De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 31 mei 2009

STROMEN VAN LEVEND WATER

Stromen levend water
Joh 7,37
Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus daar en riep: ‘Heeft iemand dorst, laat hij dan naar Mij toe komen, en laat drinken wie in Mij gelooft! Zoals de Schrift zegt: Uit zijn binnenste zullen stromen levend water vloeien.’ Hiermee doelde Hij op de Geest die men zou ontvangen als men tot geloof in Hem kwam. Toen was de Geest er namelijk nog niet, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was.

De Geest die je ontvangt als je gelooft in Hem, de Zoon, het geloof dat je Hem erkent als het ware en het enige wat in jou leeft is niet met woorden uit te leggen. Het is Gods Heerlijkheid die zich openbaart, de wateren die gaan stromen wat het licht en liefde symboliseert waar wij mee vervuld worden. Jezus bedoelde de Heilige Geest van de Vader die er in alle eeuwigheid voor ons geweest is, maar door ongeloof niet bij ons binnen kan stromen, dat leerde Jezus ons! Voor de naïeve denkers of zei die net als de wereld het beest nog achterna lopen is dit de grote misleiding. Juist deze zijn het die de waarheid een leugen noemen. Het is een oordeel wat ze over zichzelf afroepen en het niet bewust zijn. Het klopt dat als je Hem niet aanneemt, de Geest er nog niet is. Dat is toch nog steeds zo? Jezus leerde ons dat Gods Geest er altijd is geweest voor de hele schepping, Gods Geest zweefde bij de Schepping al over de wateren. Jezus kwam ons deze boodschap brengen, maar het is niet begrepen, toen niet en nu nog niet. Het Woord is bij God waarheid, maar wij mensen hebben de hoogmoed gehad Zijn Woord naar onze waarheid te vertalen. Gods Woord is van een andere wereld en vanuit die wereld moeten wij het proberen te begrijpen. Wat Jezus ons kwam leren, was het Woord vanuit die andere wereld, en door dat Woord te geloven ontvangen wij deze Heilige Levende Geest, je wordt 'levend', je staat op uit de 'dode', je eet het ware brood, er is vrede tussen mens en dier er zal geen dood meer zijn. Jezus gebruikte veel beeldspraak uit het O.T. Te denken dat er nog een andere Geest is als Gods Heilige Geest, is een oordeel van de duivel of ego wat je over je zelf afroept, er is maar èèn Geest, die ervan af het begin voor ons geweest. Het is een uitvinding van de kerken die het Woord nooit begrepen hebben. Het staat er allemaal zeer juist geschreven maar het is niet begrepen, ze hebben het met woorden van deze wereld ons proberen te leren. Als je Zijn Woord niet gelooft is er namelijk de Geest ook niet, heel logisch! Het is toch ook zeer logisch dat je na het geloof pas de levende Geest kunt ontvangen, dat staat er duidelijk. De Geest ontvang je niet alleen door in Hem te geloven, maar ook Zijn Heilige Naam dienen wij te verheerlijken, samen met het geloof in Zijn Woord. Zijn Heilige Naam erkennen als de jouwe is Zijn Naam verheerlijken.

Eigenlijk is het ook allemaal zeer verwarrend gemaakt, aangezien er maar èèn Levende Geest is, de Geest van God, de Heilige Geest, die alles bezielt de gehele Schepping, ook de mens die niet gelooft en daar zit nu juist de verwarring. De Heilige Geest is Gods Liefde waar alles van doordrenkt is. Wij allen die bezielt zijn van deze Geest kunnen hem laten doorstromen en uitbreiden, dat is waar het om gaat bij God. Wij allen zijn bezielt van deze Heilige, Levende, Liefdes Geest, maar wat doen we ermee en dat is de essentie van de Bijbel. Deze Geest die ons allen bezielt kunnen wij gebruiken om uit te breiden, te laten stromen als Levend water door voor onze naasten te leven en dan noemt God ons Levend en dragen wij vrucht. Gebruiken wij Gods Geest voor ons zelf voor onze eigenbelangen, dan behoren wij tot het dodenrijk of zijn we levend dood en dragen zo geen vrucht en dat heet dan de 'zonde'. Willen wij Jezus navolgen zullen wij ons Leven (getuige van Gods Levensgeest) dienen te geven voor onze naasten. Ons Leven ( Gods Heilige Geest ) geven voor onze naasten is Gods Liefde openbaren, dat was Jezus boodschap.

Wijsh. 1,5
Want de Heilige Geest die wijsheid leert is afkerig en wars van dom geredeneer en Hij trekt zich terug waar de ongerechtigheid nadert.

Jer. 17,13
Heer, bron van Israëls hoop, wie U verlaten, zullen te schande staan, wie van U weggaan, zullen in het stof worden geschreven, want ze hebben de Heer, de bron van Levend water, verlaten.

Door de Heer te verlaten worden wij afgesloten van Gods Levende Heilige Geest of van Zijn Bron van Levend water.

Jer. 2,13
Ze hebben Mij verlaten, de bron van Levend water, en ze hebben regenbakken gemaakt, die gebarsten zijn en die geen water kunnen houden.

Veel beeldspraak is uit het O.T overgenomen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage