De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 2 oktober 2009

ONGEHOORZAAM WAREN (ZIJN) WIJ

Baruch 1,15-22
Uit de profeet Baruch
De Heer onze God is rechtvaardig,
maar wij, Judeeërs en burgers van Jeruzalem,
onze koningen en edelen,
onze priesters en profeten en onze voorvaderen
staan nu vol schaamte voor Hem:
wij hebben gezondigd tegen de Heer onze God.
Ongehoorzaam waren wij;
wij hebben niet naar Hem geluisterd
en niet geleefd volgens zijn voorschriften.
Vanaf de tijd dat de Heer onze God
onze voorouders uit Egypte leidde tot vandaag toe
waren wij Hem ongehoorzaam;
in onze lichtzinnigheid hebben wij niet naar Hem geluisterd.
Zo hebben ons tot op heden
de rampen en de vervloekingen getroffen,
die de Heer zijn dienaar Mozes liet afkondigen
bij de uittocht van onze voorouders uit Egypte
naar het land van melk en honing.
Wij hebben niet geluisterd
naar de woorden van de profeten
die de Heer onze God ons gezonden had.
Wij gingen hardnekkig onze eigen weg,
dienden andere goden
en deden wat de Heer onze God mishaagt

Wat is dat toch steeds, het niet hebben geluisterd naar Zijn Woord, en gezondigd tegen de Heer en wie is er helemaal vrij van? We hebben niet geluisterd naar de voorschriften, de geboden! Ik weet dat het een gruwel in Gods ogen is andere goden te vereren en nu zijn we bij het essentiële punt!
Het is de grote onwetende vergissing die we nogmaals onwetend begaan, daarom zegt God dat wij door gebrek aan kennis in deze wereld steeds blijven ten ondergaan, door gehechtheid en het gebonden zijn aan deze wereld die wij als de afgoden zoals God het bedoeld, lief hebben. Wij denken werkelijk dat we deze wereld nodig hebben om te overleven, dat is God verloochenen en daardoor dus andere goden dienen. De mens is hier totaal door misleid met het dienen van afgoden, het is niets anders dan deze wereld loslaten en breken met jezelf of het ego zegt Jezus.

Marc. 8,34
Hij riep de menigte met de leerlingen bij zich en zei tegen hen: ‘Als iemand achter Mij aan wil komen, laat hij dan met zichzelf ( ego) breken, zijn kruis opnemen en Mij volgen.

Dit is het luisteren naar Gods Stem en zijn voorschriften en het enige wat onze taak is in deze wereld, het breken met het ego of jezelf het is ook de betekenis jezelf verliezen om wille van Hem. Het Woord zegt: “wij gingen hardnekkig door” dit staat bij alle profeten, het is dan ook nog steeds het probleem waarom wij in deze wereld in plaats van Gods Koninkrijk vertoeven. De droom van deze wereld is voor veel mensen niet te aanvaarden, maar in de wetenschap en mystieke wereld is zij alom bekend.
Wij doen nog altijd wat God mishaagt we vereren deze wereld die de afgod is, en dat is het werk van het ego die ons deze wereld voor Gods Schepping laat aanzien en wij hier toch echt van moeten genieten, het is een regelrechte weg naar de onderwereld, de gehele Heilige Geschriften gaan hier over, dat is ware Kennis het andere is misleiding. In de wereld die wij waarnemen heerst het ego, een macht van vernietiging en dood, die wij onwetend volgen. Zij die God zoeken en de wereld liefhebben dienen twee heren.
Ik vind deze profetieën zo schitterend, het wil niets anders zeggen dat: wanneer je deze kennis niet aanvaard de voorspellingen van de profeten voor ieder persoonlijk waar zijn, zij zitten in ballingschap of in de onderwereld, het is een kleine stap om naar het Koninkrijk te gaan, deze wereld totaal loslaten, maar dat geeft toch een strijd, wie wil deze wereld opgeven? Doch zij weten niet dat ze een wereld opgeven van oorlog, ziekte en dood die in werkelijkheid gz. bestaat want alles wat God geschapen heeft is onvergankelijk, het is niet Zijn wereld, laat haar gaan! Wij denken zoals hier boven geschreven staat dat het geschiedenis is en alleen voor dat volk bedoeld was maar het is voor alle tijden zolang het nodig is tot wij ontwaakt zijn. Op de weg naar het land van honing en melk zijn ons deze woorden gegeven: "Heb alleen de Heer U God lief". Het ego laat het bewust te oppervlakkig en over de boodschap heen lezen, graaf een put in je hart om het levend water te laten stromen. Dit Bijbelstukje van Baruch zegt weer alles met dezelfde diepe kennis als alle profeten steeds hetzelfde zeggen.
Jezus zegt, waakzaam te zijn, en dat het Koninkrijk nabij is, het is ons naderbij dan onze adem, het is in ons midden, wij dienen op te houden met buiten ons te zoeken, de boodschap is zo duidelijk in de Bijbel.
Op die dag als wij Gods Woord begrepen hebben zullen wij zeggen: “AMEN” , blij zijn en feest vieren, het is een dag aan de Heer gewijd. Het is “die dag” die bedoeld wordt in de Bijbel, tijd is dan opgehouden te bestaan, en er is volkomen harmonie en vrede.

Jes. 11,6
Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam,
een panter vlijt zich bij een bokje neer;
kalf en leeuw zullen samen weiden
en een kleine jongen zal ze hoeden. Een koe en een beer grazen samen,
hun jongen liggen bijeen;
een leeuw en een rund eten beide stro. Bij het hol van een adder speelt een zuigeling,
een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang.

Alle Messiaanse boodschappen gaan gepaard met vrede tussen mens en dier, Dit is in het Joodse gedachtegoed (Woord) noodzakelijk om het Koninkrijk binnen te gaan. Eigenlijk is het logisch want het heeft ‘symbolisch” te maken met het ‘dier’ (ego) in ons. Met deze kennis zullen wij niet meer ten onder hoeven gaan.
Dit is werkelijk het enige wat verbroken dient te worden, het is in de bijbel de lasso of de keten waaraan wij vast zitten. Wij dienen alles te vergeven, loslaten of onthechten dat is de werkelijke betekenis. Waar we nu heden in leven zijn echt de rampen en ’vervloekingen' die de Heer, Mozes liet afkondigen. Je ziet om je heen in wat voor een wereld je leeft, het is een wereld van rampen, die wij zelf veroorzaken door deze wereld waarde te verlenen. Maar de bevrijding of verlossing is nabij wat zo vaak verkeerd begrepen is. Ze is zo nabij door wanneer je deze wereld loslaat je verlost bent, waarvan? Uit de ballingschap waar het O.T steeds over spreekt, deze ketenen dienen verbroken. De bereidheid hier toe is voldoende, Jezus en de Heilige Geest verlosen ons uit al deze misstoestanden, dat is de verlossing die God bedoeld, en niet de praatjes van de religies. Het lijkt misschien allemaal een beetje afgezaagd worden, maar de Bijbel spreekt over niets anders, elk Bijbel stuk kun je op dezelfde manier interpreteren.

Ps. 4,3
Mensen, hoe lang duurt het nog
dat jullie God, mijn glorie, bespotten
en jullie lege beelden koesteren
en jullie leugengod nalopen?

Deze tekst spreekt voor zichzelf als het over Gods Kennis gaan. Wij bespotten Zijn glorie door de leugengod van deze wereld achterna te lopen!
Het koesteren van lege beelden is in de werkelijke betekenis ontucht plegen, want God is onze werkelijke minnaar, in alle mogelijke vormen wordt Gods Kennis medegdeeld.
De Bijbel wordt een schitterend boek wat zich gaat openbaren voor ieder die open staat voor Zijn Kennis.

Kol.3,5
Maak de aardse praktijken dood: ontucht, onzedelijkheid, hartstocht, kwade begeerte en de hebzucht, die gelijk staat met afgoderij.

De aardse praktijken staan dus gelijk aan afgoderij, het is de afgoderij die God bedoeld, door wat wordt het veroorzaakt? Door het dier in ons of het ego! Wie is vrij van dit alles? Waar dienen wij dan aan te werken? Het ego moet leren zich over te geven aan Gods wil. Het heeft dezelfde betekenis als wat besneden dient te worden, deze band moet worden los gesneden door de gehechtheid eraan in letterlijke zin, want de substantie van het universum is als lijm.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage