woord van God: “Kom tot inkeer” of keer om naar binnen toe, in de wereld kun je niets vinden, alles draait om God, alles is God, er is niets buiten Hem wat bestaat, dat vertelt ons Jezus.

Joh. 5- 22
“Zo zal de Zoon dezelfde erkenning vinden als de Vader. Wie de Zoon niet erkent, erkent ook de Vader niet die Hem gezonden heeft”. Dit is de ware betekenis van het dood zijn, als je de Vader en de Zoon niet erkent in jezelf ben je een levende dode en behoor je tot het dodenrijk. Zolang je de Zoon niet erkent in jezelf en in de ander zul je een levende dode blijven, zodra je Hem erkent hebt, je ware identiteit zal Hij je onmiddellijk uit de dood laten opstaan. Het begrip dood heeft in het Joodse gedachte goed een andere betekenis als die wij eraan hebben gegeven, dood bestaat namelijk niet omdat we eeuwig zijn. In deze zin van Joh. wordt het begrip van dood duidelijk wat het dood zijn nu werkelijk betekent bij God. Dood ben je wanneer je de Vader en de Zoon niet erkent. De Vader en Zoon zijn èèn, want de Vader gaf Zijn Zelf in de Zoon en de Vader bevindt zich in Zijn koninkrijk wat zich in ons binnenste bevindt. Wanneer wij niet erkennen dat de Vader en Zoon in ons zijn, zijn wij de levende doden, en dat is ook wat de Bijbel bedoelt met zonde, ja dan zijn wij zondaars omdat het zonde is want we missen namelijk ons doel waarom we hier op aarde zijn, om het koninkrijk niet buiten ons te zoeken maar in ons de wereld loslaten, betekenis van het woord vergeven in het Hebreeuws.

Joh 5,24 “Waarachtig, Ik verzeker u: wie naar Mijn Woord luistert, wie Hem gelooft die Mij gezonden heeft, bezit eeuwig leven”. Jezus zegt, hecht geloof aan dit goede nieuws, geloof deze woorden ze zijn van Hem, als je ze gelooft bezit je het eeuwige leven, en Hij leerde ons dat het ook onze Vader is en wij net als Hij, Zijn kinderen, heilig en volmaakt zijn. (alleen het ego of lichaam zondigt, de Zoon kan niet zondigen)

Joh 5-21 “Zoals namelijk de Vader de doden laat opstaan en tot eeuwig leven brengt, zo brengt ook de Zoon tot leven wie Hij wil”. Weer zo´n prachtige zin, als je haar met de Heilige Geest leest, lees je wat er werkelijk staat.
De Vader die in de Zoon is, die in mij verblijft, mijn ware identiteit en uit God geboren, heeft alle macht gekregen, de ander die de Zoon niet erkent het lichaam en ego dat wat uit een man geboren is, zal hem altijd proberen te blijven doden. De Zoon is het geestelijk kind van de Vader. Dit geestelijk kind wat wij zijn heeft alle macht die God hem gegeven heeft, ook de macht om doden weer levend te maken.

Ps.8-6 “U hebt de mens bijna een God gemaakt omkranst met glorie en pracht. U laat hem heersen over het werk van Uw handen, alles hebt U aan zijn voeten gelegd”
DE Vader heeft ons de macht gegeven om doden levend te maken, wanneer wij erkennen dat wij de Vader en de Zoon zien en Hem erkennen in ons zelf en in onze broeders zal de ander samen met mij uit de dode opstaan en weer levend worden. Het is ook vergeven, wij vergeven hem dat hij een lichaam of ego is maar een Zoon van God. Er zijn dus twee zonen, de echte en de onechte, ook dit wordt in het O.T in de verhalen uitgebeeld, Kaïn en Abel , Izaak en Ismaël etc. De Zoon is geestelijk en uit God geboren het heeft alle macht en het ego het lichaam uit de man geboren en is het lichaam wat geen betekenis heeft.

Joh 3-6 “Wat uit vlees geboren is, is vlees en wat uit de Geest geboren is , is geest”. Het moge dus duidelijk zijn dat wat uit de Geest geboren is, de Zoon is, een deel van Christus zegt Paulus, allen te samen zijn wij èèn Geest.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage