De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

dinsdag 11 januari 2011

TEKENEN VAN DE EINDTIJD

Dan 8-17
Hij zei: ‘Begrijp, mensenkind, dat het visioen naar de tijd van het einde verwijst.

Toen ik dit vanmorgen zo las dacht ik: “hier staat dat de wereld waarin wij leven een visioen of een illusie is die naar de verlossing of het einde der tijden verwijst“. De droom waarvan wij denken dat ze werkelijkheid is.
Het visioen waarin wij “leven” is een verwijzing naar het einde der tijden, of wanneer de tijd ophoudt te bestaan, de uiteindelijke verlossing. Kijken wij niet naar een openbaring? Is alles zich niet aan het voltrekken? Voortdurend wordt steeds meer en meer naar het licht gebracht. Alle Duisternis is aan het oplossen. Zo ervaar ik het althans.
Alles wat wij waarnemen zijn tekenen van de eindtijd of onze verlossing,
Een teken is een symbool, beeld of merkteken om iets uit te drukken. Het is het merkteken dat God aan Kaïn meegaf. Alles wat wij waarnemen heeft de boodschap dat we moeten ophouden elkaar te bestrijden en te beschuldigen, maar dat we er juist moeten zijn voor elkaar. Wij vinden dat de wereld moet veranderen maar verplaatsen onze tekortkomingen buiten ons zelf. Vrede in de wereld kan nooit eerder plaats vinden voordat wij bij ons zelf te rade zijn gegaan.
De Bijbel spreekt van omkeren en van schuld. Het is juist deze schuld, die wij als maar buiten ons zoeken die de Bijbel bedoeld.
Door een ander te beschuldigen, laden we onze naaste en ons zelf met schuld op.
Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Dit is een grote waarheid, daar begint de vrede voor de wereld.
Zodra wij tot dit inzicht zijn gekomen is het einde van de tijd zeer nabij. Zij is ook werkelijk zeer nabij, Gods Koninkrijk bevindt zich in ons. Daarom is het belangrijk om te keren, buiten ons Zelf kunnen wij Gods Koninkrijk niet vinden. Deze boodschappen (tekenen, symbolen, beelden) zijn tekenen om ons wakker te schudden zodat wij kunnen ontwaken. Zo luidt ook de boodschap van Daniel. Een visioen of droom zijn symbolen en beelden die de waarheid willen uitdrukken, zij verwijzen ons naar het hemelse paradijs waar tijd niet meer bestaat.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage