De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 19 november 2010

ALS KLEI WAARIN EEN ZEGEL WORDT GEDRUKT

Job 38-14
Als klei waarin een zegel wordt gedrukt, zo krijgt de aarde vorm,
haar oppervlak wordt gedrapeerd als een kleed.

Het mooie hiervan is te ontdekken dat Gods Naam de blauwdruk, de geometrie van de Scheppeing is. De wetenschap zoekt met ingewikkelde apparartuur allemaal buiten zichzelf naar iets wat zich binnen in ons bevindt. Niets kan buiten ons zelf ontdekt worden. Wat wij waarnemen is waar wij van verlost willen worden, een wereld die geenszins van God is maar van de vreemde het ego. Kijk ernaar en het inzicht zal je van deze wererld verlossen.

Gods Naam is het zegel van Zijn almacht dat God in ons heeft gegeven als Zichzelf.
Gods Heilige Naam is de geografie van de schepping, de bouwsteen als het ware.
Zijn Heilige Naam is in ons hart gedrukt als een blauwdruk van Zijn Almacht, Zijn Zoon ons gegeven. Het is onze taak hierin te ontwaken zodat wij ons weer onze majesteitelijkheid herinneren die wij hebben verruild.

Rom. 1-23
De majesteit van de onvergankelijke God hebben zij verruild voor de afbeelding van de gestalte van een vergankelijk mens, en van vogels en van viervoetig en kruipend gedierte.

De Naam van God is zo ontzagwekkend machtig, heerlijk en genezend. Met al Zijn Heerlijkheid en Macht is deze Heilige Naam in ons hart gedrukt als een stempel, een blauwdruk. Zijn Naam bevat tevens Zijn wet met haar scheppend vermogen.
Gods Naam werkt zoals het zegel van een koning die hij afdrukt als teken van Zijn volmacht die hij die persoon verleent. Het is de Almacht van Zijn Schepping, wij zijn gemaakt naar Zijn gelijkenis.

Ps.8-6 NBV
U hebt hem bijna een god gemaakt,
hem gekroond met glans en glorie.

Zijn Naam als zegel, als de bouwsteen of geografie voor de schepping.
Wanneer de Naam van de Heer ”J H W H” met Hebreeuwse letters wordt geschreven ontstaat er een vorm die op de bouw van de tempel lijkt. (van boven naar beneden)Tien lampen worden aangebracht zoals het bij ons als geestelijk wezen ook tien stralende lichten bevat. (Chakras)


De bouw van de Ark met verzoendeksel, daarna de tempel waar het volk in het gedeelte van samenkomst bijèèn komt om zich te verzoenen met de Heer, waar het ook gevierd wordt. Het gedeelte voor de samenkomst, het altaar en het heiligdom, wordt nu het huis voor Gods Naam. De tempel met Gods Heilige Naam wordt het zegel, een afdruk van Zijn gelijkenis,en Zijn volmacht, het is de cheografie van de schepping wat wordt meegegeven als een stempel die gedrukt wordt bij iedere nieuwe uitbreidng of schepping. Daarom staat geschreven dat Gods Naam of Zijn wet in ons hart is gedrukt of gegrift. Wanneer je, je wat meer verdiept in de meta fysica van het Joodse gedachtegoed ontdek je dit. Daarom is het gegeven dat Gods Naam of de Zoon de bouwsteen is juist zo prachtig.

Dt. 28-58
Als u niet zorgvuldig de wetten naleeft waarin ik u onderwezen heb en die in dit boek zijn opgetekend, en de glorierijke en ontzagwekkende naam van de HEER, uw God, de eerbied onthoudt die hem toekomt, zal hij u en uw nageslacht zeer zwaar straffen. Hij zal u treffen met ongehoorde plagen, waar geen einde aan komt, en met vreselijke, ongeneeslijke ziekten. Hij zal opnieuw al die gevreesde kwalen uit Egypte op u afsturen en u ermee treffen. Maar ook de ziekten en plagen waarover dit wetboek zwijgt zal hij op u afsturen, tot er niemand meer over is. Al bent u eerst zo talrijk als de sterren aan de hemel, u zult maar met een handvol mensen overblijven, omdat u niet naar de HEER, uw God, hebt geluisterd.

Leven wij niet in een overeenkomstige toestand, wat betreft plagen, ziektes en ongeneeslijke ziektes? In paats van dat de plagen ons niet meer kunnen treffen, vernietigen wij de wereld door met sterke cemische middelelen de wereld te vernietigen.God beschrijft in Zijn Woord, het gehele ’leven’ dat wij vanuit het ego als een visioen of illsie en als het dodenrijk ervaren, omdat wij hieruit verlost moeten worden. We worden in deze droom echt gevangen gehouden en zijn een slaaf van de vreemde (ego) geworden, zo is het!
Het is het gevolg dat wij voor de vloek in plaats van Zijn zegen gekozen hebben, niet naar Zijn Stem hebben geluisterd en zoals de meeste mensen denken, zelf alles gemaakt hebben in het leven wanneer ze denken wat bereikt te hebben. Deze wereld als Gods Schepping te aanschouwen is een keuze voor de vloek. Deze wereld dienen wij te verzaken. Gods wereld is in onze tempel, ons hart waar Zijn Heilige Naam woont die wij Zelf zijn, want God gaf Zijn Zelf.
Daar is Zijn Aangezicht, ons innerlijk, de betekenis in het Bijbels Hebreeuws van aangezicht.
Ons innerlijk, Zijn Aangezicht is onzichtbaar geworden door het niet denken met Hem, maar onze eigen gedachtes er op na zijn gaan houden. God heeft Zijn Zoon zoveel macht gegeven als Hem Zelf, deze macht is door een vergissing (Adam- Mens) Hem ontnomen en met deze macht van Gods Zoon heeft een vreemde kracht deze illusie wereld kunnen maken. Interessant is te weten dat schepping in het Hebreeuws van de Bijbel; “scheiden” betekent.

Gen: 1-1
God schiep (scheidde) hemel en aarde, de macht van de Zoon werd Hem afgenomen, wat nòg altijd gebeurt. Door misbruik van het Woord is deze illusie wereld gemaakt. De schepping van deze wereld is dus een scheiden van God geworden, een scheiden van hemel en aarde. God Zelf schiep geen duisternis. Het is soms wel een beetje verwarrend, omdat God werkelijk Zijn wereld, een andere wereld als die wij waarnemen geschapen heeft en dit hier en daar verward word met het maaksel van Gods vijand een vreemde kracht die wij ego of duivel noemen.

Het is bekend geworden door de “dode zee rollen” dat Jezus op een bepaald ogenblik binnen kwam terwijl de apostelen aan het bidden waren. Jezus moest daarom lachen en zijn apostelen vroegen waarom Hij lachte. Hij antwoordde hen door te zeggen dat zei tot een verkeerde god baden. De god van deze wereld (ego) is niet onze Vader. Jezus zegt ook: “Mijn koninkrijk is niet van deze wereld”

Jes. 60-19
Overdag is het licht van de zon niet meer nodig,
de glans van de maan hoeft je niet te verlichten,
want de HEER zal je voor altijd licht geven
en je God zal voor je schitteren. Je zon zal niet meer ondergaan,
je maan niet meer verbleken,
want de HEER zal je voor altijd licht geven.

In Gods wereld, Zijn huis is het licht van zon en maan niet nodig, het licht van de Heer wat eeuwig schittert is nooit weggeweest, alleen hebben wij het verduisterd. Om deze duisternis voor Zijn aangezicht (ons innerlijk) te laten verdwijnen, is God Zelf mee afgedaald door zichzelf te geven als Zijn Zoon. In deze wereld is de vijand sterker als wij.

Alles is van God. Hier komt de belangrijkste wet ter sprake, dat wij alleen God mogen lief hebben, geheel moeten leven zonder eigen belang en zonder aanziens des persoons.
Het wetboek is in ons hart gedrukt waarin Zijn Heilige Naam en wet wordt bewaard. Jezus kwam het Woord of evangelie van God brengen, je leven geven voor je naaste, je Zelf geven zoals God het deed. Leven met onvoorwaardelijke liefde zonder voorkeuren. Dat bedoelde Jezus met de uitspraak waar sommige mensen het moeilijk mee hebben:

Mt. 47-12
Iemand zei tegen Hem: ‘Uw moeder en Uw broers staan buiten, ze willen U spreken. Hij antwoordde: wie zijn mijn moeder en wie zijn mijn broers?’Hij maakte een gebaar naar zijn leerlingen en zei: ‘Zij zijn mijn moeder en mijn broers . Want ieder die de wil van mijn Vader in de hemel doet, is mijn broer en zuster en moeder.’
Indien wij van onze vijand even veel kunnen houden als van onze geliefde of onze moeder, zijn wij waarlijk verlost, hebben wij de wereld, het ego overwonnen zoals Jezus het ons heeft voorgedaan. Totaal zonder eigenbelangen, dan ben je vrij.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage