De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 29 juli 2009

ZIJN ZOON GEZONDEN OM VERZOENING TE BRENGEN

1 Joh 4, 10
Het wezenlijke van de liefde is niet
dat wij God hebben liefgehad,
maar dat Hij ons heeft liefgehad
en zijn Zoon heeft gezonden
om verzoening te brengen voor onze zonden.

Alleen door de Zoon kunnen wij naar de Vader. Hoe verkeerd begrepen en ons geleerd door onze kerken. Jezus Zijn blijde boodschap was en is nog altijd dat wij allen dezelfde Vader hebben als Hij heeft en dat wij allen Zonen zijn van de allerhoogste. Hij kwam ons leren dat het koninkrijk in ons midden en ons zeer nabij is, letterlijk! Als een mens een klein beetje zelf kan denken en niet met zijn gedachtes het beest in de wereld volgt dan komt hij tot inzicht. Deze geweldige vernieuwende boodschap van Jezus voor vele mensen, heeft Hem het leven gekost. Hij is gestorven voor ons. Maar niemand leeft en sterft voor zichzelf, wij allen als Zoon van God sterven en leven voor elkaar. Dat kwam Jezus ons leren. Zijn Zoon die in ons woont, en eeuwig met ons verbonden is, is de verlossende Messias. Hij is onder ons, Hij heeft Zijn tent onder ons opgeslagen. Hij is het Zelf, onze ware identiteit, wat zeer zorgvuldig en angstwekkend verborgen wordt gehouden door het ego. Doch enkel alleen door de Zoon kunnen wij naar de Vader, en niet door de gedachtes: “Hij is voor onze zonden gestorven” . Wij moeten het echt zelf doen of het Zelf laten opstaan, dat kan Jezus niet voor ons. Wanneer de Zoon of het Zelf is opgestaan kan Jezus die èèn is met de Heilige Geest en Christus; 'leven' dan zijn wij èèn. In de verzen uit Johannes 1,1 St. Vert. 1977 staat het voortreffelijk, maar door onbegrip is het anders geinterpreteerd, het is wèl de letterlijke betekenis. De Zoon vanaf de Schepping in ons aanwezig, is de verzoenende kracht in ons en geen gestalte, want dan aanbidden we een beeld wat de opzet van het ego is.

Kol.1, 16
Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de Schepping. Want in Hem is alles geschapen, in de hemel en op aarde, het zichtbare en het onzichtbare, tronen en hoogheden, heerschappijen en machten. Alles is door Hem en voor Hem geschapen. Hij bestaat vòòr alles en alles bestaat in Hem.


Joh. 1 St. Vert.
Alle dingen zijn door het Zelf gemaakt, en zonder dit Zelf is geen ding gemaakt dat gemaakt is
In het Zelve was het leven, en het leven was het licht der mensen.

Ik breng dit met regelmaat onder de aandacht, omdat men hier de waarheid kan ontdekken, en voor allen die God zoeken, zelf zullen gaan denken. Door over deze teksten te mediteren, zullen zij de waarheid ontdekken, die ons door Jezus Christus is gebracht, de Liefde Zelve in ons.

Gen 1,3
Toen zei God: “Er moet licht zijn ! En er was licht .


Spr. 8,22
De heer schiep mij aan het begin van zijn weg,
nog voor zijn werken, van oudsher.


Dit allemaal is het Zelve in ons vanaf het begin, onze ware identiteit, wat heeft het ego ( satan) zijn best gedaan, maar voor hen die Zelf zijn gaan denken is zijn spel over!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage