De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 27 januari 2010

NIET UIT HET VERGANKELIJK ZAAD MAAR UIT HET ONVERGANKELIJK ZAAD

1 Pe. 22,25
Heb elkaar onvoorwaardelijk lief, met een zuiver hart,
als mensen die opnieuw zijn geboren,
niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad,
door Gods levende en altijd blijvende woord.
‘De mens is als gras en zijn schoonheid als een bloem in het veld:
het gras verdort en de bloem valt af,
maar het woord van de Heer blijft eeuwig bestaan.’
Dit woord is het evangelie dat u verkondigd is.

Als mensen die opnieuw zijn geboren, wat wil zeggen: de mens die als Zoon van God uit het onvergankelijke zaad is geboren. Veel mensen beseffen gz. dat zij de Zoon van God zijn, zoals Jezus het ons leerde. Het lichaam dient overwonnen te worden zodat de Zoon van de het onvergankelijke zaad kan opstaan en dat is de wedergeboorte of het verlost zijn van het ego. Het ego wat met het lichaam te maken heeft is afkomstig van het vergankelijke zaad van de man en tevens het beeld wat wij voor Gods Aangezicht geplaatst hebben. Maar door dit lichaam kunnen wij Gods Zoon laten stralen, zo zullen wij als de nieuw geboren mens tussen de mensen staan, met alle macht die God Zijn Zoon heeft gegeven, zoals Jezus het ons voordeed.
Wij die de dragers van het Woord zijn, zullen het als wij er naar leven als een evangelie kunnen uitdragen, door er naar te leven verkondigen wij het.

Hand. 7
Maar de Allerhoogste woont niet in wat door mensenhand is gemaakt, zoals de profeet zegt.

De Allerhoogste woont dus gz. in een lichaam dit is wat uit het zaad van de man is geboren, de Allerhoogste woont alleen in wat uit het onvergankelijk zaad van God is geboren. Zodoende kan men alleen door de Zoon naar de Vader, wat wil zeggen zolang wij denken een lichaam te zijn en dat dit lichaam ( en deze wereld ) door God geschapen is zullen wij niet wedergeboren kunnen zijn. Wij zullen eerst de Zoon van God in ons dienen te laten opstaan door Hem te erkennen wie wij in werkelijkheid zijn.
Het overgrote deel van de mensheid leeft vanuit de ego geest of een geest die vanuit het vergankelijk zaad van de man is geboren, de geest van eigen belangen. Jezus was totaal vervuld van deze Heilige Geest, waarin wij Hem dienen te volgen. Gods Geest, de Levensgeest, dezelfde Geest die in Jezus aanwezig was, is ook in ons aanwezig, alleen wij erkennen deze geest niet omdat wij vanuit een andere geest leven, de geest vanuit het vergankelijke zaad van de man geboren of de ego geest en dat is de onwetendheid die in de Bijbel ”zonde” wordt genoemd. Door vanuit deze geest te leven missen wij ons allerbelangrijkste en enige doel! Wij mensen weten totaal niet dat wij allen nog altijd vanuit de ego geest leven, of zoals de Bijbel het ons op symbolische wijze leert : “het dier in ons” Het is op symbolische manier dat dit dier (dierlijke eigenschappen, het alleen leven om te overleven) wat geofferd dient te worden. De toestanden in deze wereld die ieder voorzich waarneemt is meestal niet rooskleurig en is dan ook het gevolg door het leven vanuit de geest vanuit het zaad van de man geboren. Ik haal dit gegeven van de Bijbel graag naar voren omdat het op een symbolische wijze de uitleg is van de twee geslachten wat ook weer op symbolische wijze wordt overgedragen. Het verwerpelijke geslacht, wat het vlees is of de ego geest en en het geslacht wat Gods volk of Zijn Zoon is.

Joh 5, 23
Zo zal de Zoon dezelfde erkenning vinden als de Vader. Wie de Zoon niet erkent, erkent ook de Vader niet die Hem gezonden heeft. Waarachtig, Ik verzeker u: wie naar mijn woord luistert, wie Hem gelooft die Mij gezonden heeft, bezit eeuwig leven. Voor hem is er geen oordeel meer: hij is al overgegaan van de dood naar het leven.

Hoe duidelijk is hier de leer van Jezus maar helaas zo anders begrepen, gz. met wijsheid maar met het verstand. Jezus verzekert ons hier, wanneer wij de Zoon in ons erkennen, en Zijn Woord geloven, want Zijn Woord komt van de Allerhoogste, bezit het Eeuwige leven. Een leven wat vanaf het moment van erkenning in het koninkrijk zal zijn, zij zijn het die verlost zijn uit deze wereld “het dodenrijk” waar eenieder komt om zich uit te laten verlossen door de Zoon die in ons aanwezig is, maar doordat wij hardnekkig blijven geloven in de geest vanuit het vergankelijke zaad van de man geboren, zien en zijn wij nog altijd in een wereld die niet ons thuis is, en dat kunnen wij toetsen aan het feit dat wij geen vredige wereld, de wereld van God waarnemen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage