De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zaterdag 1 augustus 2009

ZOLANG WIJ IN DEZE TENT WONEN

2 Kor. 5, 4 Zolang wij in deze tent wonen.


Daar gaat het om!
Alvorens het stukje te schrijven wat beloofd is wil ik eerst bij iets anders wat mij van het hart moet en wat aandacht schenken.
Het gaat om een heel groot misverstand, omtrent het ego. Het is belangrijk te weten dat er mensen zijn die hier een heel andere mening over hebben en daar ook eens bij stil te staan. Er zijn mensen die serieus menen dat het ego vanzelf verdwijnt met de dood. Ten eerste bestaat er geen dood, ten tweede zal het echt niet vanzelf verdwijnen. Het is een collectief bewustzijn dat hier in deze wereld de heerschappij heeft, wij dienen het ‘zelf’ te overwinnen, dat is wat verlossing heet, verlost zijn van het dier in ons, of verlost zijn van de zoon uit het vlees geboren, allemaal symbolische uitdrukkingen voor het ego, de aanklager of satan kan ook nog het is Gods ‘vijand’ in de Bijbel, noodzakelijk maar zeker niet onbelangrijk. Ego is een Grieks woord wat “ik” betekent. Het is een afgescheiden deeltje. In dit geval is het een klein gedeelte van de geest wat zich heeft afgescheiden van God.
Het is Gods ‘vijand’ die in de gehele Bijbel de hoofdrol speelt als het ware . Het is de hoofd figuur die overwonnen dient te worden. Het is de vijand van Gods Volk, gesymboliseerd als de vijand die verdreven of vernietigd moet worden of in zijn totaliteit als het ‘kwaad’. Het ego is de grootste blokkade op de weg naar verlossing. Waar zou deze grote misleiding vandaan komen? Het is geen wijsheid, het is pure misleiding van de satan of het ego. Ik durf met een gerust hart te beweren dat het onbewust valse profeten zijn die dit verkondigen. Daarom is het heel belangrijk dat deze grote misleidende ego truc, zoals het ego er zo veel heeft op te helderen. Het ego is noodzakelijk ja, het is nodig voor onze verlossing, doch God neemt deze strijd op zich als wij ons overgeven in volledige overgave, door alleen Hem lief te hebben. Het is in de Bijbel onze grote innerlijke strijd waar God ons in bijstaat en zal overwinnen. Het dient losgelaten, verzoend of vergeven te worden, het heeft allemaal dezelfde betekenis. We kunnen ook zeggen in Bijbelse termen dat het ego de zoon is uit het vlees geboren, de betekenis heeft van “Legio” in de Bijbel, het ‘kwaad’ in vele vormen. Afin, het ego is het enige waar we van verlost moeten worden, waar zouden we anders van verlost moeten worden? Het is dat wat verantwoordelijk is voor ontucht, overspel, verleidingen en misleidingen. Het is ook de betekenis van “legio” in de Bijbel, het ‘kwaad’ in vele vormen. We mogen het niet veronachtzamen, er moet naar gekeken worden zoals naar de slang van Mozes, en het zal ons genezen en eeuwig leven schenken. Het ego dat deeltje wat zich van God heeft afgezonderd, is dat deel van de mens, wat hardnekkig, blind, doof en dood is en wat zich moet verzoenen met de Zoon uit God geboren of de Vader want zij zijn èèn. Ik hoop dat degene die denken dat wij niets aan het ego kunnen doen nu hier anders over gaan denken, het is dat waarvoor we hier in deze wereld zijn, en het is de enige plaats waar dit verlossingsproces geschiedde kan. Maar we kunnen het zeer zeker niet alleen, we kunnen op God vertrouwen indien wij ons aan Zijn verbond houden en Hem totaal zijn toegewijd. Er valt veel te vertellen over het ego, maar je kunt het ook heel simpel houden, het is het gedeelte wat zich van God heeft afgescheiden en het is dat deel wat de heerschappij in deze wereld voert. Het ego is een zieke denkgeest, die genezen dient te worden en dat kan alleen hier in deze wereld, daarom zijn wij hier. We mogen echt niet denken dat het ego vanzelf verdwijnt met de dood, wel met de dood van het ‘ik’, het ego moet sterven. Zijn doel is ons gehecht te houden aan deze wereld, om het verbond met hem gaande te houden., zeker niet ontwaken en ontdekken wie wij in werkelijkheid zijn, en ga zo maar door, de Bijbel staat vol van de strijd tegen deze ‘vijand’

2 Kor. 5, 4 Zolang wij nog in deze tent wonen, zuchten wij en voelen wij ons bezwaard, omdat wij ons niet willen ontkleden maar de nieuwe over de oude willen aantrekken, zodat het sterfelijke wordt opgeslokt door het leven.

Wij willen ons niet ontkleden door naar het ego te luisteren die zegt: dat is niet nodig, trek je mooie nieuwe kleren maar over je oude aan dat is net zo makkelijk en niemand die het ziet. Maar het weegt wel veel zwaarder waardoor het leven ook zwaarder wordt, en niemand heeft de oorzaak in de gaten. De oude kleren, het sterfelijke wordt nu opgeslokt door het leven. Het leven in deze wereld beheerst door het ego, slokt nu de oude kleren op zodat wij ons niet meer kunnen ontdoen van de oude kleding. In ieder geval is het zeker zo dat het ego alles op alles zet dat wij ons van het “ik” de oude gewoontes niet zomaar eventjes kunnen afstappen. Dit is van Paulus een heel mooi voorbeeld hoe het ego, bij de meeste mensen onbewust overheerst, daarom worden wij gewaarschuwd waakzaam te zijn. Het ego is datgene wat besneden dient te worden, het heeft zich aan het geestelijke hart gehecht.
Mensen die deze misleidende gedachtes hebben dat het ego pas na de dood verdwijnt worden niet door de Heilige Geest geleid, maar door een schijnheilige geest.
HET ZIJN ZIJ DIE TERUG VERLANGEN NAAR DE VLEESPOTTEN VAN EGYPTE!

Sir. 37,7
Iedere raadgever roemt zijn eigenraad, maar sommige raadgevers zijn uit op hun eigenbelang. Wees op je hoede voor iemand die raad geeft en ga eerst na waar zijn belang ligt, want hij kan wel eens op zijn eigen voordeel uit zijn. Waarom zou hij zichzelf benadelen? Hij zegt wel: ‘je bent op de goede weg’ maar hij gaat aan de kant staan wat jou zal overkomen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage