De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 3 oktober 2008

TOEWIJDING AAN GOD

Rom 12, 1-2

En nu, broeders en zusters, vermaan ik u bij Gods ontferming: Wijd uzelf aan Hem toe als een levende, heilige offergave, Hem welgevallig. Dat is de geestelijke eredienst die u past. Stem uw gedrag niet af op deze wereld. Word andere mensen, met een nieuwe gezindheid. Dan bent u in staat om uit te maken wat God van u wil, en wat goed is, welgevallig en volmaakt.

Paulus heeft het hier in feite ook over het vergankelijke en onvergankeleijke.
Ik bedoel hiermee, hoe belangrijk het is ons gedrag niet af te stemmen op het wereldse, alleen alles wat je doet aan Hem opdragen, zonder eigenbelang.
Wanneer we ons op God afstemmen worden we andere mensen, met een nieuwe gezindheid.
Paulus doet hier een hele grote uitspraak, meer als wij, gelovige mensen doen vermoeden.
Een ander mens met een nieuwe gezindheid heeft te maken met de nieuwe wereld die gaat komen.
Die nieuwe wereld die hier en nu aanwezig is zal voor ons weer zichtbaar gaan worden, als wij alleen de Heer onze God aanbidden., en niet daarnaast nog zoveel andere dingen(onwetend) aanbidden.
Vergeven en loslaten is onze belangrijkste opdracht in deze wereld, of zoals Paulus het zo treffend zegt: "je gedrag niet op de wereld afstemmen".
Ons afstemmen op God, ik denk wel dat het mogelijk is met enige discipline in ons 'drukke' bestaan.
Een vredige of nieuwe wereld zal het resultaat zijn.

Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage