De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 1 augustus 2010

OOK U DIE DOOD WAS

Ef.2-1
Ook u die dood was door uw dwalingen en uw zonden, waarin u eertijds hebt geleefd, toen u zich nog liet leiden door de god van deze wereld, de heerser over het machtsgebied van de lucht,de geest die nog altijd aan het werk is onder de ongehoorzamen … Trouwens, ook wij allen hebben vroeger tot hen behoord, toen wij ons leven lieten beheersen door zondige begeerten en deden wat onze zondige gedachten ons ingaven. Van nature waren wij een voorwerp van Gods toorn zoals de anderen.

De ongehoorzamen zijn zij die Gods Stem niet horen of er niet naar willen luisteren. Zolang het ego, de god van deze wereld of het natuurlijke niet is afgestorven of ‘gekruisigd’ zijn wij nog altijd de levende doden die hier als vreemden en slaaf van deze god niet thuis horen. Alleen onze eigen gedachtes, het denken zonder God heeft deze wereld met haar lucht en hemellichamen tot zijn koninkrijk gemaakt en houdt ons hier in gevangen door de gehechtheid aan deze wereld. De dwaling en 'zonde' is het geloven in de wereld van het ego, die wij 'zien' en denken dat het de werkelijkheid zou zijn en haar dus als Gods Schepping kenmerken. Het is de grootste en sterkste misleiding van het ego. De mens heeft het nog steeds niet in de gaten doordat ze niet met God denkt maar met het ego. Ze denken dat zij het zijn die denken maar dat is de misleiding van het , want deze is nog altijd zeer verraderlijk aanwezig. Het is daarom ook niet de eerste optie van de mens het ego ongedaan te maken. Het vraagt een aanpassing van onze levenshouding en daar is het ego totaal niet van gediend en het is toch het ego die zeer geraffineerd hier de scepter zwaait, daarom worden wij zovaak gevraagd om te ontwaken en waakzaam te zijn. Het is wel moeilijk maar de bereidheid er aan te werken zal helpen, met de Heilie Geest is het mogelijk. De mens is zich niet bewust van de vernietigende en fatale gevolgen of vloek zoals God het noemt die het ego over ons afroept. Het is van het grootste belang dat de mens bewust gemaakt wordt van het gevaar van het ego. Het laat de mensen denken dat ze verlost zijn, terwijl ze als blinden in zijn valstrik gevangen zitten. Het is het ego wat ons gehecht houdt aan deze wereld, het ego trekt de band stevig aan terwijl het onze taak is deze te laten verbreken. Het is verkeerd te denken dat zolang wij in een lichaam verkeren wij aan het ego verbonden zouden zijn. Het is de bedoeling dat het ego of het “ik” voor wij ons lichaam terzijde hebben gelegd is afgestorven. Als wij niet bevrijd zijn van het ego zijn wij niet vrij of verlost, het ego gaat mee met de 'dood' in ons bewustzijn verder in de illusie, als hoge of lage entiteit in de geestenwereld om te ontwaken, want ook de geestenwereld hoort bij de illusie. Als de band met het ego of de wereld verbroken is zal de mens opgaan in God.
Het zijn zij die alleen aan God zijn toegewijd, zij die alleen werken om het ego ongedaan te laten maken door Jezus Christus of de Heilige Geest. Het is dus een totale overgave een voortdurend bij de Heer zijn in Zijn aanwezigheid of bij het Zelf zijn. Jezus heeft het ons voorgedaan, Hij is rechtstreeks in de Vader opgegaan. Zoals wij in de Bijbel kunnen lezen zijn er nog meer personen rechtstreeks opgegaan naar de Vader en ik geloof beslist dat er ook buiten de Bijbel personen zijn die rechtstreeks in de Vader opgaan. De Bijbel spreekt dan over een Hemelvaart of “ten Hemel opgevaren" als de mens het ego overwonnen heeft. Het ego is de kracht die hier heerst over ons en in de lucht (universa) de sterren en alle hemellichamen dat kan omdat dit alles niet de werkelijkheid is maar een illusie. Het is allemaal moeilijk te bevatten, het verstand of het ego kan dit ook niet begrijpen het is van deze wereld, hier wordt geloof gevraagd, het geloof zoals Jezus het bedoelde. Iets wat we kunnen zien hoeven niet meer te geloven, bij geloof gaat het om het onzichtbare. Het ego of het verstand wil alles zien voor het gelooft, dan is het geen geloof meer. Het domein van de zondige begeerten is het domein van het ego. Het gaat erom dat we ons bewust worden dat we enkel hier zijn om het ego te overwinnen, dat is onze enige taak en het enige waar we aan zouden moeten werken. Ik schrijf dit omdat er zo vreselijk veel misverstanden bestaan over wat verlossing betekent. Het valt mij steeds meer en meer op dat mensen nog altijd in een waanzinnig idee geloven, het verlossingsplan van het ego. Je kunt in de Bijbel als rode draad telkens lezen dat het gaat om het ego, Gods grootste vijand waar wij van verlost moeten worden en Hij is het die ons voorgaat in de strijd. God zegt, ik heb je bevrijd, maar je luistert niet naar Mijn Stem, je hebt de gewoonten van het andere volk aangenomen door hun afgoden achterna te lopen. De grootste misleiding van het ego die de waarheid zwaar bewaakt verborgen houdt is dat het de verlossing vanuit een heel ander perspectief interpreteert. Een verlossingsplan bedacht door het ego, de mens die niet denkt met God is aan het ego overgeleverd. Wij denken niet zoals God maar als het ego, dus lezen wij ook een heel ander verlossingsplan als God bedoeld heeft, wij lezen wat er niet staat. Zolang wij zelf denken, denken wij met het ego en het zal ons nooit de waarheid laten denken of lezen. De verlossing betekent bij God dat wij bevrijd moeten zijn van het ego, willen wij rechtstreeks in Hem opgaan, het eeuwige leven of; "dan zullen wij Leven" zoals God het ons beloofd heeft en ons laat weten door Zijn Woord. Weinig mensen gaan rechtstreeks naar God, Jezus zegt het; weinigen zullen de smalle weg betreden die naar de hemelpoort leidt. De weg van het ego is wijd en lijkt plezierig maar al dit plezier verandert in ellende.
Nogmaals het enige wat belangrijk is en wat verlossing of bevrijding brengt is het bevrijdt zijn van het ego dat wij door volle overgave en een voortdurende vergevende levenshouding kunnen bereiken. Alleen daar zouden wij mee bezig moeten zijn, het zou hier onze enige taak moeten zijn.

2 Kor. 4-18
Wij houden het oog niet op het zichtbare maar op het onzichtbare gericht; want het zichtbare gaat voorbij maar het onzichtbare duurt eeuwig.


Dit goed in onze Geest te prenten en diep in ons door te laten dringen zou een goede oefening zijn om het dagelijks als gebed te gebruiken. Als wij blijven geloven dat deze wereld Gods Schepping is in plaats van een illusie ('zichtbare') zullen wij niet bevrijdt kunnen worden van het ego, en niet rechtstreeks in God kunnen opgaan, geen hemelvaart, zoals Jezus het ons als voorbeeld heeft voorgedaan. Het is nog steeds niet begrepen dat wij ons op het onzichtbare moeten richten en het zichtbare achter ons moeten laten. Het ego is met de interpretatie van de kruisdood van Jezus aan de haal gegaan.

Ps .71-23
Mijn lippen zullen juichen wanneer ik voor u zing,
ik zal jubelen omdat u mij hebt verlost.

God kan ons in tel bevrijden uit deze illusie en ons van het ego verlossen als wij bereid zijn het los te laten. Wij zijn verlost maar nog niet van een illusie die ons gevangen houdt. Ik weet dat het zo werkt en het de waarheid is, daarom is mijn verlangen alleen hier voor te leven en de wereld totaal achter mij te laten, wetende dat ze voor ons geen betekenis heeft alleen als een leermiddel om te ontwaken en te weten dat we nooit bij onze Vader, onze echte enige liefde en uit Zijn Koninkrijk zijn weggeweest.
Gebruiken wij haar wel als leermiddel? De meeste mensen denken dat de wereld er is om te genieten in plaats om haar als een liefdevol geschenk te gebruiken om verlost te worden van het ego. Deze wereld die wij zelf of het ego gemaakt heeft gebruikt de Heilige Geest nu als een geschenk voor onze bevrijding van het ego en een egowereld.
De aarde is vol van zijn heerlijkheid, maar het ego draait ons een rad voor de ogen, met zijn sluwe en geraffineerde misleidingen, ik heb al eens eerder gezegd het is een meester vervalser. 'Paulus' zegt hier dat Jezus ons met zijn kruisdood geleerd heeft hoe wij Christus in ons kunnen laten opstaan als wij net als Hij ons zelf verliezen of het ego overwonnen hebben. Als wij Hem erkennen dat Hij de Messias in ons is, onze ware identiteit, zal Christus met ons opstaan. Wat ‘Paulus’ hier boven schrijft is voor de mensen bedoelt die door Jezus Christus hun ego overwonnen hebben. Het gaat hier zuiver over de mens die het ego overwonnen heeft en door Christus zijn vroegere gewoontes daardoor overwonnen heeft. Wanneer wij nog vanuit het ego leven, zijn wij nog altijd in ‘zonde'. Door Jezus Christus kunnen wij bevrijd worden van het ego. Het is de Christus Geest die Jezus heeft doen laten opstaan, het is die zelfde Geest die in ons aanwezig is, ons bevrijd van het ego en ons daardoor laat opstaan als wij bereid zijn de illsie waarin wij leven te laten varen. Het is toch logisch, hoe kan Christus nu opstaan als het ego nog aanwezig is of ons lichaam nog bezet houdt of in stand houdt want dat is denk ik de juiste betekenis van het bezeten zijn. Dat is verlossing en niet denken dat het ego nu eenmaal noodgedwongen aan ons blijft plakken zolang wij leven. Het is mogelijk de gehele dag met God te zijn in onze dagelijkse bezigheden. Vrij zijn van het ego, moeten wij oefenen door vergeven, het is het ego loslaten, vergeven moeten wij ons zelf de oordelen die wij op mensen gelegd hebben, die is ziek, die is arm, die is slecht die heeft dit en die heeft dat etc. Alles wat wij waarnemen komt niet van God maar uit ons zelf, wat van God komt is volmaakt. God heeft hemel en aarde gemaakt, niet de hemel en aarde die wij waarnemen want deze is vergankelijk. Zodra het ego is overwonnen zijn wij vrij eerder niet. Dan kunnen wij juichen en zingen omdat Hij ons verlost heeft. Wij zijn verlost alleen het ego laat ons deze illusie die een leugen is waarnemen.
Het verbond met de wereld of met de dood zal opgeheven zijn zodra de band met ego verbroken is, het ego laat ons aan deze wereld hechten door haar afgoden achterna te lopen.

Jes.14-18
Met wie wil je God vergelijken,
hoe is hij uit te beelden?

Zijn wij niet naar Gods beeltenis geschapen? God is niet uit te beelden, hoe zou God dan een wereld van beelden gemaakt kunnen hebben. Alles wat wij waarnemen zijn toch beelden. Het zijn onze gedachten beelden, illusie beelden, gedachten beelden zijn illusie. Het gaat er om dat wij dit geheim ontdekken wat het ego verborgen houdt in het duister, ons lichaam is een duister-nis het werd daarvoor gemaakt door het ego, het laat de mens buiten zichzelf zoeken. Maar in waarheid zijn wij allen vrij als wij het ego durven los te laten, het heeft geen enkele macht van zich zelf het is niets. Het is een illusie waarvan we bevrijd moeten worden. We zijn vrij, waarom laten wij ons nog verleiden door een illusie of een ego, die truc zou ik willen weten. Het heeft te maken met ons denken het zelf willen denken, hoogmoed! We moeten ons denken vernieuwen zegt de Bijbel, wat zeggen wil dat het ego ongedaan of vernietigd moet worden.


Tekst uit; "De woestijn vaders"

De geest is licht, leven en vrede.
Als gij door de Goddelijke Geest verlicht zijt, zal uw leven in serene vrede wortelen.
Dan ontspringt in u een bron die de wijsheid van de logos is, en de mystieke kennis van al het zijnde; gij kent dan de zin des Heren.
Dan zult gij de heilsgeheimen van Gods Koninkrijk kennen en ingaan tot de diepte der godheid; ( en dan zult gij)dag in dag uit vanuit een tot rust gekomen en verlicht hart woorden des levens spreken.
Nicetas Stethatos

Dit is waar ik mij alleen bezig mee wil houden, om dat te bereiken, dat geeft de ware vreugde. Het is een werken aan de bevrijding van het ego, niets anders zou nog belangrijk mogen zijn, dat is toewijding aan God en niet leven volgens de gewoonten van een ander volk.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage