De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

dinsdag 19 april 2011

ALS ZIJ NAAR BUITEN GAAN

Jes. 66-24
Van nieuwe maan tot nieuwe maan, van Sabat tot Sabat komt al wat leeft o m voor mij neer te buigen, zegt de Heer.
Wanneer zij naar buiten gaan zullen zij lijken zien van de mensen die tegen mij in opstand zijn gekomen: ”hun worm zal niet sterven,
en hun vuur zal niet uitgaan;
en zij zullen weerzinwekkend zijn
voor alle levenden.’ “

Een diep verborgen Kennis van God bevindt zich in de verzen van de profeten. In de Bijbel, wordt de Kennis van God geopenbaard. De Bijbel is de openbaring, zij
overtreft alle leringen, diepzinnige boeken en geschriften over Kennis van God.

Het naar buiten treden en lijken aantreffen. Deze beeldspraak waarin veel kennis als een boodschap wordt overgedragen is alom aanwezig in de Bijbel. Het was en is nog steeds in het Oosten de gewoonte in deze trant van beeldspraak, metaforen en hagada te schrijven. De boodschap is dat wij leren vanuit ons innerlijk te leven, vanuit ons Zelf. Wij zijn de levende ‘doden’ wanneer wij buiten ons zelf gaan. Treffen wij dan niet alleen lijken aan? Vanuit het ego leven (naar buiten gaan) is het tegen Gods wil in leven of tegen God in opstand komen. Ook Jezus leerde ons deze kennis van het Woord.

Thomas evangelie
56
Jezus zei:
Wie de wereld kent
heeft een lijk ontdekt,
en wie een lijk heeft ontdekt,
hem is de wereld niet waardig.

Wij zijn geest, het lichaam behoort het ego toe.
“Hun worm zal niet sterven”
Ons lichaam bestaat voornamelijk uit biljoenen bacteriën. Deze bacteriën (worm) doen leven. Het is het organisme van de wereld, ook van onze lichamen dus. Het is de oorsprong en voeding van het bestaan van deze ’materiële’ illusie wereld. Deze worm zal niet uitsterven. Het is het onderdak voor het ego. Zodoende is het lichaam, (ego - worm) weerzinwekkend voor de: “Levenden”
De Levende zijn diegene die vanuit het Zelve of het innerlijk leven, zij die de wereld achter zich hebben gelaten. Het is een beetje moeilijk uit teleggen en te begrijpen, omdat het met gevoel te maken heeft. Het lichaam is niet uit het zaad van God geboren maar vanuit de man, het dient daarom tot niets.

Joh 6-63
De Geest maakt levend, het lichaam dient tot niets.

De Heilige Geest gebruikt het nu als communicatie middel. De Bijbel openbaart ons dat deze wereld het visioen is van de ballingschap. Een visioen of
droom waaruit wij moeten ontwaken, het is symbolische en toch de waarheid dat het hier het dodenrijk is. God zegt dat als wij deze wereld waarderen of aanbidden wij zullen sterven. Bij God kunnen wij niet sterven en dat kan alleen in deze droomwereld. Die denkt dat deze wereld werkelijk is wordt door deze valstrik gepakt, en dan leven wij volgens de Bijbel in ‘zonde’ We vergissen ons en missen zo ons doel. Uit deze onwetendheid moeten wij ontwaken. Het volgende vers mag bij deze begrippen niet ontbreken.

Jes. 66-17

Zij die zich heiligen en zuiveren
om naar de tuinen te gaan,
iemand volgend die in hun midden is,
zij die het vlees van varkens eten,
van afschuwwekkende dieren en muizen,
hun werken en hun gedachten zullen vergaan – godsspraak van de heer.

Zij die zich heiligen en zuiveren om naar de tuinen te gaan zijn de
“Levenden”
En zij die vlees eten, (varkens en andere dieren) hun werken en gedachten zullen vergaan.
Juist deze teksten serieus en ter harte nemen is belangrijk want het is Kennis van God, het is Zijn Woord en Zijn Woord is waarheid. Het staat er niet toevallig.
Alles wat wij waarnemen alles wat is, is trilling, een frequentie. Onvoorwaardelijk liefde heeft de hoogste frequentie, een dier daarentegen die alleen leeft om te overleven is vele malen lager van trilling als de mens. Wat wij eten beïnvloed ons, onze geest en deze wordt daad werkelijk verlaagd en maakt onze boeien van gehechtheid alleen maar sterker. Zaadvormende gewassen en de bomen met zaaddragende vruchten zullen jullie tot voedsel zijn zegt God. Zaden van de gewassen en vruchten van de bomen hebben een zeer hoge trilling. We worden wat we eten, wordt wel eens gezegd. Qua trilling is dat zo, met het eten van zaden en vruchten krijgen we een hogere frequentie (liefde).

Mooi is hierbij de aantekening bij Gen 1-29
Zij zullen tot voedsel dienen: ook in de GrieksRomeinse wereld gold het vegetarisch regime als een eigenschap van een ‘gouden tijdperk’. In 9,3 wordt een nieuw tijdperk ingeluid: daar krijgen de mensen verlof, voortaan ook dierlijk voedsel te eten. Daarin komt tot uitdrukking dat de harmonie binnen de schepping door de zonde is verstoord.

Wij willen toch weer terug naar het onverstoorde leven in het paradijs ons thuis? We zullen dan toch aan de gewoontes moeten houden die God ons voorhoud.

Ps.104-14
gras laat u groeien voor het vee
en gewassen die de mens moet verbouwen.
Zo zal hij brood winnen uit de aarde

Onvoorwaardelijke liefde is de hoogste trilling en daar willen we toch naar toe groeien.
Steeds meer oude Heilige geschriften staan de wetenschap ter beschikking.
Het blijkt dat Jezus geen vlees at, ook geen vis, dit was weer als beeldspraak, omdat de vis een heel belangrijk aspect is als metafoor in de verhalen. Een vis kan alleen maar overleven in Levend water. Jezus wilde dat zijn apostelen vissers van mensen werden. Van Paulus is het bekend, heel povertjes en onlogisch opgetekend dat hij geen vlees at. Hij volgde Jezus. Een kerk die geen vlees mocht eten dat wilde men niet. Heeft iemand wel eens nagedacht over het ware motief waarom Jezus de handel in dieren op het voorhof overhoop haalde? Ook Jeremia dulde het niet. Het is echter heel raar dat heel veel niet Christenen deze kennis begrepen hebben. Daaruit kun je merken dat het Christendom verwesterd is en weinig met de essentie van Jezus leer te maken heeft. Benedictus had deze kennis begrepen zijn volgelingen mochten geen vlees eten. Nu is dat verwaarloosd, de mens raakt steeds verder van God verwijderd.

Ps. 119 -6
Moge Uw liefde mij vertroosten,
zoals u aan uw dienaar hebt beloofd.
Heb mededogen met mij, en ik zal leven,
uw wet verheugt mij.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage