De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 27 november 2009

DIT IS DE WIL VAN HEM

Joh. 6.

Jezus sprak :

'Dit is de wil van Hem
die mij gezonden heeft:
dat Ik niemand van wie Hij mij gegeven heeft
verloren laat gaan,
maar dat Ik hen allen
laat opstaan op de laatste dag.'

De wil van de Vader!
Horen wij niet allemaal te zeggen: “U wil geschiede”? Zijn wij niet allen Gods Zonen die gezonden zijn, Zijn wil te doen opdat niemand verloren gaat?
Dat is de reden waarom wij hier in deze wereld zijn! Het is de enige reden maar zijn wij eerlijk gezegd deze reden niet een beetje vergeten?
We vinden de wereld nog zo belangrijk, niets is belangrijker dan Gods wil te doen, mens en dier lief te hebben door hen allen bij de vader te brengen door vergeving, loslaten, niemand iets aanrekenen.
Zo kunnen wij al onze broeders dieren en natuur verlossen, dat was wat Jezus ons wilde leren.
God heeft ons het vermogen en de macht gegeven onze broeders op te laten staan, zoals Jezus het ons voordeed.
Dit is niet hoogmoedig, juist het denken dat wij dit niet kunnen of mogen is hoogmoedig. Hun op laten staan, zodat het hun laatste dag in deze tijd en deze wereld is, want er is in ons een andere wereld die verborgen wordt gehouden doordat wij nog altijd teveel onze eigen wil doen, en te veel bezig zijn met onze eigen belangen, het is onwetendheid. Daarom wordt wel gezegd dat onwetendheid de grootste ‘zonde “ is.

Mat 6,14
Want als jullie de mensen hun misstappen vergeven, zal je hemelse Vader ook jullie vergeven.

Dit is diepe wijsheid en waarheid van God. Wanneer wij een ander niet kunnen vergeven zullen ook onze misstappen niet vergeven worden. Zo belangrijk en noodzakelijk is vergeven ook voor onze eigen verlossing(van het ego) Uiteindelijk vergeven wij onszelf, wij zijn de ander, omdat wij èèn zijn, hierin ligt de verlossing van de hele wereld. Gods wil is dat wij deze wereld overwinnen, door haar totaal los te laten.(vergeven)

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage