De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 28 september 2008

STERVEN-LEVEN

Ezech. 18,25-28

Dit zegt de Heer: 'Nu zeggen jullie: “De wegen van de Heer zijn onrechtvaardig!”
Maar luister, Israëlieten! Ben Ik het die onrechtvaardig is?
Gaan júllie niet eerder onrechtvaardige wegen?
Iemand die rechtvaardig was maar dat niet langer is en onrecht begaat, sterft omdat hij onrecht heeft begaan. Iemand die goddeloos leefde maar dat niet langer doet, mij trouw is en het goede doet, zal in leven blijven.
Als hij tot inzicht en inkeer is gekomen en niet langer misdaden begaat, zal hij zeker blijven leven en niet hoeven sterven.'

Dit zullen wij toch anders moeten lezen als wat we denken wat er staat. Elk mens zal sterven, ook een kind wat nog geen weet heeft van een misdaad kan sterven. Dit is een Bijbelvers om verder over na te denken. Want zoals wij het lezen is het niet logisch wat er staat. De boodschap van de Bijbel is: blijven leven is eeuwig leven, een leven waar je niet meer geboren hoeft te worden om vervolgens weer te moeten sterven. Aan God toegewijd zijn is Leven ontvangen vanuit de bron van het levende water, zoals Jezus het ons leert. Onrechtvaardige wegen bewandelen is leven putten uit een put met onrein of dood water, wat alleen maar ziektes geeft en natuurlijk de dood tot gevolg heeft. Dit is maar een symbolisch voorbeeld, de Bijbel staat vol met voorbeelden hierover. Niet toegewijd zijn aan God betekent dat je op aarde al levend dood kunt zijn. Onrechtvaardigheid leidt tot de dood maar rechtvaardigheid daarentegen wekt weer tot eeuwig leven. Je kunt dus kiezen tussen steeds weer geboren worden en de dood, of eeuwig leven.

Annie




0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage