De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

dinsdag 25 juni 2013

Wie is de afgod

Korintiërs 8

Sommigen van u zijn zo aan hun afgod gewend dat ze het offervlees nog altijd als een offer aan die afgod zien

Als ik dus door vlees te eten mijn broeder of zuster ten val breng, wil ik het nooit ofte nimmer meer eten; dan breng ik hen niet ten val.

Wie is die afgod? Dat kan er maar een zijn, dat is het ego. God heeft geen vlees of geslachte dieren nodig. God heeft alleen barmhartigheid en onvoorwaardelijke liefde nodig. Daar kan dieren eten geen voorbeeld van zijn. Paulus at geen vlees omdat hij Jezus in alles volgde. Een man met onvoorwaardelijke liefde zoals Jezus kan geen dieren gegeten hebben. Onvoorwaardelijk lief hebben is liefde voor alles wat leeft. Sommige mensen die denken de Bijbel te begrijpen zeggen wel eens dat Jezus gezegd zou hebben:  Niet wat de mond binnengaat maakt de mens onrein, maar wat er uitkomt.

Het is zeer naïef en getuigd van een kortzichtige denkgeest die niet dieper kan denken als vanuit het ego. Het vlees is voor de begeerte van het ego, God heeft het niet nodig ook het lichaam niet. We dienen de Bijbel anders te lezen, alles is symbolisch bedoeld, Jezus sprak ook in beeldtaal. In de Bijbel is voedsel opnemen, geestelijk bedoeld. Voedsel tot je nemen is als geestelijk voedsel bedoeld, en het is belangrijk wat je uitspreekt, is het vruchtbaar of vernietigend? Het is tovh het woord en de Stem die door de mond gaat. Brood voor onderweg een mooi gezegde wordt ook symbolisch gelezen. Het brood als Jezus' lichaam wordt daarom ook niet juist begrepen, Jezus lichaam als voedsel is Zijn Liefde en Leer in je opnemen (eten) . Jezus zegt ook: het lichaam heeft geen betekenis wij zijn geest en water!

Joh. 6-63 De Geest maakt levend, het lichaam dient tot niets. Wat ik gezegd heb is Geest, en leven. Maar sommigen van jullie geloven niet.

De Bijbel dient men met de geest te lezen en niet met het verstand, de Bijbel is ons gegeven vanuit een andere wereld, vanuit Gods wereld, daarom kunnen wij het niet lezen naar de maatstaven van de  wereldse wetten of verstand. Ook het genieten is nooit begrepen door de meeste mensen. Het wereldse genieten is om ons van God verwijderd te houden. Het ego is slim en zegt, maar we moeten genieten van God.  Jac. 4- 4
Wie de wereld lief heeft, heeft God als vijand.
Het genieten wat God bedoeld is anders. Genieten van onze scheppingen en die gezamenlijk aanschouwen geeft de vreugde die God bedoeld. Het werelds genieten is evenzo voor het ego. Geniet van de mooie liefdevolle dingen die je tot stand brengt, geniet van de dagelijkse wonderen die op je pad komen, geniet van het Zijn en het zijn bij je Zelf. Het leven kan een wonder zijn, als je overal Gods hand in ziet. De ‘vreselijke’ dingen kun je ook van genieten, het zijn enkel beelden, die wij door onze gedachten of ons bewustzijn tot leven brengen, als je het loslaat en aan de H. Geest geeft zal het verdwijnen. God verafschuwt het maken van beelden! Dit dienen wij dus ook een andere betekenis te geven. Ze verschijnen enkel om ons gevangen te houden in het ego systeem. De Heilige Geest gebruikt de beelden om ons te doen ontwaken. Jezus zei al: "Kijk naar wat voor je is en het zal zich openbaren". Als je naar binnengaat en je kijkt er naar zal de boodschap duidelijk worden. Al wat de kerk en de wereld ons geleeerd heeft is verdraaid, verkeerd geinterpreteerd. Wat je waarneemt is dat wat het is, een beeld meer niet. Gedachtes zijn energie, de beelden zijn geconcentreerde of gefocuste gedachten, laat ze los en ze verdwijnen. Je gevoelens of emoties en denken bepalen wat je ziet!!!

Daarom is het zo belangrijk wat je denkt en uitspreekt, (wat door de mond in en uit gaat) het worden beelden die levend lijken. Je creëert je eigen levens omstandigheden.

 

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage