De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

donderdag 16 oktober 2008

GEZEGEND ZIJ DE GOD VAN ONZE HEER

Uit de brief van Paulus aan de Efeziërs 1, 1

Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend. In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor Hem heilig en zuiver te zijn, en Hij heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd om in Jezus Christus zijn kinderen te worden, tot eer van de grootheid van Gods genade, ons geschonken in zijn geliefde Zoon. In Hem zijn wij door zijn bloed verlost en zijn onze zonden vergeven, dankzij de rijke genade die God ons in overvloed heeft geschonken. Hij heeft ons in al zijn wijsheid en inzicht dit mysterie onthuld: zijn voornemen om met Christus de voltooiing van de tijd te verwezenlijken en zijn besluit om alles in de hemel en op aarde onder één hoofd bijeen te brengen, onder Christus.
Gezegend zij de God van onze Heer Jezus Christus.



In het O.T worden op deze manier ook vele zegeningen uitgesproken aan de God van Abraham of de God van Isaak of de God van de Aarstvaderen.
Het is dezelfde God als van Jezus die ook onze God en Vader is.
Niet alleen van NA de kruisiging maar ook voor de kruisiging was het onze God en onze Vader.
Vanaf het moment waarop de wereld gegrondvest werd was Christus daar, dus wij ook want wij bevinden ons in Hem.
Vanaf het begin is het onze God en Vader geweest niet na de kruisiging zijn wij Zijn kinderen geworden.
De Kerk heeft veel kennis door elkaar gehaald, omdat zij nooit het woord goed heeft begrepen.
Paulus zegt: In de Geestelijke wereld heeft God in Christus talrijke Geestelijke zegeningen gegeven.
En daar Christus vanaf het begin is geweest, zijn wij vanaf het begin met deze talrijke zegeningen begenadigd geweest.
In het O.T. zegt God zo vaak dat hij ons verlost heeft dat Hij onze redder is, dat onze 'zonde' vergeven zijn, omdat Hij vanaf het begin in Christus is geweest. (Hij gaf zichzelf in zijn Zoon en die is vanaf het begin geweest)
Wij zijn in Christus zegt Paulus, wij moeten dus èèn worden met Christus om Hem in ons te laten opstaan.
Dan zegt Paulus dat Jezus dit in al zijn wijsheid en inzicht ons dit mysterie onthuld, en ik geloof dat dit Jezus's blijde boodschap was, dat hij daarvoor is gekomen en vrijwillig is gekruisigd.
Hij kon dit volbrengen omdat Hij wist wie Hij was; "de Zoon van God"
Zijn blijde boodschap was, dat wij allen zonen van God zijn, ( Joh 10-34) en dat God in het koninkrijk als een Vader op ons wacht en dat vergeving de sleutel tot de hemel poort is (Joh 20-23 aant.) en als wij Zijn Woord aannemen dat, dat onze verlossing is uit de duisternis van de illusie zodat we onze oude kleren kunnen uitrekken en de nieuwe aandoen.
Wij dienen zelf de H. Schrift leren te verstaan en niet zonder enig eigen inzicht een opgelegde onlogische leer van de kerken aan nemen.
Hij is niet voor onze zonde gestorven, wij zijn geen zondaars, de betekenis van zonde is in het Hebreeuws je doel missen, en dat is dan jammer of zonde zoals wij het woord ook kunnen gebruiken.
In het O.T. staat: " niemand leeft en sterft voor zichzelf ".
Hij is vrijwillig gekruisigd om een ware blijde boodschap te brengen; wij allen zijn kinderen of zonen van de Vader en met onvoorwaardelijke vergeving hebben wij de sleutel van de hemelpoort in onze handen.


Annie






0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage