De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 31 januari 2011

HOE GROOT IS HET GELUK

Ps.31
Hoe groot is het geluk
dat U hebt weggelegd voor wie U vrezen,
dat U bereid hebt voor wie schuilen bij U,
heel de wereld zal het zien.
U verbergt hen in de beschutting van uw gelaat
voor de lagen en listen van mensen,
uw tent biedt hun een schuilplaats
voor de laster van kwade tongen.
Geprezen zij de Heer om zijn trouw,
Hij heeft een wonder voor mij verricht,
Hij ontzette mij als een belegerde stad.
In mijn angst had ik gezegd:
‘Ik ben verbannen uit uw ogen,’
maar U hebt mijn smeekbede gehoord
toen ik U om hulp riep.
Getrouwen van de Heer, heb Hem lief.
De Heer behoedt de standvastigen,
voorgoed rekent Hij af met de hoogmoedigen

Hoevelen hebben werkelijk het ontzag voor God zoals Hij het bedoeld?
We zijn het ons niet bewust, maar allen veel te weinig. Het is het ego die onbewust nog altijd in deze wereld de hoofdrol heeft, en deze ook opeist. Hoe belangrijk is het als Jezus zegt: Wees waakzaam.
Ik geloof werkelijk in geluk als wij aan deze voorwaarde of aan Gods verbond gehoor geven.
Schuilen bij de Heer, is bij je Zelf aanwezig zijn in plaats van je bezig te houden met de onzinnigheid van de wereld. Genieten van de geborgenheid en het geluksgevoel daar aanwezig te zijn bij Hem. Ik geloof werkelijk als we daar bij Hem zijn we beschut zijn voor de listen en laster van mensen.
Het wonder dat de Heer voor ons allen verricht is ons hart als een belegerde stad vrij te maken, want het hart moet werkelijk ontzet worden van het ego of de vijand die alleen met Zijn kracht eruit gezet kan worden. De Heer vertrouwen en Hem lief hebben heeft met standvastigheid te maken. Wanneer wij het ego of de vijand ons hart laten bezetten, zijn wij in Gods ogen de hoogmoedigen.
Het is onze taak, voortdurend te werken om met God het hart, als een bezette (ego) stad te laten ontzetten.
Vaak weten we niet dat het ego, die zo bekwaam is in het misleiden, onze gedachtes beheerst. We denken goed te doen maar meestal is het toch onbewust eigenbelang. Daarom zegt God bij Jesaja: jullie gedachten zijn niet de Mijne. Als ons hart ontzet is kan God, of Christus onze gedachten leiden. Het is bekend dat een hoger en een lager bewustzijn aanwezig is. Het hogere is bij God aanwezig te zijn. Het lagere is voor het ego (onbewust) te kiezen. Of zoals God in Dt. spreekt, we kunnen kiezen voor de zegen of de vloek, het is aan ons of wij gelukkig zijn en ons geborgen voelen. We zijn werkelijk genoodzaakt, als wij verlangen dat Gods zegen en genade op ons neerdaalt, voortdurend waakzaam of bij Hem aanwezig te zijn. Hoe heerlijk is het om te genieten van het thuis zijn en het samen aan Zijn tafel te zitten.

1 Pe. 5-8
Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage