De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 9 november 2008

UIT LIEFDE VOOR SION KAN IK NIET ZWIJGEN


Jes 62-1

Uit liefde voor Sion kan ik niet zwijgen, uit liefde voor Jeruzalem ken ik geen rust, totdat zijn heil straalt als een gloed en zijn redding als een brandende toorts.
De volken zullen uw heil zien en alle koningen uw heerlijkheid. Zij geven u een nieuwe naam, die de heer zelf heeft bepaald.
U zult een schitterende kroon zijn in de hand* van de heer, een koninklijk diadeem in de hand van uw God. Men noemt u niet langer ‘Verstotene, en uw land niet langer ‘Verlatene’, maar u zult heten: ‘Mijn Welbehagen*’, en uw land: ‘Gehuwde’.
Want de heer heeft welbehagen in u en uw land wordt gehuwd.
Zoals een jongeman een meisje huwt, zo zal Hij, die u opbouwt, u huwen. En zoals de bruidegom blij is met zijn bruid, zo zal uw God blij zijn met u.

Alle Bijbel verzen mogen we op ons zelf betrekken, wij zijn de Bijbel, met al haar medespelers, alle rollen vervullen wij, God spreekt tegen ons, rechtstreeks vanuit de Bijbel.
Sion is een innerlijke Berg waarop De stad Jeruzalem gebouwd is. God is een reinigend liefdes vuur dat zal branden totdat er in onze innerlijke stad rust en vrede zal zijn, totdat wij helemaal gered zijn uit deze duistere illusie.
Uit dit vers spreekt God over onze werkelijke grootheid, wie we zijn.
Dit alles is er voor ons als we de wereld los kunnen laten, of ons zelf vergeven dat deze wereld Gods wereld niet is maar een sluier die Zijn Aangezicht bedekt, of het gordijn dat als voorhansel voor het allerheiligste hangt.
Het Allerheiligste bevindt zich in ons, dat is de plaats waar God naar ons toe komt en zegt: Je bent niet langer een verstotene,(wie kent dit gevoel niet) we zijn geschapen als Zijn Zoon in wie Hij zijn welbehagen heeft.
Hij zal ons Zijn Zoon huwen zoals een bruidegom zijn bruid huwt.
Bruid en bruidegom worden verenigd, God spreekt over de èènwording met Hem.
Het is een innerlijk proces, in ons brandt Zijn liefdesvuur, in ons ligt deze èènwording besloten of verzoening, het is Zijn belofte. Dan zal iedereen deze heerlijkheid zien en in onze hand dragen wij de Kroon van èènheid, de Kroon van overwinning de Kroon van de ware Koning die in ons is opgestaan.
Bijna onverselbaar is dit vers, ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit misschien hoogmoedig vinden, maar juist andersom denken is hoogmoed van het ego, die anders influistert en zegt: je bent een zondaar!

Hij is het die ons aanklaagt bij God als zondaar.

openb 12- 10 Want de aanklager van onze broeders is neergeworpen, hij die hen aanklaagde bij onze God, dag en nacht
Het ego vind ons een zondaar, God vind ons Zijn zoon, Jezus kwam ons dat vertellen, het was Zijn blijde boodschap, Hij sprak over onze Vader.
In de Geest zijn we allen èèn, God is èèn en God is Geest.

Joh 4-34 Want God is Geest, dus wie Hem aanbidt, moet dat doen in de Geest een waarheid.
Joh 6-62 De Geest maakt levend, het lichaam dient tot niets.


Het lichaam dient worden losgelaten zoals de wereld, het moet worden overwonnen, zoals Jezus sprak: 'Ik heb de wereld overwonnen", ook wij dienen dit innerlijk te kunnen ervaren.
God wil dat we genieten, maar het is een ander begrip van genieten als wij er onder verstaan.
Wanner wij onze innerlijke pelgrimstocht ondernemen naar de Sionsberg en haar bereikt hebben zullen wij Zijn Stem en deze Woorden daar horen.

Annie



0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage