De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 27 november 2009

KIJK NAAR DE VIJGENBOOM

Lucas 21
Jezus sprak tot zijn leerlingen:
'Kijk naar de vijgenboom en al de andere bomen. Als je ziet dat ze uitlopen, weet je dat de zomer in aantocht is. Zo moeten jullie ook weten, wanneer je die dingen ziet gebeuren, dat het koninkrijk van God nabij is.
Ik verzeker jullie: deze generatie zal zeker niet verdwenen zijn wanneer dit alles gebeurt.
Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen.'

Wanneer wij zien dat de bomen of de natuur vrucht draagt is het Koninkrijk heel dichtbij. De boom is in het Joodse gedachtegoed het symbool van de vruchtbaarheid van de mens. Jezus sprak altijd in parabelen of beeldspraak daar het dan begrijpelijk werd voor zijn leerlingen. Dit is trouwens ook een echte Joodse traditie om zo te schrijven en te vertellen, kijk naar het O.T. De vrucht van de mens is de Liefde van de Vader die hij draagt en dient uit te breiden. Denk eens na hoe de vruchten kunnen vermeerderen of uitbreiden door hun zaad. Ga heen en vermenigvuldig u. Dit is door de kerken verkeerd begrepen en ons daadoor verkeerd geleerd. De Liefde van God moet worden uitgebreid zoals een boom zijn vruchten kan dragen en uitbreiden. Al wat in onze geest is wordt vermeerderd, ook het tegenover gestelde! Wij verstaan onder liefde vaak de liefde die dan toch weer met eigenbelangen te maken. Wanneer wij Gods Liefde doorgeven of delen is het Koninkrijk ons zeer nabij, eigenlijk zijn wij op dat moment in Zijn Koninkrijk, het is in ons. Het is zo dat wij kunnen kiezen in welk Koninkrijk wij willen vertoeven, dat van het ego of dat van God. Het gegeven wat er staat dat het in deze generatie nog zal gebeuren is mij niet helemaal duidelijk, of het moet zo’n diepe wijsheid bezitten die ik het nog niet begrijp. Het kan zijn dat Jezus bedoeld de generatie van Gods volk. Hemel en aarde zullen verdwijnen, zij zullen oplossen door de Liefde van God uit te breiden, Gods Liefde laat deze wereld met eigen gemaakte beelden, door het ego gemaakt, totaal oplossen waardoor de sluier van deze duistere illusie wordt opgetrokken. Dan kunnen wij spreken van wedergeboorte of opstanding, alles is verdwenen alleen het Woord is eeuwig. Het Woord is bij God en is God. Het Woord was eerst, voor de schepping, daarom kan het Woord of de Bijbel ook nooit geschiedenis zijn. Het Woord blijft vanuit een andere wereld tot ons komen,vanuit Gods wereld.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage