De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

woensdag 10 december 2008

PRIJS DE HEER MIJN ZIEL

Psalm 103
Prijs de Heer, mijn ziel

Prijs de Heer, mijn ziel,
prijs, mijn hart, zijn heilige naam.
Prijs de Heer, mijn ziel,
vergeet niet één van zijn weldaden.
Hij vergeeft u alle schuld,
Hij geneest al uw kwalen.
Hij redt uw leven van het graf,
Hij kroont u met trouw en liefde.
Liefdevol en genadig is de Heer,
Hij blijft geduldig en groot is zijn trouw.
Hij straft ons niet naar onze zonden,
Hij vergeldt ons niet naar onze schuld.

In deze dagen kunnen wij niets mooiers lezen dan deze versterkende Bijbelverzen, die spreken van een onvoorwaardelijke, eeuwige liefde voor Zijn gehele Schepping.
Wij zijn niet schuldig, maar we voelen ons schuldig, de werklijke schuldige hiervan is; "de aanklager" of het ego.
Die met nadruk beklemtoont dat het kind van God een zondaar is en daarom schuld heeft aan alle ellende, en wij zijn hem gaan geloven uit angst en nu zit hij op de troon van God.
Als dat zo zou zijn, heeft God ons niet volmaakt geschapen maar als zondaars, en God spreekt anders:

Gen. 1 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Hij vergeeft ons de "gedachten" dat wij schuldig zijn, Hij verlost ons van deze gedachte, want dit Zijn niet Zijn gedachtes, Zijn gedachtes moeten de onze zijn, gedachtes dat wij Zijn kind zijn het licht van de wereld een bron van liefde en vrede.
De geest dient genezen te worden, denken dat wij een zondaar zijn is de enige werkelijke kwaal, de bron van alle kwalen.
Door Hem met onze ziel en hart te prijzen, lief te hebben en niet een van Zijn weldaden te vergeten zal Hij ons genezen van deze ene kwaal, en ons uit het graf of de donkere duisternis die de aanklager voor ons maakte redden, allemaal schitterende op waarheid berustende beeldverhalen.
Het ego heeft alleen macht als we het voeden met liefdeloze gedachten, uit zichzelf heeft het geen bestaan, het is deze manier van denken die het doet voeden het is zijn overlevings bron, zonder liefdeloze gedachten of gedachten die niet van God zijn, kan het niet bestaan en is het er niet.
Liefdeloze gedachten,zijn de zaadjes van pijn en verdriet.

Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage