De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 4 februari 2009

DE BRONZEN SLANG

Num. 21, 4 De bronzen slang.
Maar onderweg werd het volk ongeduldig. Het keerde zich tegen God en tegen Mozes: ‘Hebt U ons uit Egypte geleid om te sterven in de woestijn? Er is geen brood, er is geen water en dat minderwaardige eten staat ons tegen.’ Daarop zond de Heer vuurspuwende slangen op het volk af. Deze beten de Israëlieten, en velen van hen vonden de dood.. Daarop kwam het volk naar Mozes en zei: ‘Wij hebben gezondigd, want wij hebben ons tegen de Heer en U gekeerd. Bid dat Hij die slangen van ons wegneemt.’ Toen bad Mozes voor het volk en de Heer zei tegen Hem: ‘Maak zelf een vuurspuwende slang en zet die op een paal. Ieder die door een slang gebeten was en zijn ogen op de bronzen slang richtte, bleef in leven.

Dit is voor mij een zo inspirerend vers, en voornamelijk de zin; 'Ieder die door de slang gebeten was en zijn ogen op de bronzen slang richtte bleef leven". een zin wat in principe onze verlossing of onze genezing inhoudt. Een regel zo even tussen door,heel subtiel en zo onopmerkzaam, dat je er overheen leest. Een zin die ontzagwekkend groot en belangrijk is, omdat wat er staat natuurlijk waar is, je blijft Leven als je er naar kijkt. Hier zouden boeken van gevuld kunnen worden, over dit ene zinnetje. Is leven in de Bijbel niet bedoelt als het eeuwige Leven?
Al wat ons bijt kunnen we binnen in ons ontdekken, het is verdriet onze pijnen en ziektes en tenslotte de dood. De slang staat voor de wereld buiten ons, de mammon, keren wij het om, door er naar te kijken zullen wij de werkelijke, schoonheid van ons wezen ervaren die in zich in ons hart bevindt. Juist de sluwheid en de verraderlijkheid van de slang laat het ons als pijn en ellende waarnemen, maar de Heilige Geest die ons van binnenuit leidt, laat ons de schoonheid zien die er achter verborgen wordt gehouden. Door het om te keren of er naar te kijken zien wij onze verlossing, het Leven, het eeuwige Leven, en worden wij genezen en verdwijnen de slangen die ons beten. De oorzaak van alles wat pijn doet bevindt zich in ons, door er naar te kijken zal zich het probleem oplossen en de schoonheid openbaren die er achter verborgen ligt.

Marcus 4. 22
Alles wat verborgen is, moet openbaar worden gemaakt, en alles wat in het geheim is ontstaan, moet aan het licht komen.
Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren!’

De waarheid komt altijd aan het licht, zij is er al. Al wat wij verborgen willen houden zien wij om ons heen als waarneming, het is het verborgene in ons en juist in dat verborgene bevindt zich God. Want wat wij buiten ons waarnemen is onze innerlijke bespiegeling. Wij zien onze eigen gedachtewereld. Het is dat wat in ons verborgen zit, het licht in ons projecteert het naar buiten, het duwt de duisternis als het ware weg voor haar werkelijkheid,
de prachtige glorievolle wereld van God, die de slang verborgen houdt, maar door er naar te kijken zullen wij Leven.
Daarom is het kijken er naar zo belangrijk voor onze verlossing of genezing.
Genezen van ontrouw is waar van we genezen moeten worden, wat ook weer de betekenis is van inkeer en vergeving (loslaten) De wereld loslaten is genezen van ontrouw.

Prof.Jer. 3,22 Kom terug afvallige kinderen. Ik zal jullie genezen van je ontrouw. Dan zullen jullie zeggen: “Hier zijn we, wij komen terug,want u bent de Heer, onze God.”

Petr. 3,3 Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uw uiterlijkheden, maar wat verborgen ligt in uw hart, in een stil gemoed. (dat is het onvergankelijke)

Thomas Evangelie 5
Jezus zei: ‘Zie wat voor je gelaat is, en al wat eerst voor jou verborgen is, zal tevoorschijn treden. Want er is niets verborgen dat zich niet zal tonen’

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage