De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 10 november 2008

WANNEER DE HEER U GOD U IN HET LAND HEEFT GEBRACHT

Hoofdstuk 7
Wanneer de Heer uw God u in het land heeft gebracht dat u in bezit gaat nemen, en Hij vele volken voor u verdrijft, zeven volken talrijker en sterker dan uzelf, en wanneer de Heer uw God ze aan u uitlevert, zodat u ze verslaat, dan moet u ze aan de vernietiging wijden.
Sta ook geen huwelijksverbintenis met hen toe; sta u dochter niet af aan hen zoon en zoek geen vrouw uw eigen zoon.
Zij zouden u kinderen van mij vervreemden.
Wees niet bang voor hen, de Heer uw God die bij u is, is een grote ontzagwekkende God.

Wanneer wij ons bewust zijn geworden dat het beloofde land in ons is, zullen wij ons aan Gods bepalingen of geboden dienen te houden zodat we er kunnen blijven wonen.
De vreemde volken symboliseren de innerlijke strijd, oorlog, het dier in ons of eenvoudigweg gezegd het ego.
De vreemde volken die God bij ons brengt om het te vernietigen, zijn de eigenbelangen van het ego wat wij dienen te verslaan.
De angst daarvoor is groot, God weet het en zegt dan ook, dat wij niet bang hoeven te zijn Hij is de grote ontzagwekkende God in ons, wij moeten het volk verslaan God is de innerlijke Strijder.
Onze dochters en zonen mogen geen huwelijksverbintenis met hen sluiten, zij schenden dan het verbond dat God met hen sloot en worden ontrouw aan Hem.
Het vreemde volk is in wezen onze grootste vijand, wanneer we ons met hen verbinden aanbidden wij afgoden, alleen de Heer Uw God zult gij aanbidden.
Door een verbond met de wereld aan te gaan vervreemden wij van Hem als Zijn toegewijde kinderen.
We dienen dit alles wel als een geestelijke waarheid te bezien, hier op aarde in deze illusie wereld moeten wij hierin ontwaken.
Het is zeer aan te bevelen en verrijkend dit gehele hoofdstuk op deze manier te lezen.
Het aantal van zeven volken is geen toeval, zeven is een belangrijk getal in het O.T.
In het Joodse gedachtegoed hebben we zeven innerlijke poorten van plaatsen en deze zeven vreemde volken (krachten) verzinnebeelden een bezetting van deze plaatsen die dus verwijderd moeten worden.
Deze innerlijke strijd berust op vernietiging wat in werkelijkheid het proces van vergeving inhoudt.

PS, er is een foutje opgetreden in het verwerken van de tekst.
Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage