De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 22 november 2009

'WAARACHTIG, IK VERZEKER U:

Joh. Evangelie

Jezus zei :
'Waarachtig, Ik verzeker u:
wie luistert naar wat Ik zeg
en Hem gelooft die mij gezonden heeft,
heeft eeuwig leven;
over hem wordt geen oordeel uitgesproken,
hij is van de dood overgegaan naar het leven.'
Want zoals de Vader de doden opwekt en levend maakt zo maakt ook de Zoon levend wie Hij wil.

Dit zijn krachtige en overduidelijke woorden van Jezus boodschap. Zijn hele boodschap stond in het teken dat wij alleen God lief moeten hebben, het geloof alleen in God, geen waarde aan beelden of waarnemeingen van deze wereld schenken, want waarde schenken is haar werkelijkheid toekennen. God heeft geen gestalte, daarom zijn de beelden die wij maken onze afgoden. De kracht en macht aan Zijn Zoon toebedeeld is voor ons allen beschikbaar, als wij maar weten en geloven wie we in werkelijkheid zijn en geloven in Hem die Jezus gezonden heeft, het geloof in Hem en in niets anders. Over hem die in Hem gelooft, de Vader, zal geen oordeel uitgesproken worden en hij is overgegaan van de dood naar Leven. Hier wordt echt een ontzagwekkende uitspraak gedaan. Het èèn zijn met de Vader, is een toestand waarin je blik op oneindig staat en je verstand op nul, of een toestand waarin je gedachteloos bent. Wanneer je bezig bent, ben je alleen bezig met datgene wat voor je is, al je aandacht eenduidig gericht, het geeft je hier in deze wereld het gevoel van het èèn zijn met het echte leven. Nu kan God ons leiden, zodra wij zelf 'niets' meer doen. Niet meer leven vanuit een ego, maar Leven vanuit de Bron. Hier in deze wereld kun je overgaan naar het echte Leven, ontwaken, opstaan uit de doden. Zolang je niet weet wie je Vader of Schepper is en dus ook nog niet weet dat je Gods Zoon bent zul je nog omkomen zegt het O.T, m.a.w. zullen wij nog steeds hier komen om te sterven. We zijn nog niet onthecht, we hebben deze wereld of het ego nog niet overwonnen.

Ps. 32,1
Gelukkig de mens van wie de ontrouw wordt vergeven, van wie de zonden worden bedekt.

Met ontrouw bedoeld God, wanneer wij de wereld lief hebben, bij God is dit het overspel. Wanneer wij de mensen enige schuld aanrekenen is dit ook ontrouw aan Hem. Hij schiep ons volmaakt, het beeld wat wij waarnemen is een eigen gemaakt beeld wat wij voor Gods Aangezicht plaatsen, ook dat is ontrouw, het is God beschuldigen van onvolmaaktheid, dat Hij onvolmaakte wezens geschapen heeft. Het is onze taak al onze broeders bij God te brengen in plaats van hen te beschuldigen, al die wij vergeven hebben kunnen zich gelukkig prijzen, zo groot en belangrijk is onze taak hier in deze wereld zijn. In dit opzicht zijn wij dienaars van God, wij dienen onze broeders en de wereld te verlossen door hen aan de Heilig Geest te geven die hen terug brengt bij de Vader. Het is dit geluk wat de mens zich dient te veroveren het geluk de ander en daardoor zichzelf te vergeven of te verlossen van de duisternis, van de sluier die over de wereld hangt.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage