De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zaterdag 6 december 2008

BEZOEK GEEN SAMARITAANSE STAD

Matt 9 35
Jezus trok rond langs alle steden en dorpen, Hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws over het Koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal.
Toen Hij de mensenmenigte zag, voelde Hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.
Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of Hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’
Daarop riep Hij zijn twaalf leerlingen bij zich en gaf hun de macht om onreine geesten uit te drijven en iedere ziekte en elke kwaal te genezen.
Deze twaalf zond Jezus uit, en Hij gaf hun de volgende instructies: 'Sla niet de weg naar de heidenen in en bezoek geen Samaritaanse stad.
Ga liever op zoek naar de verloren schapen van het volk van Israël. Ga op weg en verkondig: “Het Koninkrijk van de hemel is nabij.” Genees zieken, wek doden op, maak mensen die aan huidvraat lijden rein en drijf demonen uit. Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven!'

Vandaag eens een ander licht op een Bijbel vers.
Het is bekend dat niet de apostelen zelf het waren die de evangelieen schreven, en Mattheus veel eigen stof gebruikte.
Het Woord is waarheid, dat geloof ik ten zeerste maar de verhalen komen niet altijd overeen met de waarheid.
Veel mensne weten niet dat het om het Woord zelf gaat, niet om het verhaal, het verhaal is het kleed van God, of het kleed van het Woord.
Jezus die een en al liefde is zou nooit gezegd hebben: "en bezoek niet de heidenen en ga geen Samaritaanse stad binnen".(Misschien uit veilgheids redenen)
God kent geen aanziens des persoons, was Jezus niet op bezoek bij de tollenaars? Zei Hij niet" Ik ben niet gekomen voor de gezonden maar voor de zieken?
Elk rechtvaardig mens mag zich een Israeliet noemen, de betekenis van het woord is immers rechtvaardige.
God heeft alle levende wezens geschapen, hier uitzonderingen op maken is pure hoogmoed.
Verkondig dat het Koninkrijk nabij is, maar niet bij de Samaritanen en de heidenen.
Heeft Jezus het ook niet over de barmhartige Samaritaan?
Jezus liefde is onvoorwaardelijk.
Hij is op de aarde gekomen om de gehele mensheid te redden.
Dat alleen Israel het volk van God is, is letterlijk genomen iets wat mensen verzonnen hebben.
Het is een beeldspraak voor een ieder die rechtvaardig leeft en zich geheel aan God heeft toewijd, mag zich een Israeliet noemen.
Dat is ook een zeer logische en rechtvaardige gedachte.
Zij die denken dat ze het alleen kunnen, en toegwijd zijn aan de wereld of er nog aan gehecht (afgoden) zullen steeds weer opnieuw geboren moeten worden om te sterven.
Reincarnatie is een zwaar beladen woord, het niet meer hoeven sterven is nu eenmaal de betekenis van het eeuwige leven.
Je kunt het je ook anders verbeelden zoals; je oude jasje weer even aan trekken en je nieuwe kleren verdienen door toewijding.(je bruilofts kleding)
Jezus zegt; wek de doden en drijf demonen uit.
Wanneer demonen zijn uitgedreven, heb je inzicht verkregen en ben je van een levende dode een eeuwige levende geworden, zodat je nooit meer hoeft te sterven.
Dit zijn geen woorden van Jezus, het zijn woorden geschreven door iemand die niet geheel aan God was toegwijd wat je toch zou verwachten als 'discipel' van Jezus.
Dit is door iemand geschreven die het Woord van God niet heeft begrepen.


Psalm 36
Hemelhoog, heer, is uw liefde,
tot in de wolken reikt uw trouw.
Uw rechtvaardigheid is een ontzaglijk gebergte,
uw rechtsorde is zo ruim als de oceaan.
U redt mens en dier.
Hoe kostbaar, God, is uw liefde.

Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage