De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 12 november 2008

KOMST VAN HET KONINKRIJK VAN GOD

Lucas 17
20 Toen de Farizeeën Jezus vroegen wanneer het koninkrijk van God zou komen, antwoordde hij hun: ‘De komst van het koninkrijk van God laat zich niet aanwijzen, 21 en men kan niet zeggen: “Kijk, hier is het!” of: “Daar is het!” Maar weet wel: het koninkrijk van God ligt binnen uw bereik.’
Want zoals de bliksem licht geeft wanneer hij van de ene naar de andere kant van de hemel flitst, zo zal de Mensenzoon verschijnen.


Het koninkrijk is dichterbij dan onze adem, het is in ons, en niet buiten of boven ons.
Wij kunnen het hier en nu bereiken.
Hier en nu in de eenheid van de Helige Geest, bidden wij.
Het vraagt een totale overgave of zoals Jezus zegt: "Maar wie zijn leven verliest om Mijn wil zal het behouden" m.a.w. we zullen het koninkrijk binnengaan.
Voordat we hiertoe bereid zijn, zal God ons nog veel moeten berispen(beproevingen) want het ego is sterk en geraffineerd.
De wederopstanding die dan plaats vindt in ons wordt vaak vergeleken met een bliksemschicht in het O.T
De bliksem wordt in het O.T symbolisch aangehaald voor enorme reinigende of vernietigende kracht van het kwaad (vreemde volken O.T)
2 Samuel 22-15 ;"Met Zijn bliksem verdreef Hij hen"
Als de mensenzoon in ons opstaat, als wij kunnen zeggen: Niet ik leef maar Christus leeft in mij, gebeurt dat door een innerlijk liefdes vuur vuur, dat zo krachtig kan zijn als een bliksemflits.

Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage