De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

maandag 8 december 2008

WEES NIET BANG- MARIA

Lucas 26
Maar de engel zei tegen haar: ‘Wees niet bang, Maria, God heeft je zijn gunst geschonken. Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet Hem Jezus noemen. Hij zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en God, de Heer, zal Hem de troon van zijn vader David geven. Tot in eeuwigheid zal Hij koning zijn over het volk van Jakob, en aan zijn koningschap zal geen einde komen.’
Maria vroeg aan de engel: ‘Hoe zal dat gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap met een man gehad.’
De engel antwoordde: ‘De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God. Luister, ook je familielid Elisabet is zwanger van een zoon, ondanks haar hoge leeftijd. Ze is nu, ook al hield men haar voor onvruchtbaar, in de zesde maand van haar zwangerschap, want voor God is niets onmogelijk.’
Maria zei: ‘De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’
Daarna liet de engel haar weer alleen.

Wij zijn geest en wij zullen leven in geest en waarheid.
Joh.6-63 Het is de geest die levend maakt, het lichaam betekent niets.
jOH 4-24 God is geest, en zij die Hem aanbidden moeten Hem aanbidden in Geest en waarheid.
Wanneer wij dit met de geest en in waarheid lezen, is ieder mens die totaal is toegewijd aan de Heer in verwachting van een Heilg kind die de Zoon van de Allerhoogste zal worden genoemd.
De verwachting waar over gesproken wordt is zonder gemeenschap met een man.
Deze verwachting komt tot stand door de Heilig Geest.
Het O.T. spreekt veel over; De Heer verwachten, wij moeten de Heer verwachten of op Hem wachten.
Het is de rode draad of de belangrijkste boodschap van de Bijbel; Dat je altijd in verwachting van de Heer moet zijn, innerlijk Hem verwachten, en daarom ook de boodschap om steeds waakzaam te zijn.
Totale toewijding laat Hem geboren worden.
Het is de waarlijke geestelijke boodschap van het in verwachting zijn, wij dienen allemaal in verwachting te zijn van de Allerhoogste, om Hem doen laten geboren worden, wij allemaal zijn de dienstmaagd van de Heer.
Door toewijding is een ieder begenadigd, en elke begenadigde laat de Allerhoogste geboren worden.
Maagd in het Hebreeus betekent; rein, zuiver.
Ook de voorafgaande boodschap van de engel; "wees niet bang Maria"
We hoeven niet bang te zijn voor Zijn komst of om Hem toe te laten, maar net als Maria zeggen, de Heer wil ik dienen, laat met mij gebeuren wat u hebt gezegd.
U wil geschiede niet mijn wil, AMEN

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage