De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 24 juli 2009

HET ZAAD DAT TUSSEN DE DISTELS IS GEZAAID

Mt. 13,18
Het zaad dat tussen de distels is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen, maar bij wie de zorg om het dagelijkse bestaan en de verleiding van de rijkdom het woord verstikken, zodat het zonder vrucht blijft.
Het zaad dat in goede grond is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen en begrijpen. Zij dragen dan ook rijkelijk vrucht, deels honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig.

Het zaad wat tussen de distels is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen. (verstaan, begrijpen) Juist bij het begrijpen en vertalen van het Woord zijn zeer grote vergissingen ontstaan, doordat de mens niet met het hart de Bijbel leest, alleen met het verstand en het is nog steeds zo. Gods woord is niet van deze wereld, en men kan het dan ook niet vanuit het verstand begrijpen, het is alleen de geest die in contact staat met Gods wereld, het verstand is alleen verbonden met de wereld, vandaar dat de Bijbel vaak door dwaze en waanzinnige ideeën is begrepen. Men denkt dat de Bijbel geschiedenis is, het is een wereld van het Woord, een boodschap uit Gods wereld. Onze wereld is een wereld van afgodsbeelden, die wij dienen los te laten. Zij die dit begrijpen zijn het zaad wat tussen de distels is gezaaid. Zij zijn het die rijkelijk vrucht dragen.

Ps. 19, 8
De wet van de Heer is volmaakt:
levenskracht voor de mens.
De voorschriften van de Heer zijn waarachtig,
rechtvaardig, geheel en al.
Ze zijn begeerlijker dan goud,
dan fijn goud in overvloed,
en zoeter dan honing,
dan honing vers uit de raat.

Zij die zich bewust zijn dat deze wereld niet Gods wereld is maar een wereld die is meegekomen als symbool bij onze geboorte, volgen de voorschriften van de wet van de Heer. Het verhaal van Kain zou hier de betekenis van kunnen zijn. Hij ´doodde` zijn ware identiteit en leefde verder vanuit zijn ego, God gaf hem als wegwijzer voor zijn levenspad een merkteken, het symbool van deze wereld, lichaam (vlees) of materie als boodschap mee. Onze geboorte is om de weg terug naar God te vinden met de wereld als instrument om onze ware identiteit die Kain in zich gedood had. De wereld is een instrument, een uitdrukking van Gods boodschap, daarom dienen wij er naar te kijken, de boodschap de weg terug zal zich daarin openbaren. Ieder mens brengt bij zijn geboorte zijn eigen symboolwereld mee. Deze wereld is een optische illusie zegt Albert Einstein, en niet volgens hem alleen, het is wetenschappelijk, in de natuurkunde en metafysica bewezen dat er in werkelijkheid enkel alleen energie bestaat, wat wij waarnemen is een illusie of visioen. Het visioen dat wij waarnemen is dan de door gefocuste gedachtekrachten opgehoopte of verdichte energie. Als we dit allemaal verstaan hebben zal ook de tijd voor ons zijn opgehouden te bestaan, want ook dat is een grote illusie. God kent geen tijd alleen eeuwigheid. Tijd is weer een grote ego truc waar bijna de gehele wereldbevolking door de eeuwen heen misleid is geweest en nog steeds misleidt wordt, door te geloven in een abrupt einde van Gods Schepping op enkele ‘gelovige’ mensen na. Ook weer een innerlijk proces, ons bewust te worden dat in werkelijkheid geen tijd bestaat, als we dit allemaal begrepen of verstaan hebben, heeft het einde van de tijd zich aangekondigd. Als we ontwaakt zijn bestaat tijd niet meer alleen eeuwige vrede en vreugde. Dat is de betekenis van het ophouden van tijd of het einde der tijden. Alweer zo’n vreselijke misleiding van het ego of satan. Hoeveel angsten en gruwelijke verhalen heeft dit de mensheid niet bezorgd, alleen door het niet begrijpen van het Woord. Als we eeuwig zijn geschapen, ook Gods Schepping dus kan er nooit iets ophouden te bestaan dan alleen illusies. Wanneer de Christus in ons is opgestaan is ook een einde der tijden, als we verlost zijn is ook een einde der tijden, ik hoop dat dit een beetje begrepen wordt. Ieder voor zich bepaald wanneer voor hem de tijd ophoudt te bestaan, het is een innerlijk ontwaken. Dit geloof, in deze wetten is begeerlijker dan fijn goud in overvloed en zoeter dan honing, dit geloof draagt vrucht.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage