De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 6 maart 2009

HET VASTEN WAT DE HEER VERLANGT

Jes. 58, 6
Het vasten dat de Heer verlangt.
Is dit niet het vasten zoals Ik het verkies: boosaardige boeien losmaken, de onderdrukten hun vrijheid hergeven, en alle jukken doorbreken? Is vasten niet dit: Uw brood delen met wie honger heeft; arme zwervers opnemen in uw huis; naakte kleden die u ziet en u niet onttrekken aan de zorg voor uw broeder?
Dan breekt uw licht als de dageraad door en groeien uw wonden spoedig dicht; dan gaat uw gerechtigheid voor u uit, en sluit de Heer de stoet. Als u dan roept geeft de Heer antwoord, en smeekt u om hulp, dan zal Hij zeggen: “Hier ben Ik “! Als u het juk uit u midden verwijdert geen vinger meer bedreigend uitsteekt en geen valse aanklacht indient. Dan zal de Heer ons blijven leiden, en in verschroeide oorden onze honger stillen.



Het vasten dat de Heer verkiest is het brood delen met wie honger heeft; kleden wie geen kleren hebben; ( die je naakt ziet) zwervers opnemen in je huis; je niet ontrekken aan de zorgen van je broeders. Wanneer we zo vasten zullen we spoedig genezen, het licht zal opgaan in de duisternis en God gaat ons vooruit en Hij sluit de stoet van Heerlijkheid. We zullen genezen van onze angsten, doordat de duisternis in ons zal verdwijnen door het opbreken van het lang verwachte licht van de dageraad. Angsten en zorgen zij zijn het gevolg van innerlijke duisternis, het is de duisternis van de illusie, de illusie dat deze wereld de werkelijke wereld is. Dit kun je bijna niet anders lezen als van binnen uit, met het hart.
Alles wat je geeft is aan je Zelf(God)gegeven. Ons brood delen; ieder mens heeft een honger, alleen weet men niet dat God het over geestelijke honger heeft en deze gestild moet worden met geestelijk voedsel. Het naakt zijn heeft bij Gij God ook een diepere betekenis, het zonder kleding zijn is geen liefdevolle en vergevingsgezinde uitstraling hebben. Gods Woord moeten wij geestelijk lezen omdat God Geest is en wij naar Zijn evenbeeld geschapen zijn. De(geestelijke)kleding heeft bij God een belangrijke betekenis, denk aan de mantel van Jozef, mooie mantel betekent een liefdevolle, vergevingsgezinde uitstraling. Die geen kleding hebben dienen wij liefde en warmte te geven en op te nemen in ons hart, het innerlijk huis het Huis van de Vader. God noemt het de zwervers, zij die hun huis nog niet gevonden hebben. Dan zullen de boosaardige boeien die ons aan de wereld hebben vast gemaakt los raken en zal het juk van deze wereld wat voor ons een ondraaglijke last is, door midden breken. Wanneer wij dit juk van de wereld uit ons midden halen, door haar los te laten (vergeven) en onze broeders niet meer met een bedreigende vinger veroordelen of beschuldigen, (wij vinden dat de ellende van ons zelf en in de wereld de schuld is van onze broeders) dan zal God ons weer leiden. De ander veroordelen of aanklagen noemt God: ” valse aanklachten indienen”. Jesaja spreekt het Woord van God en het Woord van God is een geestelijk Woord wat niet anders kan dan dat het omgezet wordt in symbolen.

Thomas Evangelie 5 Jezus zei; “ Ken wat je voor je ziet, en wat voor je verborgen is, zal aan je worden geopenbaard. Want er is niets dat verborgen is, wat niet geopenbaard zal worden” Het is de bedoeling dat je KENT wat voor je is, niet dat je het ziet maar het KENT. Het beeld, symbool of Woord wat voor ons is bevat kennis wat geopenbaard dient te worden. Nu komt Paulus weer aan het woord; 2Kor 4, 18 “Wij houden het oog niet op het zichtbare maar op het onzichtbare gericht want het zichtbare gaat voorbij maar het onzichtbare duurt eeuwig”.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage