De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 7 december 2008

TROOST-TROOST MIJN VOLK

Jes 40
Troost, troost mijn volk, zegt jullie God. Spreek Jeruzalem moed in, maak haar bekend dat haar slavendienst voorbij is, dat haar schuld is voldaan, omdat zij een dubbele straf voor haar zonden uit de hand van de Heer heeft ontvangen.
Hoor, een stem roept: ‘Baan voor de Heer een weg door de woestijn, effen in de wildernis een pad voor onze God. Laat elke vallei verhoogd worden en elke berg en heuvel verlaagd, laat ruig land vlak worden en rotsige hellingen rustige dalen. De luister van de Heer zal zich openbaren voor het oog van al wat leeft. De Heer heeft gesproken!’
Beklim een hoge berg, vreugdebode Sion, verhef je stem met kracht, vreugdebode Jeruzalem, verhef je stem, vrees niet. Zeg tegen de steden van Juda: ‘Ziehier jullie God!’
Ziehier God, de Heer ! Hij komt met kracht, zijn arm zal heersen. Zijn loon heeft Hij bij zich, zijn beloning gaat voor Hem uit.
Als een herder weidt Hij zijn kudde: zijn arm brengt de lammeren bijeen, Hij koestert ze, en zorgzaam leidt Hij de ooien.


Spreek je hart moed in, zeg haar dat je een kind van God bent in plaats van een slaaf van het ego.
Ga naar binnen, luister naar de Stem in de woestijn. De woestijn de wildernis die het binnen in ons is.
Maak het daar rustig door paden en wegen vlak te maken, zodat we de Berg kunnen beklimmen waar ons huis staat.
Zeg tegen elke cel in je lichaam, vrees niet, Hij is hier, maar je wist het niet.
Wie is toch die Stem in de woestijn, het is onze inner;ijke Messias, die spreekt dat Hij met Zijn sterke arm onze zal beschermen en zegt dat we al lang verlost zijn.
Naar Zijn Stem luisteren is de beloning, vreugde, vrijheid.
Onze ogen zullen open gaan, nu zijn we blind, deze ogen kunnen het koninkrijk niet zien, het zijn de geestelijke ogen die open gaan.
Zolang we Zijn Stem niet horen in onze innerlijke woestijn blijven we slaaf van het ego en in uisternis.
Jesaja vertelt de mensen dat de innerlijke Stem, de Messias als Herder zijn lammeren leidt.
Het is dezelfde trooster en helper die Jezus bedoelt, wanneer Hij zegt: Nu ik nog bij jullie ben, zal Hij het zijn die jullie zal doen onderrichten.
Het is de Stem in de woestijn die ons alles zal doen begrijpen.



Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage