De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 15 augustus 2010

WIE UW WET BEMINT KOMT TOT GELUK EN VREDE

Er wordt wel eens gezegd en gevraagd; wat zijn eigenlijk de geboden van God.
Het zijn noodzakelijke richtlijnen en voorwaarden tot verlossing, verzoening, een vrij zijn van het ego.

Ps.119-65
Wie U wet bemint komt tot geluk en vrede; geen steen meer waaraan hij zich stoot.

Voorwaarden die God gesteld heeft door een verbond met ons te sluiten. Wij kunnen in Zijn Koninkrijk verblijven door Zijn verboden, wetten en richtlijnen te onderhouden. Je kunt het zien als handelingen of voorwaardes die nodig zijn voor dat iets in werking treedt. Het is een onwrikbare wet, zoals in de wereld van nature de zwaartekracht werkt, of zoals een appel nooit kan groeien aan een perenboom, etc. Zo is het ook gesteld met de geboden, zij zijn onherroepelijk een voorwaarde, een Goddelijke wet die absoluut nodig is om bevrijd te worden van de illusie van het ego, waarvan wij een slaaf zijn.
Jezus vond het Woord of Wet belangrijker als de wereldse liefdes relaties.

Lucas. 11-27
Terwijl hij dit zei, verhief een vrouw uit de menigte haar stem en riep tegen hem: ‘Gelukkig de schoot die u gedragen heeft en de borsten waaraan u gedronken hebt!’ [28Maar Hij zei: “Gelukkiger zijn zij die naar het Woord van God luisteren“. (Zijn Stem of Wet)

Dt.4-1
Luister dus, Israël, naar de wetten en de regels waarin ik u onderwijs en kom ze na. Dan blijft u in leven en kunt u het land in bezit nemen dat de HEER, de God van uw voorouders, u zal geven. Voeg niets toe aan wat ik u voorschrijf en doe er niets van af.

Mt. 5-17
Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten op te heffen Ik ben niet gekomen om ze op te heffen, maar om ze te vervullen. Want Ik verzeker jullie; eer hemel en aarde vergaan, zal er niet één punt of komma van de wet afgaan voor het allemaal gebeurd zal zijn. Wie één van die geringste geboden ontkracht en dat de mensen leert, zal de geringste genoemd worden in het koninkrijk der hemelen. Maar wie ze onderhoudt en leert, zal groot genoemd worden in het koninkrijk der hemelen.

Jezus zegt hiermee dat iemand die de mensen leert dat Zijn wetten niet meer belangrijk zouden zijn, zal de minste genoemd worden.
Het zijn niet de wetten zoals de kerken ons geleerd hebben het zijn wetten die horen bij het onzichtbare het onvergankelijke. De kerk of ego heeft de focus gelegd op de zonde, zij heeft daar haar belangrijkste lering van gemaakt maar het mist zijn Doel, Gods verlossingsplan.
De belangrijkste wet is vergeving, hierin liggen alle andere wetten besloten.
Het is zo dat wij hier nog altijd de doven en de blinden zijn, wij zien Gods Schepping niet en denken nog altijd dat deze wereld van Zijn handen is om de eenvoudige reden, wij Zijn Stem niet (willen) horen, verstaan of begrijpen

Jes. 41-29
Jullie zijn allemaal even armzalig en nietig
en jullie daden betekenen niets;
wind en leegte zijn jullie beelden.

Ps. 119-37
Houd mijn ogen af van alles wat leeg is, laat mij Uw wegen gaan, en Leven

Vergeven dat alles wat we waarnemen niet van de ander is maar uit ons zelf komt. Dit is geen ontdekking van mij, maar deze hele oude kennis is doorgegeven in vele mystieke werken van grote meesters, denkers en Heiligen, waar ik het helemaal mee eens ben omdat ik het logisch vind. Doordat wij denken dat het van de ander is, oordelen en beschuldigen wij onze naaste, mea culpa. Dat is de schuldenlast waar we ons mee belasten, de 'zonde'. Het verzet of het niet in mee kunnen is de weerstand van het ego, het verzet zich met alle kracht. We naderen te dicht tot God of ons Zelf. Het ego zal zich blijven verzetten tegen alle wijsheid of innerlijke kennis, omdat het zijn bestaan dankt aan alles wat van buiten ons Zelf wordt waargenomen en 'geleerd'. Kennis van God komt altijd uit het innerlijk, het kan nooit buiten ons zelf gevonden worden, op dit gebied zal er altijd een hevige strijd zijn wat mensen onrustig maakt. Het is de onrust van de weerstand, wat niet goed voelt. Het is belangrijk naar binnen te keren, naar ons Zelf. De ander is ten alle tijden onschuldig, hij is zoals God hem gemaakt heeft. In werklijkheid is er geen ander, er is alleen maar God, Hij alleen bestaat. Wat wij waarnemen zijn de beelden die wij voor Zijn Aangezicht geplaatst hebben. Betekenis van Aangezicht in Hebreeuws is: “ínnerlijk” Dit is dan de kennis dat ons innerlijk, Gods Aangezicht is, het Zelf waar wij beelden voor geplaatst hebben. Er is alleen God in ons, daar buiten bestaat niets, wij zien dus alleen God of het gelaat van Christus met een zelf gemaakt beeld ervoor.

Dt. 6
Luister Israël! De heer is onze God, de heer is de Enige. U zult de heer uw God liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met al uw krachten.

De juiste vertaling zou moeten zijn. De Heer uw God is het Enige wat bestaat, vandaar Hij Enig of de Enige genoemd wordt. Hem allèèn liefhebben is liefhebben zonder voorkeuren, zonder oordeel.

Mar. 28-12
Toen iemand van de schriftgeleerden hen had horen redeneren en zag dat Hij hun een juist antwoord had gegeven, ging hij Hem vragen: ‘Wat is het allereerste gebod?’ Jezus antwoordde: ‘Het eerste is dit: Luister Israël, de Heer onze God is de enige Heer; u zult de Heer uw God liefhebben met heel uw hart en met heel uw ziel, met heel uw verstand en met heel uw kracht.

Hier ligt het hele concept van vergeving voor verlossing in besloten.
De Heer allèèn liefhebben, wij denken dat deze uitspraak betekent dat wij alleen Jezus of de God die bij ons geloof past de ware zou zijn maar het gaat veel dieper.
Dat wij God als enige lief moeten hebben heeft de diepere betekenis dat wij Hem allèèn moeten lief hebben en niet nog eens de wereld erbij, Hem allèèn, als Enige, niet dat onze God de ware is en de God van andere geloven niet de juiste zou zijn, want er is maar èèn God en er is niets anders buiten Hem. Wat we zien is het resultaat van het ego die we gerust een dwanggeest zouden kunnen noemen. Wij zijn letterlijk een geest die bezeten is van het ego. Jezus genas vele mensen van bezetenheid door ze van het ego te verlossen. Hij genas vele blinden doordat Hij hun inzicht gaf. Wij zijn geschapen naar Gods beeld. God heeft ons Zijn macht, Zijn Heerlijkheid, en Zijn Majesteitelijkheid gegeven, maar wij hebben het verruild.

Rom. 1-23
De majesteit van de onvergankelijke God hebben zij verruild voor de afbeelding van de gestalte van een vergankelijk mens, en van vogels en van viervoetig en kruipend gedierte.

Zijn Majesteit, en Zijn macht zijn ons meegegeven als een zegel of blauwdruk, die zich in alles bevindt wat leeft, een blauwdruk die in de gehele Schepping aanwezig is. Het is de bouw of geometrie van God waarin Zijn eigenschappen Zijn Woord, Zijn Naam, zijn geboden in geplaatst zijn. Als eerste bij Mozes in de Ark vervolgens laat Salomo een tempel (ons geestelijk lichaam) bouwen voor Zijn Naam, die de blauwdruk van Zijn, Heerlijkheid, Zijn Almacht, al Zijn eigenschappen die in ieder van ons zijn, afgedrukt. De maten van de Ark en Tempel mogen en kunnen wij niet gelijkstellen met onze wereldse maatstaven, het is de bouw van Gods Koninkrijk. Het zijn Goddelijke maten voor het opbouwen van Gods wereld, Zijn verblijfplaats onder ons. Dit alles bevindt zich in ons, het bevindt zich in elke cel.
Hierin ligt Zijn Woord, Zijn geboden, Zijn wet, Zijn Naam besloten. Het is nu aan ons om ze te leren verstaan, want Zijn Woord is ook Zijn Stem.
We kunnen Zijn Stem wel verstaan maar willen hem liever niet horen want het ego heeft hier bijna alle macht, het zorgt voor alle misleidingen zodat het zorgt wij het Woord alleen met het verstand lezen en waardoor het verkeerd geïnterpreteerd en ons geleerd wordt.
Het wordt des te moeilijker voor ons zijn Stem te verstaan (begrijpen) doordat wij een leven leiden dat zich helemaal op de buiten kant het uiterlijke gericht heeft, en wij niets doen met het innerlijke, ons ware geestelijke lichaam waar toch zijn Naam en Koninkrijk zich bevindt. Wij komen en verblijven er zelden, daar alleen kan Zijn woord of wet geopenbaard worden.

Joh. 4-23
Maar er komt een tijd, en die tijd is nu gekomen, dat wie de Vader echt aanbidt, hem aanbidt in Geest en in waarheid. De Vader zoekt mensen die hem zo aanbidden, want God is Geest, dus wie hem aanbidt, moet dat doen in Geest en in waarheid.’

Juist hier gaat het om, het geestelijk lichaam wat wij in waarheid zijn. Het lichaam heeft in die zin geen betekenis om dat wij Geest zijn, geschapen naar Gods beeld. Het lichaam hoort bij de wetten van de natuur, het vergankelijke, dat wat niet uit het zaad van God geboren is, Gods wetten zijn voor het onvergankelijke Leven. Het natuurlijke lichaam moet eerst sterven voordat het licht (Gods Zoon die wij zijn zich kan openbaren), zoals in de natuur voordat de vrucht zich kan openbaren. Jezus zei het, wij zijn het licht van de wereld.

Mt. 5-14
Jullie zijn het licht van de wereld.

Dit heeft allemaal te maken met Gods wetten, dat wij geest zijn hoort ook bij Zijn wetten, want alles wat vergankelijk is, is niet door Hem geschapen.
De macht van God die wij als Zoon hebben, heeft het ego door misleiding afgenomen en deze wereld (illusie) mee opgebouwd en houdt haar er ook mee in stand. Het ego heeft onze geest met schuld en angst beladen, door de grote angst zijn wij het gaan geloven. Angst zaaien geeft macht en dat heeft het ego juist gedaan, met de kerk als instrument. God heeft ons nooit verlaten, het ego heeft ons denkbeeldig van God gescheiden en nooit andersom. God kan zich ook nooit van ons afscheiden want Hij is de Levensgeest van Zijn Schepping, als Hij Zich al afgescheiden zou hebben, zou Zijn schepping er niet zijn.
Gods wetten zijn dus onzichtbaar, wij moeten onszelf vergeven dat het vergankelijke wat wij waarnemen niet Gods schepping is maar het maaksel is van een illusie door het ego.
Als we dit ontdekken of hier uit ontwaken hebben wij het volbracht en de wereld ego) overwonnen.
Het is een wet (voorwaarde) te luisteren naar Zijn Stem, door het niet willen luisteren naar deze wet of Zijn Stem geven wij het ego een vernietigende, ziekmakende, en dodelijke macht.
Alleen de Heilige Geest of Jezus Christus kan dit deze illusie weer ongedaan maken. Onze gedachtes moeten overeenkomstig Gods denken zijn, dit is een onverbiddelijke wet. De grote misleiding is dat de kerken de nadruk op de ‘zonde’ hebben gelegd, veel te veel gefocust op wat goed en slecht zou zijn. Het heeft ons afgehouden van ons werkelijke doel op aarde.

Ps. 9-9
Hij bestuurt de wereld naar recht en wet,
alle volken berecht hij eerlijk.

Ps. 9 - 44
Ik zal uw wet voor altijd onderhouden,
voor eeuwig en voor altijd.
Dan zal ik in nieuwe vrijheid leven,
vol overgave aan wat U beveelt.

Het zondigen is niet belangrijk bij God, alleen het geloof in Hem. Geloof in Hem, toegwijd zijn aan Hem alleen is een noodzakleijke wet, dit rekent God ons aan als rechtvaardig.

Spr. 16-6
Zonden worden toegedekt door liefde en trouw.

Zoals bij Abraham, zijn zonden werden hem niet aangerekend, want hij geloofde God, hij luisterde naar zijn innerlijke Stem, Gods Stem. Hij verliet de uiterlijke wereld om God innerlijk te zoeken en Abraham vond God. Zo is het ook bij ons. Jezus zegt: “wie zonder zonde is werpen de eerste steen“, niemand is zonder ‘zonde’ het is niet belangrijk, het gaat om het geloof in de waarheid, ook dat is een wet. De wetten zoals wij denken dat ze bedoeld zijn wat de 'zonden' betreft, uitgelegd door de kerken is dus een misleiding van het ego.
Het Geloof in de innerlijke God, dat buiten ons zelf niets is behoort tot Gods wetten, het heeft niets te maken met, de leer van de kerken die alleen de aandacht bij de zonden heeft gelegd en ons niet de juiste manier van vegeven heeft geleerd. Ja, en zo blijft het koninkrijk van het ego in stand.
Abraham zondigde, zoals elk mens maar bracht het bij de Heer door telkens een altaar te bouwen om zijn vergissingen te kunnen offeren. Offeren is een naderen tot God. En God wil geen dieren, alleen barmhartigheid en dankbaarheid, vergeet nooit dat het dieren offeren of eten, de lagere eigenschappen van de mens uitbeelden. Het hele Woord is een communiecatie van God met de mens in symbool of beeldentaal.
Gods wetten hebben te maken met vanuit jeZelf te leven en niet van buiten ons zelf met de gewoontes van deze wereld, het vreemde land.

Misschien begrijpen we nu een beetje waarom de verlossing van het ego de verlossing is die God bedoeld, maar al deze wijsheid en kennis is een regelrechte aanval en een bedreiging voor het bestaan van het ego. Nooit zal het hier mee eens zijn, en het zal al zijn handlangers laten werken om de mens weer te misleiden.

Ps.119-69
Al klagen trotsen mij lasterlijk aan,
ik volg uw voorschriften met heel mijn hart.
Gevoelloos als vet is hun hart,
maar ik verheug mij in uw wet.

Het is onze enige taak hier op aarde, onsZelf te verlossen van de negatieve kracht (ego) die ons gevangen houdt. De verleidingen zijn te groot, dat door gebed, wij de Heilige Geest kunnen vragen om kracht, geloof in de waarheid, vertrouwen en vooral om Gods Stem te leren verstaan - begrijpen.

Wi. 16-12
Ze zijn niet genezen met kruiden of zwachtels: uw woord ( wet )is het, Heer, dat alles geneest. U hebt macht over leven en dood, u laat mensen afdalen naar de poorten van het dodenrijk en u laat hen terugkeren.

Ps. 119-5
Ach, was mijn stap maar zo zeker
dat ik uw wetten onderhield.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage